0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Не мога да имам бебе :(
« -: Май 18, 2009, 00:58:23 am »
Здравейте,бих желала да споделя своя проблем.Аз съм на 27 години,имах 6 годишна връзка с мъж,който сега е на 45г.Никога не сме се пазили,но аз така и не успях да забременея.В момента имам нов приятел,с него правим опити за бебе от 5 месеца и също не се получава Sad Не съм си правила никакви изследвания,но явно ще се окаже,че проблемът е в мен...По принцип имам редовен месечен цикъл,правих си тест за овулация и беше положителен.Не мисля,че имам някакво по-сериозно заболяване,защото нямам никакви опклаквания...Мисля си да не би да имам запушени тръби...От какво се получават тези проблеми,възможно ли е от това,че се е случвало да се мия със студена вода...Когато бях на 5 години ме оперираха от херния,дали е възможно да са се получили някакви сраствания.Възможно ли е ако например имам хламидия да не разбера за толкова години.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Не мога да имам бебе :(
« Отговор #1 -: Май 18, 2009, 01:19:53 am »
всичко е възможно от това, което питаш.
изчакай още няколко месеца с новия партньор и ако не се получи - обърни се към специалист по стерилитет за изследвания.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #2 -: Май 18, 2009, 08:36:54 am »
Както ти е казала jam -посети специалист по стерилитет. Той ще ти назначи нужните изследвания и нещата ще потръгнат. Може да се окаже не толкова сериозен проблем, така че спокойно.
 Успех ти желая и скоро да се похвалиш с две чертички, но на теста за бременност.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #3 -: Май 18, 2009, 10:10:44 am »
pipilotata81 , кой ти е казал че неможеш??!! Още не си направила никакви изследвания!!! Защо сама си поставяш диагнози и се шашкаш?? Вероятно ще можеш, но с подходящата помощ от специалист. Миличка, просто е излишно да се притесняваш предварително. Тук можеш да прочетеш много инфо по въпроса, успех и дано скоро ни се похвалиш с положителен резултат  :goodluck: :crossfingers:

« Отговор #4 -: Май 18, 2009, 10:50:23 am »
 Eй сладур,не се притеснявай ,щом нямаш никакви изследвания неможеш така да се отчайваш,отиди си при чичо доктор и се оспокой,нещата ще си дойдат на мястото когато му дойде времето.Силни  :bighug: и мн успех ти желая.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #5 -: Май 18, 2009, 12:47:00 pm »
Първо - изследвания в клиника по стерилитет и задължително преди всичко - спермограма! Не губи време да се самонавиваш излишно.
Притесненията после, ако има за какво :)
Стискам палци всичко да е наред и скоро да се похвалиш с най-прекрасната новина!
*
« Отговор #6 -: Май 18, 2009, 15:37:17 pm »
Както са те посъветвали момичетата-обърни се към специалист по стерилитет.Той ще ти пусне необходимите изследвания-на теб и на приятеля ти.
Кажи от кой град си за да те насочим към кого да се обърнеш.
Късмет и дано ското да се похвалиш с две чертички!
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #7 -: Май 18, 2009, 18:51:46 pm »
Спокойно мила, не се шашкай така. Никой не ти е поставял такава страшна диагноза, че не можеш да имаш деца, нали?! Опити правете до 1 година и ако не стане тогава идете на специалист, направете си изследвания.....на малко години си за да се притесняваш така! Може просто в момента психическото ти състояние да не позволява бебчето да дойде, а и като си го поставиш като фикс идея нали знаеш, че най-трудно става. Успокой се, мисли позитивно, не само дали ще стане или няма да стане и ще видиш, че бебчо сам ще дойде, когато прецени, че е дошло времето!!! Успех!!!
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #8 -: Май 22, 2009, 01:57:59 am »
Първо - изследвания в клиника по стерилитет и задължително преди всичко - спермограма! Не губи време да се самонавиваш излишно.
Притесненията после, ако има за какво :)
Стискам палци всичко да е наред и скоро да се похвалиш с най-прекрасната новина!

