0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Разделно хранене
« Отговор #100 -: Юни 26, 2009, 00:10:48 am »
Вики, браво, много добър резултат за 1 месец, продължавай така  :)
Ели, мила, трябва да те разочаровам за биричката. Първо, бирата спада към групата на киселините и не трябва да се смесва със белтъчни и скорбялни храни, т.е забрави "биричка с картофки" или "биричка с рибка", пък и по-горе си говорихме че по принцип не трябва да се консумират каквито и да било течности по време на хранене. Така че може да пиеш бира, но без да консумираш друго с нея, но от друга страна мисля че не е удачно да пиеш бира, особено в такова голямо количество ако искаш да отслабваш, защото е доста хранителна а и съдържа съставки , които "отключват" апетита. А щом обичаш плодове е страхотно, но имай предвид че трябва да ги консумираш преди, а не след ядене. Успех  :D
*

elenar

« Отговор #101 -: Юни 26, 2009, 15:11:48 pm »
Благодаря ти Силвичка. Мисля, че ще се справя и без бира. По принцип аз или пия или ям. Не мога да правя и двете едновременно.
Искам да попитам могат ли да се ядат пълнени чушки със сирене и яйце, печени на фурна. Срещам доста противоречива информация по въпроса.
*
« Отговор #102 -: Юли 15, 2009, 14:36:24 pm »
Гледам темичката е замряла....:(
Ние вече трети месец сме на разделно. В неделя имаме ден за прегрешения :oops:
Но резултатите са много добри. Аз съм  с 4 надолу, свалям бавно, но славно. Мъжът ми обаче изби рибата- свали 10 кг.
До идеалното тегло ни делят 3-4кг.
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #103 -: Юли 15, 2009, 16:39:48 pm »
Браво Зайо!!! :D Само така!
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #104 -: Юли 16, 2009, 16:03:28 pm »
Срам ме хваща... една несериозна диетичка съм.... и резултата е на лице + 4  :oops: ще имам да се трудя после... да гладувам...
Браво Зайче! Ти си за пример!  :wink:
*
« Отговор #105 -: Юли 16, 2009, 16:32:30 pm »
Аз си поддържам свалените 2 кг., но нещо не мърдам повече надолу! А имам нужда от още! Сега обаче съм в стимулации и съм оставила тези тревоги на заден план! :D
*

fibo

• 2168
« Отговор #106 -: Юли 16, 2009, 23:59:52 pm »
Вики,ако има застой,мило е добре да разместиш режима малко.Може да смениш приема на белтък и въглехидрат,напр. ако ядеш белтък на вечеря и въгл. на обяд - размени ги!Включи в менюто някой нов плод.И спри следобедното сладишшко,хапвай ябълка на негово място.
И пий вода!!Нали знайш,че чрез урината се изхвърлят повече мазнини отколкото чрез потене :wink:
Пиша принципно понеже не ти знам точния режим на хранене...можеш и да си правиш разтоварващи дни - цял ден само плодове.Веднъж на две седмици,напр.

пп Успех с опита,стискам палци :wink:
Борко Бърборко
« Отговор #107 -: Юли 17, 2009, 14:55:40 pm »
Вики, щом си в стимулация, наблегни повече на белтъчната храна, и не бери грижи сега че не сваляш, другото е по-важно да стане.Желая ти успех в процедурата  :crossfingers:
Зайче, браво на теб и на мъжа ти :D
Аз зарязах изцяло разделното, просто това мъниче в линийката ми ми изпива соса  :D Хапва ми се от всичко, особено от на мама мусакичката  :balk_53:
« Отговор #108 -: Септември 05, 2009, 18:13:16 pm »
Аз бях зарязала разделното че 2месеца не си бях в къщи  :oops: , но сега смятам с нови сили  :wink: да започна отново  :D
Чувставах се добре тогава, за отслабване не съм отслабнала, ама нямам и нужда, но за здраве и тонус го предпочитам  :D

На отслабналите БРАВО  :D!!!

« Отговор #109 -: Ноември 04, 2009, 14:54:13 pm »
Здравейте, момичета!
Гледам темата е замряла нещо. Радвам се все пак, че намирам тук толкова много момичета, които се хранят здравословно. Аз от няколко години чета и се интересувам за този вид начин на живот /аз така го наричам/ и се старая да се придържам към него....е понякога излизам от правия път :)
Виждам, че Фибо и Силвичка са доста от полза в тази тема. Ще се радвам да споделям с вас опита си, момичета.
До тук от всичко прочетено, мога само да добавя и още нещо. Освен правилното комбиниране на храните има още един много важен момент-психиката. Малко отвеяно звучи, но пък от опит знам, че наистина има значение. Колкото и правилно да сте си подредили менюто, ако седнете на масата в лошо настроение, угрижени от някакви проблеми или просто броящи калориите в храната, която сте си приготвили, както и дали сте я съчетали правилно, всичко отива по дяволите. Тъй като философията на разделното хранене е такава, че се основава на правилното комбиниране на храните с цел по-добро храносмилане и оттам по-добро усвояване на всички хранителни вещества от организма, не трябва да забравяме, че психиката също влияе на храносмилането. За това си помислете следващият път преди да седнете на масата ;)
Много добро настроение и усмивки на всички ;)

