jam,не съм казала нищо по-различно от това, което ти твърдиш.
Nina, Слави никога не е излизал от политиката , косвено. Възможно е скандалът "ин витро" в парламента, в последствие и скандала "Гагаузов",да са довели до сегашното развитие на събитията.
От друга страна шоуто направи и акция по събиране на подписи за промяна в избирателната система. В този смисъл развитието е последователно , не прибързано, си мисля.
Ясно е, че един мажоритарен депутат, срещу 239, на практика почти нищо няма да промени.
Но този млад кандидат, доказа с действия как се бранят правила.
Слави е поел ангажимент, ако успее да влезе в парламента, да се отчита всяка седмица пред избирателите си директно от екрана.
Практически ще бъде много трудно да съберат 10 000 подписа с лични данни на хора от Варненския район, за да може изобщо младата жена да се яви на избори.
За момента срещат изключителна доброволна подкрепа от най-обикновени хора. Няма черни каси, няма обръчи от фирми , няма лоби....
Самият факт, че нещо се случва , че някой се оптива да направи политиката по-чиста, не ви ли радва ?
Допускам, че се гонят и лични интереси, но за мен е важно да се защитават и обществените, защото до тук , видях само първото.
И други кандидати предстои да атакуват парламента -Митко Пайнера ,братя Галеви и шанса ще бъде на тяхна страна , защото ще ги сложат в листите на партии,а дали ще бъдат избираеми-въпрос на обикновен пазарлък.
Останалите "абонирани" депутати са до болка познати и в думите и в делата си.
Това е причината , заради която бих гласувала за мажоритарен кандидат, щом вече и законът ми дава това право.
Няма как да се промени нещо и да се спазват закони, ако самите законотворци не го правят.
Стига наистина да е такава, за каквато я представят.
Гане, тя сама се представи такава, каквато е.