0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
Re: кампания "за още едно българче" на Роза Импекс
« Отговор #160 -: Октомври 26, 2009, 09:26:25 am »
В събота ми се обади една любезна дама.
Уточнихме, че няма промяна при мен.
Казах, че очакваме отговор от Фонда всеки момент и ако
ни одобрят, ще им се обадя.
Успех на всички!

А на мен, никой досега не ми се е обаждал :((( Предполагам, че няма  ида ми се обядат. Не отговарям за финансиране от фонда и имам един неуспешен опит вече ИКСИ!

*
« Отговор #161 -: Октомври 26, 2009, 09:28:39 am »
Много съжалявам,че отново оставам неразбрана от вас.....Разбира се че се радвам и аз на всички които успяват,разбира се че съм благодарна на всеки който е протегнал ръка да  помага/в случая Роза Импекс/...но не това ми беше мисълта момичета...Това за баниците и бозата пък изобщо няма да го коментирам....
Извинявам се ако съм засегнала някой.Извинявам се че изобщо се намесих :(Приятен ден на всички
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #162 -: Октомври 26, 2009, 09:32:39 am »

А на мен, никой досега не ми се е обаждал :((( Предполагам, че няма  ида ми се обядат. Не отговарям за финансиране от фонда и имам един неуспешен опит вече ИКСИ!

Стискам палци да ти се обадят днес-утре.
« Отговор #163 -: Октомври 26, 2009, 11:16:24 am »
Аз също кандидатствах и получих е-мейл с номер, но все още никой не ми се е обаждал, някой знае ли колко време долу-горе след като кандидатстваш ти се обаждат, да знам да се надявам ли изобщо. а иначе би трябвало да отговарям, никога не съм забременявала, мъжа ми няма други деца, имам 2 неуспешни опита инвитро финансирани от нас, не сме кандидатствали по Фонда, на 33 г. сме и двамата.
*

altea

• 214
  • щастието не е крайна спирка, а начин на пътуване.
« Отговор #164 -: Октомври 26, 2009, 11:57:44 am »
Момичета, моят номер е 12Х1/умишлено пропускам едната цифра/ значи ли това,че участниците в кампанията са толкова ?
« Последна редакция: Октомври 26, 2009, 12:00:16 pm от altea »
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #165 -: Октомври 26, 2009, 12:10:12 pm »
Момичета, моят номер е 12Х1/умишлено пропускам едната цифра/ значи ли това,че участниците в кампанията са толкова ?

И моят  е натам като номер, а като гледам и номерата на спечелилите от предишният кръг  8O, не виждам толкова големи номера  8O

*

brumbarche

• *
  • 333
  • по пътя към нашето Чудо!!!
Re: кампания "за още едно българче" на Роза Им&
« Отговор #166 -: Октомври 26, 2009, 12:31:21 pm »
Dgina, недей така, ти все пак можеш да финансираш 3 опита по Фонда.

Мира м66, а също и аз, както и много други жени, не могат да се възползват от финансиране по фонда, за тях остават инициативи, като тези на Роза импекс, ами справедливо ли е, питам аз, ти да имаш възможност да финансираш безплатно 4 опита, а аз или което и да е друго момиче - не????

Ти имаш своите 3 опита по Фонда, а някои момичета се молят да получат помощ за 1 опит от подобни инициативи, като тази, но забележи разликата, не чакат да бъдат одобрени, а се надяват да сепчелят (т.е. на късмет).

п.п. само за протокола - не съм подавала документи към Фонда (не отговаряме на условията), нито за участие в инициативата.

