Здравейте, и аз се включвам тук. Ето как спрях цигарите: първо прочетох книгата на Алън Кар "Не пуша вече". Докато я четях, не веднъж си казвах "край", но по-нататък прочитах:"Изчакайте края на книгата, не ги спирайте още" или нещо от сорта.Е, изчетох я , изпуших "последната си цигара" ,уж, и след 24 часа исках да отида до Англия и да убия Алън Кар, който в цялата книга обяснява колко е лесно да не пушиш. Адска абстененция изпитвах,не можех да издържа , а се мъчех. Оказа се по-трудно от всичко, което съм правила до сега. Опитах друга стратегия-замених силните цигари с много по-леки. Започнах да ги намалям, като в един момент започнах да пуша по график - през 2часа. Реших да опитам с Табекс- действа, но само на онези ,които искат да спрат цигарите.Още на първия ден с хапчета ги намалих до 3-4 цигари, на 4-5 ден ги спрях напълно, но за моя каръщина се разболях от ангина, и трябваше да пия антибиотик. Нямаше как , спрях и Табекса и пак си изживях мъките на спирането, но този път ,макар и трудно ,се търпеше. Не знам моя,как не ме изостави тогава.Бях по-крива от всякога. Нерви, викане, чак нервни креизи -абе , ужас.Ама успях-не пуших 11 месеца , в които бяха почнали нашите опити за бебе...., но тъй като напълнях с 12-13 кила, а бебчо все не ставаше, а колкото и да не ядях , не свалях и 1кг,се изкуших и пак пропуших(за да отслабна, а не че ми се пушеше).За щастие не успях да ги увелича много, пушех леки цигари по 5-6 на ден. И хоп, стана нашето чудо...забременях.
Честно не ми стана лошо от цигарите нито веднъж(а бях убедена, че щом забременея , няма да ги понасям), но нямаше как-трябваше да ги спра.И ги спрях , чудно , изключително лесно, без нерви без агресия, нищо общо с предния път,все едно изобщо не бях ги почвала. Мъжа ми не можа да повярва
Извинете за дългия пост, дано съм била полезна