0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
Инсеминация-изследвания
« -: Март 29, 2006, 01:44:39 am »
Мили дами,бихте ли ми дали съвет,какви изследвания трябва да ви назначат преди инсеминацията.Защото много съм притеснена и тук лекарите нищо не ти обесняват.Казаха ми на трети ден от цикъла да отида рано сyтринта в клиниката със съпруга ми,да купя GONAL9ОО,OVITRELLE250,и тогава ще  ми кажат какво ще предприемем.И докато чакам,направо ще подлудея.
От инфото,което сам чела за инсеминацията знам,че би трябвало първо да проследят овулацията ми,след това да видят да ли имам зрели фолокули и накарая дали се пукат-нали е така?
А този лекар даже не ме е погледнал и на УЗИ,само от направените изследвания установи,че сме за инсеминация.
Посъветвайте ме,моля ви как по точно протича "патят"до инсе.
 :help1: Благодаря ви и успех на всички ART момичета.
 :goodluck:

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
Инсеминация-изследвания
« Отговор #1 -: Март 29, 2006, 06:31:10 am »
Най-вече трябва да ти проверят проходимостта на тръбите.

Само от резултатите на спермограмата вероятно доктора е решил, че сте за инсе. Но защо при теб ще стимулира овулацията - не знам. Може би за по-сигурно.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Инсеминация-изследвания
« Отговор #2 -: Март 29, 2006, 08:49:17 am »
Елеонор, заради мъжки фактор ли ви казаха, че сте за инсеминация?
както каза заека, без да ти се проверят тръбите, не трябва да се прави инсеминация.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Инсеминация-изследвания
« Отговор #3 -: Март 29, 2006, 12:22:02 pm »
Просто НЕ ПРАВИ инсе, преди да са ти направили хидротубация или цветна снимка. Хич не се връзвай на приказки като "Няма основание за такива изследвания, щото не си имала възпаления"
Освен това, ако ти овулираш нормално, защо е необходима стимулация.
Моля те пиши кой е този лекар, дето така юнашки се е юрнал да прави инсе без изследавия
В очакване ....
Инсеминация-изследвания
« Отговор #4 -: Март 29, 2006, 12:26:14 pm »
Фуси, в Испания е човекът, не в БГ, така че....

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Инсеминация-изследвания
« Отговор #5 -: Март 29, 2006, 12:46:49 pm »
Ели,
аз из форума доста мнения съм срещала за такова отношение на "чужбинските"лекари към АРТ процедурите, явно не е само в Испания и не само твоят доктор, а си е такава практиката да го карат като на конвейр. Не се стимулирай и не предприемай нищо преди да имаш пълни хормонални изследвания, както и проверка състоянието на тръбите:), успех
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
Инсеминация-изследвания
« Отговор #6 -: Март 29, 2006, 13:48:42 pm »
Мда, трябва да си сигурна, че тръбите са проходими - изследвани ли са досега? Особено щом ще се прави стимулация - това е натоварване за организма, да не отиде напразно.
А овулация ти знаеш ли дали имаш?

Иначе е хубаво двамата да си направите микробиологични тестове и тест за хламидия  - да не стане проблем с някоя инфекция, въпреки че при обработка на материала би трябвало да се изчиства.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*

eleonor

• 1075
Инсеминация-изследвания
« Отговор #7 -: Март 29, 2006, 14:12:55 pm »
Благодаря ви за отговорите,мили момичета.
Правена ми е цветна снимка в БГ,резултата от която е една проходима тръба и другата частично запушена.И естествено му я показах,и ми каза че няма нужда да правим нова.А относно хормоналните изследвания имам такива и те са всички в нормата.И по мое желание си пуснах за хламидия,понеже четох във форума,че е наложително това изследване,резултат отрицателен.
А за стимулацията,незнам защо е наложителна,като казах че сам си правила тестове и имам,но не всеки месец,може би затова ще ме стимулират.
А по въпроса с лекарите,които си разбират от професията,няма значение дали си в БГ или където и да е по Света,има навсякъде идиоти.
Затова се допитах до вас,за да ми кажете как протича схемата на изследванията преди ИНСЕ.зА да съм по спокойна преди самата интервенция, и да знам какво е нужно още да се изследва.
Благодаря ви много за отговорите.
УСПЕХ НА ВСИЧКИ ВИ

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
Инсеминация-изследвания
« Отговор #8 -: Март 29, 2006, 16:57:18 pm »
Еми това е, значи всичко е наред и е ОК! Не се притеснявай :D  Стимулацията увеличава шансовете, особено щом при теб не е съвсем редовна, решението е резонно. Тук изследват естрадиол и ЛХ и СУЕ, като видят доминантен фоликул 18мм, и гледат често на УЗ. Друго няма, или поне не се сещам.