« Последна редакция: Октомври 26, 2009, 12:38:02 pm от brumbarche »
*
« Отговор #167 -: Октомври 26, 2009, 13:00:04 pm »
Аз също кандидатствах и получих е-мейл с номер, но все още никой не ми се е обаждал, някой знае ли колко време долу-горе след като кандидатстваш ти се обаждат, да знам да се надявам ли изобщо. а иначе би трябвало да отговарям, никога не съм забременявала, мъжа ми няма други деца, имам 2 неуспешни опита инвитро финансирани от нас, не сме кандидатствали по Фонда, на 33 г. сме и двамата.
:)ще ти звъннат :bighug:отговаряш на критериите не се притеснявай. :crossfingers: този път всичко да е на ред :)
« Отговор #168 -: Октомври 26, 2009, 20:17:12 pm »
Питах колко са кандидатствали за втория кръг на кампанията.Ети каза около 300,но след доуточняване и прецезиране много ще отпаднат.Мисля,че има дублирания на формуляри....
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #169 -: Октомври 26, 2009, 21:36:32 pm »
Сега нека пък аз да ви споделя какво ми се случи днес.Позвъниха ми от кампанията,за да ми кажат че няма да бъда допусната за участие,понеже съм имала вече биологично дете/разбирайте,това от първия ми брак/.
Така,съгласна съм че дарителя определя условията,НО....мислите ли ,че това може да е ОСНОВАТЕЛНА причина?!След като мъжът ми НЯМА и НЕМОЖЕ да има по друг начин дете-освен инвитро метода.....и РАЗЧИТАХМЕ на тази подкрепа....какво би следвало да направи?!Да си намери някоя,която си няма биологично дете,за да кандидатства с нея ли???
Това ме обижда много, това за мен е чиста дискриминация ,и то само защото написах ИСТИНАТА в този формуляр....
Извинявам се за дръзкия тон,разбирам че има много жени,които от години жадуват за своя рожба....но къде остават мъжете с репродуктивни проблеми...а те наистина никак не са малко за жалост...
Приятна вечер и здрави нерви..
1. както само каза дарителя определя условията. щом за него нещо е ОСНОВАТЕЛНА причина, значи и за теб трябва да е.
2. жалко е че изобщо на света има хора които за да имат деца се налага да прибягват до арт. съжалявам че и вие сте сред тях. от сърце ви желая успех още на първия опит който убедена съм рано или късно ще направите... просто няма да е с парите на ри
3. всичко останало просто не искам да коментирам защото коментара ми хич няма да ти хареса. ама хич.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #170 -: Октомври 26, 2009, 22:43:29 pm »
Това ме обижда много, това за мен е чиста дискриминация ,и то само защото написах ИСТИНАТА в този формуляр....
Извинявам се за дръзкия тон,разбирам че има много жени,които от години жадуват за своя рожба....но къде остават мъжете с репродуктивни проблеми...
А не е ли дискриминация ,че жените с ИЯР и над 43 г.не могат да се възползват от фонда???
Вие със съпруга си поне там можете да опитате!
И да,дарителят определя условията и именно в тях жените които нямат надежда другаде я виждат  тук!
Стискам палци на всички жени от посочената група и огромни благодарности на Роза Импекс!

Е да, но dgina не е виновна за това че от дадени обстоятелства не "облагодетелстват" дадена група. И също си мисля че точно тук е мястото да изкаже впечетленията си и това че се чуства дискриминирана тъй като половината семейството е тя, а другата половина е съпруга и за който метода да има биологично свое дете е Ин витро. Друг е въпроса вече за регламента и желанието на Дарителя, на когото още веднъж Благодаря!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #171 -: Октомври 27, 2009, 12:46:12 pm »
Евро,благодаря ти,за проявеното разбиране :DНай-после някой,който наистина се опитва да разбере това което имам предвид.
Лили,слагам този зелен цвят,понеже много ти отива .. няма да коментирам защо...И да те питам нещо..Да не би да имаш проблеми с общуването,че всеки твой пост е толкова злостен и нагъл?..За твоя информация ИМАМ вече опит инвитро и др. опити,за които можеше преди да нападаш да прочетеш в дневника ми...Съжалявам такива като теб,наистина и моля те,направи усилие да си по-сдържана в коментарите си :wink:

Извинявам се много за спама,но мисля че след тези нападки,трябваше по някакъв начин да се защитя...
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #172 -: Октомври 27, 2009, 13:22:31 pm »
Аз много се извинявам,че нахлувам :oops: Искам да попитам тези които са по- на "ти"...само от "женска" гледна точка ли се гледа на стерилитета при РИ и какво ако жената е над 40/42г ,обаче са със мъжки фактор???То е ясно,че по Фонда едва ли ще бъдат одобрени... :( Мисълта ми е,може ли съпругът да участва в кампанията,а не жена му?
Просото казусът на Джина е интересен...в случея условието за биологично дете е отнесено към жената....а какво става ако мъжът е проблема и той няма свое биологично дете??В такъв случай,отговаря ли на условията?

Пак се извинявам....

Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
« Отговор #173 -: Октомври 27, 2009, 14:12:08 pm »
Е да, но dgina не е виновна за това че от дадени обстоятелства не "облагодетелстват" дадена група. И също си мисля че точно тук е мястото да изкаже впечетленията си и това че се чуства дискриминирана тъй като половината семейството е тя, а другата половина е съпруга и за който метода да има биологично свое дете е Ин витро. Друг е въпроса вече за регламента и желанието на Дарителя, на когото още веднъж Благодаря!
Подкрепям това мнение. Наистина, има логика, все пак стерилитетът не е само женски проблем. Но казусът не може да се разисква тук.

