Да бе,наистина,коя е тая таблица??
Не можеда се смесват.
Да не говорим,че прясното мляко е въобще изключено като вид храна(ако говорим за прясно де
)
Според теорията,прясното мляко е белтък който предизвиква отделяне на киселинен ст.сок(пепсин - това е ензимът който разгражда белтъчините)Поради химичния състав на пр.мл. след смесването със пепсина се получава пресичане т.е. млякото става на отдрелни частици които прилепват по ст.стена и всъщност запушват порите изпускащи пепсина.И така се получава една "бариера".Докато тя не бъде разградена,останалата храна си стои и "чака".Говорим за часове...
Поради тоя си ефект се пр.мл. може да се използва при хора с язви и гастрити.За облекчаване.Като полепнат мл.частици по ст.стени предпазват раничките от киселинния пепсин.
Само за протокола.Въглехидратите се обработват от алкални ст.сокове(алкалин- ако правилно си спомням).Протеинът(белтъчините)се обработват от киселинни сокове.Поради това си свойство в-вата не трябва да се смесват.В противен случай в стомаха настъпва неутрализация...и застой на храната.Стига се до ферментация в която се губят много от вит.,мин. и хр.в-ва.Отделя се голямо кол-во токсини,затормозява се ч.дроб и бъбреците...
Искам да питам,чета рецепти за разделно хранене и има картофи със сметана, каква всъщност е сметаната?
сметаната е към графа "мазнини" :)Браво Маринка