nomine те е посъветвала много правилно. успех
никога не отстъпвай на принципите си!
*
« Отговор #9 -: Май 25, 2009, 13:21:15 pm »
Здравей, и аз съм в същата ситуация.Имах връзка с доста по-възрастен мъж /сега на 49/ и неможахме да си направим бебе в продължение на 4-5 години /с прекъсвания/ .Сега от 2,5 год имам друга връзка и от 5 месеса правим опити и пак нищо не става . Опитвам се да запазя самообладание и спокойствие и събирам сили и информация ,за да направя каквото зависи от мен. Не си измисляй диагнози сама, всичко е възможно по-принцип ,но докато не е доказано нямаш основание да си унищожаваш нервните клетки ,заради това.Аз имам правени доста изследвания ,вкл. и цветна снимка . Тръбите ми се оказаха проходими ,хормоните е норма и т.н. и въпреки това - нищо.При няколко прегледа сами казвали ,че имам множество малки кисти /ПКЯ/ ,а последно се оказа,че имам и обърната матка. Това не е предпоставка да не може да се забременее по принцип,но ще трябва повече време сигурно или пък...знам ли..може да имам нередовна овулация или пък некачествени яйцклетки.. хиляди въпроси ,на който нямам отговор.. вече спрях да питам "защо аз ?".. :(
Знам, че ти е много тежко, но имаш много време пред теб - само на 27 си. Аз съм на 33 и не мисля да се отчайвам. Не се отчайвай и ти ,защото така не си помагаш. Едно нещо мога да ти кажа със сигурност , ако човека до теб те обича истински и те подкрепя вие задължително ще бъдете родители един ден. Желая ти успех от сърце !Дай си още малко време /6 месеца примерно/ и вече ако няма " попадение" намери верните лекари и смело напред!  osi_9
« Отговор #10 -: Юни 23, 2009, 23:28:13 pm »
Всички момичета са ти дали правилните отговори.Не губи вяра толкова бързо.Аз съм на 37г. с две запушени тръби и все още не се предавам.Само един съвет ще си позволя да ти дам - изследвайте се и двамата за хламидия още сега.Казвам го за съжаление от опит.Моите поражения от тази гадина са големи,а всичко е минало без абсолютно никакъв симптом и без да усетя абсолютно нищо.Не ме разбирай погрешно-в никакъв случай не искам да те плаша.Просто тази хламидия се оказа нещо много коварно.
*
« Отговор #11 -: Юни 24, 2009, 20:16:24 pm »
Аз да напомня , и спермограма при него. 
*

stanimira

« Отговор #12 -: Юни 29, 2009, 13:01:30 pm »
zdraveite,as predi 9 meseca zabremenqh i sled 2 meseca ot bremennostta se naloji kuretaj,nepriqtno!!zapo4naha opitite i ni6to do sega ne znaq na kakvo se dalji?

мод: пиши на кирилица!
« Последна редакция: Юни 29, 2009, 13:38:36 pm от Елфи »
« Отговор #13 -: Юни 29, 2009, 13:09:43 pm »
zdraveite,as predi 9 meseca zabremenqh i sled 2 meseca ot bremennostta se naloji kuretaj,nepriqtno!!zapo4naha opitite i ni6to do sega ne znaq na kakvo se dalji?

този отговор най-добре да ти го даде компетентен лекар. вероятностите са десетки. консултирай се с лекар, по възможност по стерилитет. той ще те разпита подробно и най-вероятно ще назначи изследвания. успех!

