Наскоро направихме 4 години откакто не пушим. Отказахме ги семейно на Нова година
Все още сънувам от време на време кошмари, че отново съм пропушила
Случвало ми се е два-три пъти в много напрегнати и тежки за мен ситуации да си помисля за цигара, но после се оказва, че съм разрешила проблема и без цигарата
Отдавна вече не се чудя какво да си правя ръцете или какво да правя в компания на пушачи. Оказа се, че мога да съм пълноценна и забавна и без да държа цигара в ръка. Кафето има още по-прекрасен вкус без цигара, мога да усещам отделните подправки в храната, а не както преди - да ги възприемам като облак от аромати.
Преди време си инсталирахме програма, с която смятахме спестените пари от цигари. Оказа се, че за година се събират достатъчно за една седемдневна самолетна почивка извън България. Като пушачи не сме си го позволявали.
Приятелите ни, непушачи, почнаха да ни канят по-често на гости, а голяма част от другите ни пушещите познати се мотивираха също да откажат цигарите.
Косата ми всеки ден мирише хубаво, а устата ми мирише лошо само като ям чесън примерно
Не се налага да проветрявам с часове стаята или да изнасям връхните дрехи на терасата, да се отмирисват.
Стените ми си стоят бели.
Мога да погаля някое дете по бузката, без да се притеснявам, че пръстите ми смърдят на никотин.
Вкъщи мирише на курабийки
И най-хубавото - два месеца след спирането на цигарите за първи път от три години имах качествена, зряла яйцеклетка, която освен това успя да излезе от фоликула, вместо да се превърне в поредната киста и след около 9 месеца я кръстихме Симеон
Моята най-силна мотивация беше достойнството ми. Бях сключила сделка със себе си, че ще запазя достойнството си и ще продължа да се уважавам само ако спра цигарите.
И успях
Вие също го можете!