Здравейте мацки
Ето и моята историика за замразеният ми трансфер, който беше в петък.Отварям нова тема, защото покрай моя "сапунен сериал" ми възникнаха много питанки. Ако си спомняте треперех дали ще има оживели душички, а преди това ви надух главите със загиналия ми бластоцист, който не трансферирахме, заради тежка хиперстимулация. И така отиваме ние с моя мъж, бяхме готови на най-лоши новини и т.н.Идва при нас ембриоложката и ни казва- "Бластоцистът оживя след размразяването, живички има още 3 ембриона ". Направо не можах да повярвам на ушите си...През тези 3-4 месеца само дето помен и свещичка не съм му палила на този ембрион...Явно съм била толкова зле, че не съм разбрала, че сме го замразили. Доц. Баров ми беше казал , че е вече над 200 клетки и е тръгнал да се излюпва и шанса да оцелее след размразяване е почти никакъв. Да, ама не, оживя човечето, да му се не види! Така, че рекапитулацията е следната: Трансферирани общо 4 душички - 1 бластоцист, 1 ембрион на 6 клетки, 1 на 4 клетки и 1 на 3. Хич, незнам какво има да става и не съм голям оптимист, но поне завърших цикъла, което пак е нещо
Въпросчетата, които изникнаха в главата ми и искам да подхванем темичка е относно
броя на трансферираните ембриони. С ембриоложката си говорихме и тя сподели, че последните изследвания, показват че ембрионите си взаимодействали и подпомагали по някакъв начин.Разбира се трябва да се действа разумно , за да няма многоплодни бременности/
макар, че никоя от нас няма да откаже близнаци, сигурна съм!/ В моя случай ми казаха, че има вероятност от бременност от бластоциста и от 6 клетъчния, а другите 2 са за подпомагане. В този ред на мисли се сетих за Пупсик, която забременя с 1 бебче след трансфер на 6 ембриона. Явно има нещо, ама какво става точно???Чели ли сте нещо по въпроса?
П.П. И една прекрасна новина от моята клиника / на Щерев/, на 8-ми март от 2-ро инвитро се родилха момченце и момиченце по 2, 900. Да са живи и здрави, и мамчето и таткото покрай тях!
А на нас да ни се връща!