*
« Отговор #14 -: Юли 01, 2009, 18:36:56 pm »
здравей stanimira аз съм на 33г. третият ми кюртаж беше март тази година бях вече в 4ят месец 14гс. за нито един от абортите не можаха да ми дадат обяснение а правих изследвания всякакви микро биологии генетични токсологични и каквото там поискаха и при трите правих едни и същи изследвания и в София ходих на изследвания  нищо не можаха да кажат и въпреки всичко имам две раждания едното ми дете почина на 2г и 8месеза роди се болно от сърце транспозиция на големите съдове аортата и артерията бяха разменени и там правиха изследвания всякакви а другото е живо и здраво на 5г.и грип не е карал сериозно даже а сега правим опит за още едно така че моя съвет е въпреки всичко да не се отказваш не се отчайвай и не си задавай въпроси защо просто се успокой и продължавай ще се получи просто повече търпение и ще видиш че си струва успех
*
« Отговор #15 -: Юли 05, 2009, 15:02:09 pm »
Здравейте дами!Ще приемете ли в редиците си още една "неможеща да има бебе". Чела съм много истории тук и се възхищавам на всяка една от вас,за куража и надеждата ви. Ето и моята история на 32 г. съм и вече 5 година правим опити с мъжа ми за бебе.2005г. лекар 1 казва всичко е наред,2006г лекар 2 пак всичко е наред, 2007г лекар 3 се заема както трябва-куп изследвания,/включително и спермограма,много добра/ които наистина са добре. Но той има някакви съмнения и отсича лапароскопия. Правят ми дупките:)и ужас, киста на десния яйчник, ляв/който малко потърсили т.к. бил някъде зад матката/уголемен и двата със страхотни сраствания.Е дотук добре,проблема е решен но нещата пак не се получават половин година.Следва три месеца стимулация и пак нищо.Накрая док е достатъчно откровен да ми каже че не е в състояние да ми помогне и ме праща при специалист по стерилитет. Правя ЦС-резултат: нагънати,но проходими.Сега ми предстоят нови изследвания за хормони и хламиди за да чуя решението на док.Е това са фактите, за чувствата, мислите и нервите няма да споменавам, те са на всички ви до болка познати. Надявам се, че не съм ви отекчила. Пожелавам на всички ни късмет и дано вече е близо онзи вълшебен момент с  :bfp1:
« Отговор #16 -: Юли 05, 2009, 16:15:37 pm »
siesta , успех в борбата ти пожелавам от сърце! И добре дошла в нашите редици! Ох , твоята история ме хвърли в размисъл...Тръбите ми са проходими , доказано с ЦС съвсем наскоро , правила съм всевъзможни изследвания , но не съм правила лапароскопия. И точно , както си го описа , това ме тормози - да не би да имам някакви сраствания по яйчниците...
 Какви съмнения имаше твоят лекар, за да те насочи към лапаро?
*
« Отговор #17 -: Юли 05, 2009, 16:54:04 pm »
Здравей fatalwoman! Благодаря ти за пожеланието. В началото док се чудеше дали да не направим първо цветна снимка, но после реши направо с лапарото защото щяхме да добием пълна картина за състоянието на органите и едновременно с това да проверят проходимостта на тръбите. Спестими тогава болките и терзанията около снимката. А пък ако се докажеше че нещата не са наред с тръбите следва лапаро.
« Отговор #18 -: Юли 10, 2009, 21:48:16 pm »
Здравейте момичета!
За първи път пиша тук, след поредния неуспешен опит за забременяване.
Ето и моята история накратко : правим опити за бебе вече повече от година, като от 6 месеца ми правят стимулация с Клостилбегит, поради липса на редовна овулация. Не са ми назначавани никакви други изследвания,според думите на гинеколога - още не се налага. Миналия месец, след 5дневно закъснение, си направих тест, оказа се положителен. Отидох на лекар, който потвърди бременност. Седмица след това обаче прокървих леко, след това по-обилно и така се приключи. Лекарите не ми обясниха нищо за причините и аз отново съм в безизходица.Не толкова затова, че нещата не се случват, а затова, защото не мисля, че ми се прави адекватна диагностика и лечение.
Общо взето имам усещането, че си губя времето и то по не най-безопасния начин/ знам за рисковете с Клостила/. Моля, ако някоя от вас има успешен опит в добра клиника и надежден лекар да ми го препоръча. Определено искам да сменя моя.Благодаря! :)
*
« Отговор #19 -: Юли 10, 2009, 22:14:40 pm »
 Здравей, Miako!
Клостилбегитът се пие само след изследване на проходимостта на тръбите, репродуктивни хормони  и спермограма.
 Това лекарят, който ти го предписа обясни ли ти го? Питам, защото пишеш , че си запозната с рисковете от приема му.
Ако той не ти е направил тези изследвания, ти препоръчвам да го смениш, и то веднага.

Вече си намерила форума, тук има много информация, която ще ти бъде полезна, включително и за избора на лекар.