И Кристина все още пие мляко. Сутрин на ставане към 9-9.30 веднага иска, около 240 мл. и вечер преди лягане в зависимост от това колко е била обилна вечерята пие м/у 180 - 240 мл. Но след това
sia, мием зъбите, за да не остава мляко. Това по препоръка на стоматоложката ни, понеже Кристина има леко оцветяване на зъбите. Аз писах по-преди, че не е кариес, но трябва да се следи. Но Кристина пък през ноща не пие мляко.
Sia, не се притеснявай, дано нямате проблеми.
Да ви кажа, вчера хванах на Криси кърлеж на крачето. Точно на свивката. Не знам още как го забелязах. Изключително малка гад. Иначе аз си оглеждам Криси редовно! По-малко от въжка беше /предполагам сте виждали въжка/. Още не се беше впил, щото започнахме да я къпем малко след като се прибрахме отвън. Първо го помислих за мръсно, после за някаква новопоявила се бемка, но за мое щастие виждам като орел и се вгледах подробно. Извадих го с пинсета, после го гледах един час под лупа как лази, дали е цял - цял целеничък беше. Беше късно иначе може и на лекар да хукнех. Не е редно сами да го правим, но интуицията ми, ситуацията, всичко ме подтикна да го махна аз. Не съм мазала с олио, този метод се отрича, а и "нашият" кърлеж не се беше впил, само се беше леко прихванал. Нямаше червенина на крачето, нищо. Днес бяхме да слагаме 4-та доза Пентаксим и обсъдих с педиатърката, а и тя прегледа. Няма нищо. Препоръча ми Аутан за профилактика. Има и детски, да пръскам по обувчиците и панталонките на Криси, може и по кожата.
Знам, че си знаете, но вечер
събличайте децата и ги оглеждайте внимателно за такива гадини - на мекото на крачетата, на коремчетата, дори зад ушетата и по главата, на вратлетата!!! Зимата настинки, лятото гадинки - мани, мани