0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Разделно хранене
« Отговор #60 -: Май 20, 2009, 23:41:11 pm »
Сетих се и за ориз с тиквички  :D
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #61 -: Май 25, 2009, 09:54:06 am »
Здравейте,разделно хранещите се ,я кажете зеления боб с какво се комбинира,въобще в коя група е ?Дали е при зрелия боб или е зеленчук?

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #62 -: Май 25, 2009, 12:39:23 pm »
Зеленчук е :D Със всичко можеш да си го комбинираш :wink:
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
« Отговор #63 -: Май 27, 2009, 12:17:14 pm »
Да попитам - пиле със зеле на фурна става ли?
« Отговор #64 -: Май 27, 2009, 13:07:20 pm »
Да попитам - пиле със зеле на фурна става ли?
Може, но само с прясно зеле, с кисело - НЕ!  :D
« Отговор #65 -: Май 29, 2009, 18:08:01 pm »
Здравейте, разделнички  :D
Имам едно питане  :ask: - тиквичките към кои зеленчуци спадат със или без съдържание на скорбяла, защото прочетох на различни места различни мнения и това ме обърка  :?
И ви моля да ми кажете кои други зеленчуци (освен леща,царевица,тиква)съдържат скорбяла.
И бихте ли ми казали каква баница да направя като немога да смеся жълтък със сирене  :oops: :? Вие с какви продукти я правите?
Още съм новачка....  :oops:

*
« Отговор #66 -: Май 29, 2009, 18:23:02 pm »
 Надеж, вкара ме в размисъл, защото аз си ги ям като зеленчуци без скорбяла. Ама като се замисля, тиквичките са от семейство тиквови и ако тиквата е скорбялно растение, може и тиквичките да са......много гадно :(
*

fibo

• 2168
« Отговор #67 -: Май 29, 2009, 19:12:38 pm »
Наде,на кантар са...ти ще ги пържиш ли?Ако ги пържиш,ги брой въглехидрати....с чесън,копър и захтин...мммм... :D
Борко Бърборко
*

Марина75

• 3039
« Отговор #68 -: Май 29, 2009, 22:47:13 pm »
http://razdelnohranene.hit.bg/Klasifikaciq/Tablica.htm
ей тук има кои храни какво съдържат,тиквичките са без скорбяла.Пък за яйцата и на мен ми е много Х,уж може да се ядат яйца със сирене и кашкавал,пък жълтък със сирене не,ама ние си ядем омлет със сиренце,не ядем яйца с бекон и разни меса.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*

fibo

• 2168
« Отговор #69 -: Май 29, 2009, 23:11:43 pm »
ей тук има кои храни какво съдържат,тиквичките са без скорбяла.Пък за яйцата и на мен ми е много Х,уж може да се ядат яйца със сирене и кашкавал,пък жълтък със сирене не,ама ние си ядем омлет със сиренце,не ядем яйца с бекон и разни меса.
Маринка,няма да се шашкаш :D То яйцето си е жив.продукт!!И го третирай като такъв :wink:
Борко Бърборко
« Отговор #70 -: Май 30, 2009, 15:37:11 pm »
Наде,на кантар са...ти ще ги пържиш ли?Ако ги пържиш,ги брой въглехидрати....с чесън,копър и захтин...мммм... :D

Фибс, аз не пържа, нещо не ми е здравословно, пък и много мирише нищо че работи абсорбатора и прозорците са отворени (нямам фритюрник - и не искам)....  :?
Тиквичките ги пека на фурна и после с кис. мляко и т.н. или ги готвя с други зеленчуци или на супа....
Просто се чудех към кои да ги броя - ама щом вие ги броите към "без скорбяла" и аз така тогава  :oops: - благодаря ви момичета
Маринка,няма да се шашкаш :D То яйцето си е жив.продукт!!И го третирай като такъв :wink:
Тогава аз да не се чудя как да правя баница  :oops: ами да си карам по класическия начин  :lol:

*
« Отговор #71 -: Май 31, 2009, 00:02:37 am »
Момичета,и аз да се запиша тук в тази полезна темичка.
А лещата и фасула с какво могат да се комбинират?
*

fibo

• 2168
« Отговор #72 -: Май 31, 2009, 00:08:38 am »
със всичко
Борко Бърборко
« Отговор #73 -: Май 31, 2009, 13:56:23 pm »
със всичко
Фиб, как с всичко? Бобобовите храни-зрял фасул, леща, нахут, фъстъци, са комбиниран тип храни с приблизително равностоен състав на вещества, така че е най-добре да се консумират самостоятелно ,никога в комбинация със скорбялни и белтъчни храни, така че Анджи забрави класиката в жанра "боб с наденичка"  :wink: , както и пържолка с бобена салатка  :D, също така не трябва да се ядат вечер защото са трудносмилаеми и е добре да се приемат с голямо количество салата.
Приятен  и слънчев ден, момичета! Днес е неделя,релаксирайте пълноценно. Днес може да има изключения  - например разходка със сладоледче  :D :D :D.
*

fibo

• 2168
« Отговор #74 -: Май 31, 2009, 14:30:29 pm »
със всичко
Фиб, как с всичко? Бобобовите храни-зрял фасул, леща, нахут, фъстъци, са комбиниран тип храни с приблизително равностоен състав на вещества, така че е най-добре да се консумират самостоятелно ,никога в комбинация със скорбялни и белтъчни храни, така че Анджи забрави класиката в жанра "боб с наденичка"  :wink: , както и пържолка с бобена салатка  :D, също така не трябва да се ядат вечер защото са трудносмилаеми и е добре да се приемат с голямо количество салата.
Приятен  и слънчев ден, момичета! Днес е неделя,релаксирайте пълноценно. Днес може да има изключения  - например разходка със сладоледче  :D :D :D.
така е  :D Просто вече не съм на етап до такава степен разделяне.Но си права Силве :D
Борко Бърборко
« Отговор #75 -: Юни 10, 2009, 21:29:50 pm »
Момичета, споделете какви десерти правите?
Аз, да ви призная, направих 2 от блога на разделничките от бгмама, но за съжаление и двата бяха много зле - незнам аз ли нещо не ги направих както трябва или просто десертите не се надигат  :? :(

« Отговор #76 -: Юни 11, 2009, 08:41:54 am »

Момичета, споделете нещо и за приема на течности.
Че то лято без газирана студена напитка не е лято.
Как стой въпроса с това?някой наясно ли е?
« Отговор #77 -: Юни 11, 2009, 10:47:44 am »
То отговора на въпроса е ясен.....може лято и без газирано  :lol:
Няма да намериш някъде писано, че газиранЕто е полезно и се препоръчва, даже напротив  :D Затова пийни едно студено чайче, за да се чувстваш лятно :) Ако ли не....една студена вода, Ляне....т'ва е положението  :lol:
« Последна редакция: Юни 11, 2009, 10:49:18 am от Black_rose »
*

Марина75

• 3039
« Отговор #78 -: Юни 11, 2009, 11:22:28 am »
Подкрепям мнението на Black_rose ,никога не съм обичала даже газирано,пий си водичката,от нея по-хубаво няма.Пък и предполагам,че може да се пият нат.сокове.Аз пия около 3-4 л.вода на ден и зима и лято.Е,виж лято без сладолед ,ще те разбера и нищо че що годе спазвам разделното,не стриктно де,но от сладоледа не се отказвам.
« Последна редакция: Юни 11, 2009, 11:24:01 am от Марина75 »

« Отговор #79 -: Юни 11, 2009, 14:30:47 pm »
Намерих тази рецепта в блога на разделничките  :?

Продукти:
1 кг спанак
1/2 връзка зелен лук
1 кафена чашка кускус
1 чаена чаша прясно мляко
1 яйце
50 г кашкавал
олио
бучка краве масло
сол и черен пипер на вкус
магданоз

Но според таблицата на РХ жълтък със сирене и мляко неможе, масло с мляко също  :? или аз нещо греша?!

А аз готвя от рецептите на този сайт, а сега излиза че не са съвсем правилни  :(