0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #340 -: Февруари 10, 2011, 15:54:00 pm »
И аз се мъча за кой ли пореден път да ги откажа, засега само съм ги ограничила до 2-3 дневно, но това не е кой знае какъв напредък.
Лекарят ми каза щом искам бебе веднага да преустановя пушенето, но как?
Viisas, точно по този метод действам и аз, пуши ми се и си казвам "Да направя това и това и после ще пуша", или си определям час за следващата цигара. Засега се задържам на 2-3 дневно, но съвсем да ги откажа ми се вижда така непостижимо... :(
« Отговор #341 -: Февруари 15, 2011, 11:48:54 am »
Здравейте, присъединявам се към желаещите да спрат цигарите  :oops: пробвам от няколко месеца, но пак ми се пуши, сега поне съм ги понамалила малко, но има още какво да се желае  :oops:
Премахнато от модератор
*
« Отговор #342 -: Февруари 15, 2011, 22:55:36 pm »
Пробвайте с лепенки никотинел.От личен опит ви ги препоръчвам!Аз бях най-заклетия пушач над 10 години и само за 3 седмици успях да реша проблема .Вече 4 години не мога да си помисля да се докосна дори до цигара..Успех!
« Отговор #343 -: Февруари 19, 2011, 18:49:38 pm »
Здравейте и аз се нареждам на редичката. Днес си залепих първата лепенка Никотел  изпушила сам няколко цигари, но не целите гади ми се от тях Надявам се така да ми се появи непоносимост кам цигарите.
Красиfile:///
*
« Отговор #344 -: Февруари 23, 2011, 13:23:11 pm »
Стоянова кажи как деистват лепенките,аз съм с електронна цигара но маи няма да ги откажа гадините искам да пробвам с лепенки но ниакои може ли да ми каже помагат ли.пушач съм от 20 год леле колко много време е това :oops:
*
« Отговор #345 -: Февруари 23, 2011, 13:58:40 pm »
И аз съм пушач от 20 години.  :?
Май само лепенки не съм пробвала - книги, дъвки, терапии... никакъв успех.
В края на месеца съм си решила да ги спра окончателно, но отсега ме плаши никотиновият глад и не знам как ще се справя без "помощни средства".
*
« Отговор #346 -: Февруари 23, 2011, 14:15:45 pm »
Отказах ги 2004 - в момента, в който разбрах, че не мога да забременея. Излязох от кабинета и както пушех по кутия на ден така ги спях на минутата - няма лепенки, няма дъвки и прочее, без воля нищо не става. А какъв по-силен мотив от това да имам дете?!?! Пропуших през '90г и така 14 години - стигала съм и до две кутии. Сега се замислям, че може би това е една от причините яйчниците ми да спрат на 31-2 години! Не мога да си представя, че за някого цигарата може да е по-важна от това да имаш дете и от здравето естесвено! Крайно време е в БГ държавата да се заеме с тоя проблем, както става в цивилизования свят... забранява се пушенето на обществени места и това е - който иска да се трови, да се трови сам и да си вмирисва собсвената къща. Аз вече не ходя по кафета и заведения, просто защото на никой не му пука за моето здраве - София ми е заприличала на една опушена, обгазена мръсна яма, в която човек и да иска да си пази здравето - всеки му пречи :((( А най-гадното е като видя майка как обгазява собствените си деца - е тия жени наистина не ги разбирам!
Never forget where you're coming from...
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #347 -: Февруари 23, 2011, 15:11:48 pm »
но отсега ме плаши никотиновият глад и не знам как ще се справя без "помощни средства".

При мен по-големия проблем беше не никотиновия глад, а навика... Спрях да пуша, когато разбрах че съм бременна . Въпреки месеците които минаваха - всеки ден ми се пушеше . Никотиновия глад се преодолява за броени дни, седмица...но от там нататък мисля че е друго.
И мисля че не волята трябва да е водеща, а осъзнаването. На сила хубуст не става .
*
« Отговор #348 -: Февруари 23, 2011, 16:12:43 pm »
При мен, след 15 години усърдно (2 кутии) пафкане, някак си от самосебе си стана: хем ми се щеше да ги спра, хем тогава нямах много стимул (беше преди около 4 години)... По случайност започнах отново да плувам (като дете тренирах - някога мнооого отдавна:-) и щях да си изплюя дробовете още на първата дължина. След като излязох от водата само от мисълта за цигара лошо ми ставаше. То това усещане премина, разбира се, но с увеличаването на дължините и упорството, накрая взе, че стана - за пръв път без да изпитвам глада и навика, без да кача килограми, без да се наложи и кафето да спирам. А в последвалите години установих, че мога да си позволя да запаля цигара някоя вечер с приятели и чаша вино, без това по никакъв начин да ме накара да повторя на следващата сутрин; така, допреди да разбера за стерилитетните си проблеми, си пушех по пуретка на 1-2 седмици. Сега вече не, разбира се. А и много помага компанията - колкото повече непушачи, толкова по-лесно :-)
« Отговор #349 -: Февруари 28, 2011, 17:06:02 pm »
Здравейте, момичета!
И аз се присъединявам към вас!
