0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Разделно хранене
« Отговор #40 -: Май 19, 2009, 11:15:25 am »
На мен ми се отразява много добре, но на мъж ми има невероятен ефект. Тази сутрин е 12 ден от започването на разделното хранене и от 104 кг. вече е 98кг. Аз свалих 1-2 кг. и зациклих, най-вероятно защото нямам чак толкова за сваляне. Имаме чат-пат прегрешения ( особено той :) ), но засега се справяме чудесно. И на мен ми е много леко на стомаха. 
« Отговор #41 -: Май 19, 2009, 14:23:21 pm »
Момичета, имам един въпрос  :ask: - тъй като в табличката за раделно пише че мога да хапвам зърнени храни с мляко искам да попитам това означава ли че немога и със соево или оризово?

*
« Отговор #42 -: Май 19, 2009, 15:58:06 pm »
И аз се чувствам добре. Не съм мнооого стриктна, но не се надувам както преди и съм свалила 1 кило, откакто съм пуснала темичката! :D
« Отговор #43 -: Май 19, 2009, 16:29:46 pm »
Момичета, имам един въпрос  :ask: - тъй като в табличката за раделно пише че мога да хапвам зърнени храни с мляко искам да попитам това означава ли че немога и със соево или оризово?

Надеж, в коя табличка гледаш, според разделното е точно обратното - не можеш да смесваш зърнени храни/скорбяла/ със мляко /белтъчини/. Соята също е с високо съдържание на  белтък, виж с оризово може, освен ако няма други съставки освен ориз.
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #44 -: Май 19, 2009, 17:11:46 pm »
Да бе,наистина,коя е тая таблица?? 8O Не можеда се смесват.
Да не говорим,че прясното мляко е въобще изключено като вид храна(ако говорим за прясно де :oops:)
Според теорията,прясното мляко е белтък който предизвиква отделяне на киселинен ст.сок(пепсин - това е ензимът който разгражда белтъчините)Поради химичния състав на пр.мл. след смесването със пепсина се получава пресичане т.е. млякото става на отдрелни частици които прилепват по ст.стена и всъщност запушват порите изпускащи пепсина.И така се получава една "бариера".Докато тя не бъде разградена,останалата храна си стои и "чака".Говорим за часове...
Поради тоя си ефект се пр.мл. може да се използва при хора с язви и гастрити.За облекчаване.Като полепнат мл.частици по ст.стени предпазват раничките от киселинния пепсин.
Само за протокола.Въглехидратите се обработват от алкални ст.сокове(алкалин- ако правилно си спомням).Протеинът(белтъчините)се обработват от киселинни сокове.Поради това си свойство в-вата не трябва да се смесват.В противен случай в стомаха настъпва неутрализация...и застой на храната.Стига се до ферментация в която се губят много от вит.,мин. и хр.в-ва.Отделя се голямо кол-во токсини,затормозява се ч.дроб и бъбреците...

Искам да питам,чета рецепти за разделно хранене и има картофи със сметана, каква всъщност  е сметаната?
сметаната е към графа "мазнини" :)Браво Маринка :D
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
« Отговор #45 -: Май 19, 2009, 19:41:21 pm »
 :oops: :oops: :oops: Извинете, объркала съм се като пиша поста си! Имах предвид "пише че НЕ мога да хапвам "
Благодаря за отговорите - ще мина на оризово и без това го харесвам повече от соевото  :D

Момичета и друго да питам - аз вече готвя само от рецептите на разделно и то само постно - леща, зелен боб, спанак и т.н - и се питах дали мога да хапвам и салатка домати с краставици и чушки. Още немога да схвана нещата и от толкова инфо вече съвсем се обърках  :oops: :?
Благодаря ви  :balk_81:

*

fibo

• 2168
« Отговор #46 -: Май 19, 2009, 20:24:33 pm »
Наде,естествено че може.Всички са в графа "зеленчуци" :D
Борко Бърборко
« Отговор #47 -: Май 19, 2009, 21:12:53 pm »
Super!! Благодаря, Фибс  :bighug:

