Отдавна не бях поглеждала темата и искам да пиша няколко неща.
Първо, пропуснала съм въпросите към мен - не се бях се замисляла, но сега като ме питате, хронологично, първо направих две вливания имуновенин (които не ми помогнаха), следващата година ми се отключи автоимунното заболяване, половин година след това напарвих ЛИТ по време на ремисия, която се запази, след това забременях. Не вярвам имуновенин да отключи автоимунно заболяване? аз поне не съм чела такива данни, нито в причините за отключване на моето заболяване съм срещала такава. Освен това, съпътстващите заболяването болки в ставите ги имам от юношеска възраст, много преди вливанията.
По повод в кои държави се правят вливания - аз от 2 години не съм ровила из нета, но съм малко учудена, че били изоставени едва ли не от световната практика? За англия знам, че клиниката, в която се практикуват, е с най-висока успеваемост, въпреки че често има дискусии от етична гледна точка, тъй като някои от терапиите не са достатъчно добре доказани и проследени. (информацията ми е пак отпреди 2-3 години). Аз 1-2 години следих голям американски форум за имунологичен стерилитет и там всички вливаха, а бяха при различни лекари и в различни щати.
Който беше споменал по-нагоре дали е добре да се потиска имунната система по време на бременност - имуновенинът не потиска имуннната система, само засилва имунитетът там, където е занижен и занижава хиперактивния. Отделно, на мен ми се наложи да приемам кортикостероиди (вярно, локално) по време на бременността, които наистина потискат имунитета, и нямаше проблеми.
Последно, видях че СИофор и Метформин влияели на активността на НК клетките в ендометриума - това не го бях чувала и ми е много интересно.
Забравих да напиша за интралипида - това вече повече го приемам като измислица, която не се практикува на много места в света.