Хайде, късмет, Миличка :D
Благодаря ти, Бени!

*

eleonor

• 1075
Инсеминация-изследвания
« Отговор #9 -: Март 29, 2006, 17:45:04 pm »
Благодаря ти,Фреши успокоих се малко.Мислех си,че трябва още нещо да ми изследват,просто ми се струват много малко неща.Абе нали ще ми е за пръв път и сам уплашена и искам всичко да е изрядно,да няма пропуснати изследвания и анализи.
КЪСМЕТ И НА ТЕБ
 :goodluck:  :kiss:

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
Инсеминация-изследвания
« Отговор #10 -: Март 29, 2006, 18:26:33 pm »
Фреши, а СУЕ-то защо го изследват  8O
Инсеминация-изследвания
« Отговор #11 -: Март 30, 2006, 13:24:52 pm »
СУЕ изследват, за да се види дали няма някоя инфекция в организма, доколкото знам.
Благодаря ти, Бени!

*

jam

• *
  • 14924
Инсеминация-изследвания
« Отговор #12 -: Март 30, 2006, 13:30:46 pm »
Цитат на: FreshBreeze
СУЕ изследват, за да се види дали няма някоя инфекция в организма, доколкото знам.

само по себе си, СУЕ-то е толкова неспецифичен параметър, че трудно може да бъде показателно за каквото и да било.
ако искат да видят за инфекция, редно е едни левкоцити в кръвчицата да пуснат.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

eleonor

• 1075
Инсеминация-изследвания
« Отговор #13 -: Март 30, 2006, 14:03:39 pm »
Значи се оказа,че аз имам всички необходими изследвания.Ама сам голяма паника.И пълни кръвни анализи имам и даже ми пуснаха стерилна урина.И сух ДНК тест ми правиха,е имам kандида,но тя не е толкова опасна и се надявам бързо да се оттърва от нея.Иначе всичко друго ми е в нормите.
Благодаря ви още веднъж мили мадами.

:lol:

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
Инсеминация-изследвания
« Отговор #14 -: Март 30, 2006, 15:39:08 pm »
Цитат на: jam

само по себе си, СУЕ-то е толкова неспецифичен параметър, че трудно може да бъде показателно за каквото и да било.
ако искат да видят за инфекция, редно е едни левкоцити в кръвчицата да пуснат.

Е, ако си завъдил някаква тежка инфекция, утайката ще ти се повиши сериозно, мисля си.
Благодаря ти, Бени!

*

jam

• *
  • 14924
Инсеминация-изследвания
« Отговор #15 -: Март 30, 2006, 19:40:33 pm »
Е, ако си завъдил някаква тежка инфекция, утайката ще ти се повиши сериозно, мисля си.

мне... тя обикновено се дига постфактум.
левкоцитите са по-показателни за наличието на инфекция.
не че Владимиров не ми отложи първата хидротубация заради леко повишена утайка, ама какво - да не би да намериха причина... не...
тогава се поинтересувах по-подробно за тая утайка и така...

*
Инсеминация-изследвания
« Отговор #16 -: Април 03, 2006, 18:23:44 pm »
момичета ... да споделя... :(
нали знаете, че този месец искахме да правим инсем.Та отивам аз на 9ти ден.Док вижда фол 20мм / лигавица 10мм
11ти ден 22мм / лигавица 11мм
на 13ти ден фолик 38 / лигавица 12
Док отложи инсето, като каза, че няма шансове ,дори и този фоликул да се пукне , най - вероятно не е читав.

Интересното е ,че не ми биха прегнил.Репликата беше,че когато имало склонносъ за ЛУФ синдром / къде мога да прочета подробно за него / прегнила го засилвал.

И другото интересно беше, че не ми пуснаха никакви хормони.Четох някъде, че когато се засече фолик около 18мм се пускат хормон изследвания.

Въобще,споделете , моля, как би трябвало да протече една процедура по инсето.

И за този ЛУФ...
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Инсеминация-изследвания
« Отговор #17 -: Април 03, 2006, 20:17:24 pm »
Додон това е за ЛУФ синдрома

http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=93

http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=56

За прегнила защо не пуснеш в търсачката все ще излезне нещо. А аз ако намеря ще пиша отново.  :)
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

Anonymous

Инсеминация-изследвания
« Отговор #18 -: Април 05, 2006, 18:40:04 pm »
аз искам да се извиня
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Инсеминация-изследвания
« Отговор #19 -: Април 05, 2006, 19:41:51 pm »
Цитат на: Anonymous
аз искам да се извиня

За какво и на кого госте?
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6