*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #48 -: Май 19, 2009, 21:14:38 pm »
Цитат
сметаната е към графа "мазнини" Браво Маринка
Ама,Фибчо,има ли значение все пак дали е заквасена или течна?Пак като индианец питама ама..... :oops:

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*

fibo

• 2168
« Отговор #49 -: Май 19, 2009, 23:03:51 pm »
Цитат
сметаната е към графа "мазнини" Браво Маринка
Ама,Фибчо,има ли значение все пак дали е заквасена или течна?Пак като индианец питама ама..... :oops:
Не съм съвсем сигурна :?,логично заквасената сметана е минала ферментична обработка и не следва да е мазнина,по-скоро да е белтък...
Борко Бърборко
*

Марина75

• 3039
« Отговор #50 -: Май 19, 2009, 23:09:19 pm »
В такъв случай може би ще да е течна и то животинска,си мисля аз,или греша.И още нещо яйцата с какво се комбинират?

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*

fibo

• 2168
« Отговор #51 -: Май 20, 2009, 03:44:03 am »
В такъв случай може би ще да е течна и то животинска,си мисля аз,или греша.
Не ти разбирам въпроса? :oops:
За яйцата,аз не съм по тях много ама тая вечер ги хапнах по Панагюрски :D
по принцип се комбинират със зелени зеленчуци :D
Борко Бърборко
*

Марина75

• 3039
« Отговор #52 -: Май 20, 2009, 09:20:42 am »
Ами как да ме разбереш,аз тъй съм го задала......
Имам предвид сметаната,която може да се комбинира с картофи.Нали течната сметана е животинска и растителна,та коя може да се комбинира с картофи?Май по-логично ще е растителната,а не животинската.Абе съвсем се обърках май.

« Отговор #53 -: Май 20, 2009, 14:06:27 pm »
По-добре е растителна сметана, защото не съдържа белтък/уж/ но аз не се вживявам толкова и ги хапвам и със животинска , по-вкусна ми е , пък и ако се зачетеш в състава на растителната сметана на кутията/например Хопла/ пише че съдържа и млечен протеин  :? Така че, хапвай смело  :D . А яйцата можеш да ги ядеш например на омлет със сирене.
*

Марина75

• 3039
« Отговор #54 -: Май 20, 2009, 14:16:14 pm »
Цитат
[А яйцата можеш да ги ядеш например на омлет със сирене. /quote]А,ей туй живо ме интересуваше,може ли със сиренце и кашкавал да се хапват.

*

fibo

• 2168
« Отговор #55 -: Май 20, 2009, 14:44:09 pm »
Може бе,стига да не ти стане тежко :D Протеинът се разгражда много трудно.Колкото по-различен по вид протеин ядеш толкова по-труно.Но ако ти понася корема,яж си. :wink:
колкото до сметаната,течната- готварска...няма никакво значение че е животинска,тя е в състава си повече от 30% мазнини.Дори в животинските продукти се съдържа мазнина,нали. Сланината например е също животински продукт,но е в графа "мазнини"
в това съмнение няма.Маринче не се заблуждавай,че вс животинско е протеин(белтък) Сметаната се получава при отделянето на мазнината(каймака) от млякото.Както маслото напр.

Така че картофки+сметана - идеялно :wink: и ВКУСНО :wink:
Борко Бърборко
*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #56 -: Май 20, 2009, 15:49:37 pm »
Момичета, много ми хареса темата  :D Я да ви питам: оризът тачи ли се от разделното и с какво може да се комбинира - пак ли само със зелена салата (ако изобщо може да се яде де  :D)?!?
« Отговор #57 -: Май 20, 2009, 20:30:58 pm »
Ифи, може да си правиш манджички с ориз - ориз с гъби, ориз с домати, спанак с ориз, може ...и май за друго не се сещам  :wink: Не съм пробвала ориз с праз , дали ще е хубаво  :ask:
*

Марина75

• 3039
« Отговор #58 -: Май 20, 2009, 20:42:30 pm »
Аз много обичам ориз с праз,хубаво е.

*
« Отговор #59 -: Май 20, 2009, 20:44:51 pm »
Пълнени чушки само с ориз без кайма също става супер :)