*

fibo

• 2168
« Отговор #110 -: Ноември 04, 2009, 15:05:23 pm »
ОО,Джидж.... :D :D :D И ти ли си от партията :wink: В момента разделям храната така - тази дет ми понася и тази дет отива в канала/мивката/тоалетната...или където сваря :lol: (сори за отклонението)

Та,да кажа - 100% съм съгласна с тебе...храненето не бива да бъде просто процес на презареждане.То е удоволствие!Дори гледането на телевизия по време на хранене е "забранено" от разделната философия...
Борко Бърборко
« Отговор #111 -: Ноември 04, 2009, 15:10:44 pm »
В момента разделям храната така - тази дет ми понася и тази дет отива в канала/мивката/тоалетната...или където сваря :lol: (сори за отклонението)

Хехе, разбирам те напълно. В момента май важи философията на онова сладурче в линийката ти ;)

« Отговор #112 -: Ноември 04, 2009, 15:13:50 pm »
Аз спазвах разделно хранене няколко години, после ме изби на глад за забранени комбинации и така си и остана :oops: Та се чудя сега по време на бременноста дали пак да го подновя или не? Дали пък няма да е стрес за организма?
[/url][/url]
« Отговор #113 -: Ноември 04, 2009, 16:47:21 pm »
Аз спазвах разделно хранене няколко години, после ме изби на глад за забранени комбинации и така си и остана :oops: Та се чудя сега по време на бременноста дали пак да го подновя или не? Дали пък няма да е стрес за организма?

Не вярвам да е кой знае какъв стрес. Дори напротив, би следвало да му стане по-леко /на организма/ :) Не е задължително да спазваш толкова строго като по книга. При всички положения обаче ще се отрази добре на бебчето това, че ще си хапваш полезна храна-плодове, зеленчуци и т.н. Успех, мила!

« Отговор #114 -: Ноември 04, 2009, 21:33:33 pm »
Джиджи, добре дошла в отбора на разделните  :D Много си права за психиката.
Та се чудя сега по време на бременноста дали пак да го подновя или не? Дали пък няма да е стрес за организма?
Изобщо няма да е стрес, тъкмо обратното, ще се чувстваш прекрасно  :D. Аз в началото на бремеността го бях зарязала, щото имах ужасен апептит и не можех да се сдържам и само за първия триместър качих 5кг.Но после ми отмина апетита и го започнах пак и ми е много добре, леко ми е и нямам киселини както повечето бременни  :D Лошото е, че ако не си падаш кулинарка/като мен  :)/ ще трябва да хапваш доста еднообразна храна, но на мен лично това не ми пречи.
Сандвичът с какво?!?
« Отговор #115 -: Ноември 05, 2009, 10:35:31 am »
Здравейте, искам някой по-умен от мен да ми каже с какво да си правя сандвич. Значи на работа си нося сандвич от черен хляб. Но ако започна разделно хранене какво точно може да се сложи в сандвича?

Масло и лютеница?

Масло и зеленчуци?

Правилно ли съм разбрала, че не може нито сирене, нито месо. Нито ядки... :?
Re: Сандвичът с какво?!?
« Отговор #116 -: Ноември 05, 2009, 10:58:09 am »
Здравейте, искам някой по-умен от мен да ми каже с какво да си правя сандвич. Значи на работа си нося сандвич от черен хляб. Но ако започна разделно хранене какво точно може да се сложи в сандвича?

Масло и лютеница?

Масло и зеленчуци?

Правилно ли съм разбрала, че не може нито сирене, нито месо. Нито ядки... :?

Правилно си разбрала, че тези неща не може. С масло и зеленчуци според мен е най-добре, но не забравяй, че преди сандвича трябва да изядеш една голяма порция салата от пресни зеленчуци :)

*

fibo

• 2168
« Отговор #117 -: Ноември 05, 2009, 12:38:09 pm »
Аз,да си призная не изпадам чак в такива детайли.Особено ако става дума за черен хляб(не просто ръжен),то той е в голяма част протеин...тъй че си го комбинирам как душа сака...ама салатката първо е закон.То ясно че на работа няма как да помъкнеш доматите и краставиците...но може да заместиш с една зеленчукова супичка,сега е и без туй голям бахЪр :D :stuuud:

пп Отивам на магазина за черен хляб с ядки,ша си прая сандвич... :oops: :lol:
Борко Бърборко
« Отговор #118 -: Ноември 05, 2009, 13:13:46 pm »
пп Отивам на магазина за черен хляб с ядки,ша си прая сандвич... :oops: :lol:

Да ти е сладко :)

« Отговор #119 -: Ноември 09, 2009, 08:28:09 am »
Благодаря ти, Джиджи!

Имам точно 20 излишни килограма, но никой не се отнася сериозно към опитите ми за отслабване, тъй като (поради естествения ми чар) всички казват, че така съм си хубава, и че килограмите ми отиват.  :lol:

Добре че я има тази тема и добре че има хора, които дават кураж и полезни съвети за отслабване.