Алисе, Изопринозина е много мощен имуностимулатор, който помага на твоят организъм да се пребори с различни вируси (изписва се обикновенно, не казвам, че в твоят случай е така) при епщайн бар вирусна инфекции. На мен са ми изписвали Изопринозин за хроничен тонзилит и хронична инфекция с епщайн бар вируса. Наложи се да махна сливиците (не са ме боляли никога). И аз имах повишени НК клетки, но съм имала и други проблеми. При мен Изопринозина не проработи и за това се наложи махане на сливици, но това само УНГ може да каже. Иначе и аз не мога да забременея от началото на 2007 г., но при мен се оказаха доста причините.
Опитай се да разбереш кое е това, което ти бърка в имунитета. Или поне питай доктрите с какъв вирус се бориш и защо са ти предписали Изопринозин.
Например аз в острата фаза имах титър на антитела срещу епщайн бар вируса 250 при референтни над 20. После като паднаха на 200 се чувствах ОК, горе-долу. Сега след като извадих сливиците не съм ги тествала.
Аз вече от позицията на опита и времето, което изгубих при доктори мога да кажа, че трябва да се търси причината за повишените НК клетки. Дори вече в и специализираните списания да се появяват данни, че то високите НК клетки не оказвали влияние за забременяването. Аз все още мисля, че те показват някакъв възпалителен процес (било той от алоимунен или автоимунен характер). Аз се оказах с хроничен апендицит (недиагностициран), хроничен тонзилит (сливиците) диагностицирани много късно (когато бяха вече почти атрофирали). Възела в щитовидната жлеза тепърва ще го разнищвам.
И друго забравих. Ако се включи витамин С, той усилва действието на Изопринозина.
И друго се сетих: Алис, ако имаш доказано автоимунно заболяване (например Хашимото) имуностимулантите не са добър избор, защото засилват автоимунните заболявания. Доктор трябва да прецени до колко ползите превишават вредите за твоя организъм.