Невенчо, метаболизма се забързва със спазването на определени правила.
Трябва задължително да закусваш
( това нещо се учи, свикваш и след време си го търсиш...аз закусвам от около 2 години и сега се будя гладна. Преди първото ми хранене беше след 13 часа..).
Трябва да приемаш достатъчно влакна и е добре да имаш 3 основни хранения и 2 междинни. Като под междинни хранения разбирай 1 плод или един фреш...не солетки и бейкролс
Ако закусваш праясно/кисело мляко с трици и овесени ядки може много да си помогнеш при забавена перисталтика.
И разбира се - водичка .
Относно калориите и цигарите - при всички положения не изразходват повече от 100 - 200 , което е смешно. Спестете си половин вафла и готово.
За това че намаляват апетита съм съгласна, но ако човек се храни правилно и редовно - няма да има такъв проблем. Проблемът на повечето жени е, че се стремят да пропускат хранения с което си вредят много повече, отколкото помагат...
Първо защото забавят метаболизма си и второ - оставят се да изгладнеят хубаво, стигат до едно ниво на полу-озверялост от глад и нормално - организмът търси въглехидрати...хапват една обилна вечеря и после олеле...защо така стана