Аз все още не мога да кажа,че съм ги спряла,защото не съм пушила от 4 дни,но то това нищо не е...много пъти съм стигала до 4-я ден,ама после пак...
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=ivi_02][/url]
« Отговор #350 -: Февруари 28, 2011, 21:18:31 pm »
Стоянова кажи как деистват лепенките,аз съм с електронна цигара но маи няма да ги откажа гадините искам да пробвам с лепенки но ниакои може ли да ми каже помагат ли.пушач съм от 20 год леле колко много време е това :oops:
Здравей akinci, вече една седмица съм на лепенки от 2 кутии сега пуша по 4 5 цигари на ден според мен има гол ефект .Аз започнах с 21мг но получих алергия и сега съм с 14мг вече не сами така желани ,като запаля и на 2 дръпване ми става гадно.Пуша от 17г
*
« Отговор #351 -: Март 01, 2011, 13:04:12 pm »
благодаря за отговора Стоянова,аз съм пушач от 22 год и аз пушех по 2 кутии сега сам ги намалила на 7-8 цигари но ползвам и електронната а искам да ги спра напално.но щом ефекта е добър ще си купя и аз лепенки така че скоро ще ти пиша да ти кажа резултата,благодаря
« Отговор #352 -: Март 01, 2011, 20:03:29 pm »
благодаря за отговора Стоянова,аз съм пушач от 22 год и аз пушех по 2 кутии сега сам ги намалила на 7-8 цигари но ползвам и електронната а искам да ги спра напално.но щом ефекта е добър ще си купя и аз лепенки така че скоро ще ти пиша да ти кажа резултата,благодаря
akinci, мисля че с електроната цигара нямя тякъв ефект , защото навикът да държиш цигара остава. Докато с лепенкатна това постепено изчезва
« Отговор #353 -: Март 12, 2011, 21:25:09 pm »
 Привет на всички отказващи отдавна никой не е писал има ли напредък при вас.  При мен е на 5 6 цигари но аз бях малко нередовна с лепенките.
*
« Отговор #354 -: Март 13, 2011, 15:04:12 pm »
здравеи Стоянова,добре си ги намалила,ами при мен нещата вървят много интересно,не пушех  въобще 4 дена на 5 се изкуших и отидох та си взех от гадините пакета сварши за 6 дни и сега пак не сам палила от петък на обед беше последната,маи съм със слаба воля или незнам има моменти когато ми се пуше адски много има моменти не се сещам ваобще.все още не сам взела лепенки искам да пробвам така но ако не стане ще взема и лепенки,за сега спрях и с електронната цигара но дано успея да ги спра гадините.пожелавам ти успех и на теб дано успeш да ги откажеш аз маи бавно но имам някакъв напредак
« Отговор #355 -: Март 13, 2011, 16:36:34 pm »
Блазя ти :))) Аз съм мноого зле с метаболизма- с цигари и без тях- в месеца по два пъти и ме е страх, че отказвайки цигарите ще спра съвсем  :ask:
Чаша-две кипнала гореща вода всяка сутрин. Колкото по-гореща, толкова по-добре.. е.. внимавай да не си свариш гърлото и хранопровода /много боли!/. И не чай или кафе а чиста водица. Друго средство е вечер преди лягане чаша бяло вино :wink:. Стафидите са добра идея, сините сливи /или сладко от тях/ както и печени пиперки. По едно киви след топлата вода също!
« Отговор #356 -: Март 13, 2011, 20:04:55 pm »
Валекс е права,умните ни управници трябва да се вземат в ръце,за София сам съгласна също-един голям пушилник  :rockon:Иначе,до преди да разбера че сам бременна ни аз пушех в момента в който разбрах ги спрях(от два дена),но продължава да ми се пуши и то много !Щом ми се припуши си намирам работа .....почвам да чистя да пиша докуменчета ако пък и свекърва ми ме занимава с нещо-супер !много я бива в това да ми намира работа
« Отговор #357 -: Март 26, 2011, 21:45:42 pm »
Момичета аз май се предадох лепенките ми направиха алергиа и пак ги пуша тези гадните цигари само ги смених с най леките някой оспяли да се справи някои пил ли е хапчета и има ли ефект от тях
*
« Отговор #358 -: Март 26, 2011, 23:19:00 pm »
от 16 дена(маи са толкова)не съм и помислила мила,даи мало воля де бебето е по важно даваи не се предаваи :goodluck:
« Отговор #359 -: Април 14, 2011, 21:27:59 pm »
Валекс е права,умните ни управници трябва да се вземат в ръце,за София сам съгласна също-един голям пушилник  :rockon:Иначе,до преди да разбера че сам бременна ни аз пушех в момента в който разбрах ги спрях(от два дена),но продължава да ми се пуши и то много !Щом ми се припуши си намирам работа .....почвам да чистя да пиша докуменчета ако пък и свекърва ми ме занимава с нещо-супер !много я бива в това да ми намира работа

Бейб, там е ключа- да си намираш занимавка, да са ти заети ръцете и ако е възможно и мислите.
Аз не съм пушила вече от почти 2 месеца и точно това правя.  :eating: :ironing: :bubblebath: :dishes: :hangdry: :bed: и т.н.
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=ivi_02][/url]