Здравейте, момичета! Много от вас знаят перипетиите ми с АРТ процедурите, за тези, които не знаят - вкратце: 5 неуспешни инвитра, 4 от които стимулирани и 1 замразен трансфер. Януари тази година се срещнах с третия си по ред лекуващ лекар, д-р Стаменов, който откри двустранен хидросалпингс. Лапароскопията през март го доказа и беше премахнат.
Защо пускам темата тук: имам 2 стари изследвания на НК клетки - от август 2007 и януари 2008. Притесняваше ме фактът, че никой не взима предвид проблема, макар че и в двата случая броят им беше над нормата - през 2007 бяха 17%, през 2008 - 22%. Коментарите на предишните ми лекуващи лекари бяха, че вероятно съм била настинала - особено коментирайки последното изследване. Категорично твърдя, че по време на това изследване нямах такъв проблем, не съм кашляла, нито съм имала хрема, но мнението ми се пренебрегваше.
Като премахнахме хидросалпингса, д-р Стаменов сподели, че не е зле да пусна още едни имунологични изследвания - защото е възможно броят на НК клетките да е бил завишен заради възпалението в тръбите (другата част от имунологичните ми изследвания е ок). Току-що си взех резултата, който, въпреки факта, че този път СЪМ леко настинала, е 11%!
Не знам доколко това наистина доказва, че възпалението е било причината за завишения брой на НК клетките, тъй като знам, че те не са константа. Интересно ще ми е да коментират момичета, които са по-запознати.
Мерси и поздрави!