Темата е за кампанията на "Роза Импекс".Дарителят може да определя условията, без да дава сметка за това. Нека не я отклоняваме и да уважим правилата на фирмата, която ще направи щастливи толкова много семейства.

Призовавам пишещите в темата за придържане към добрия тон.
*

brumbarche

• *
  • 333
  • по пътя към нашето Чудо!!!
« Отговор #174 -: Октомври 27, 2009, 23:02:14 pm »
dgina, обръщам се към теб, защото, мен лично, твоят пост ме жегна, наистина ме жегна.
Условията са определени от Дарителя с идеята, че ТОЙ иска да помогне на хора, на които ФОНДЪТ не помага, това са случаи, в които просто Държавата не иска да влага пари, а този Дарител е решил, че иска да се погрижи за тези, за които Държавата НЕ иска.

п.п. под не иска да влага пари имам предвид, че просто това са случаи с минимални шансове за успех и затова Държавата е предпочела да спонсорира повече случаи с по-високи шансове за успешни процедури.

*

Eti76

• 158
  • Координатор на Фондация Искам бебе за Пловдив
« Отговор #175 -: Октомври 27, 2009, 23:29:21 pm »
Здравейте, мили Дами!
Обръщам се към Вас така, с надеждата занапред НАИСТИНА темата да е по-позитивна.
Аз, както някои от Вас знаят, съм гласът зад телефона. Т.е., както казаха от Роза импекс, върша част от черната работа, прозвънявайки ВСИЧКИ кандидати в кампанията.
Поела съм този ангажимент като една от всички вас; като човек, който се чувства морално ангажиран с проблема "безплодие" и като Координатор на Фондация Искам бебе за Пловдив.
Най-напред искам да помоля всички хора, засегнато от проблема "безплодие", да са малко по-позитивни и по-търпеливи. От сравнително скоро в България някой въобще помага на хора като нас с финансиране. Фонда е факт едва от няколко месеца, а вече нещата са доста различни. Има вече и доста благотворителни инициативи, и слава Богу фирми като Роза импекс, които да се погрижат за част от нас.
Мисълта ми, обаче е следната: каквото и да се прави, все някой е засегнат, недоволен или възмутен! Как не се зарадвахме, как не благодарихме на всички, които помагат добрини да се случват. Хора, моля ви, осъзнайте се!!! (Да, признавам, има и позитивни хора и разбрани и честни. Но са малко!!! За съжаление!)
През първата кампания съм говорила с над 400 човека. Сега съм прозвъняла над 160 души. Не ми се иска да го казвам, но душата ме боли....
Всеки ден, когато отделям от личното си време, абсолютно безплатно при това, ми се налага да поемам негативизма на хора, които по една или друга причина се чувстват засегнати, онеправдани или неудовлетворени. Налага ми се да влизам в ролята на детектив, за да разбера кой казва истината и кой ме лъже...
Вие смятате ли това за нормални?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!??!?!??!
Аз, не!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Няма да изброявам какви трикове се прилагат от страна на кандидатите, за да излъжат за опитите, за децата, за Фонда, за какво ли не още!
Моля ви, спрете се! Какви родители ще станат тези от вас, които заченат живота на детето си с лъжа?!
И така, по същество:
1)Моля, всички да си погледнат номерата по фонда и като се чуем, да си ги знаят, защото това е важна информация. Дарителите желаят да финансират опитите на двойки, които все още не са били одобрено от Фонда или вече имат отказ, а също така и на тези, които по една или друга причина не могат въобще да кандидатстват там...
2)Да, дарителите желаят да помогнат на бездетни семейства! Това е тяхната воля! Само че, след обмисляне на думата бездетни, прецениха да дадат шанс на двойките, осиновили дете и на тези, в който жените не са имали удоволствието да станат майки! Не става въпрос за дискриминация на бащите, но основния критерий, предполагам е, че жената по природа е нормално да забременее и роди дете. И тъй като РИ не могат да финансират всички нуждаещи се, прецениха да подпомогнат тези бездетни двойки, в които жените не са имали щастието да износят и родят свое бебе! И ако някой не намира логика в това, много съжалявам за него!
3)Не се тревожете за това на кого съм се обадила и на кого не! Не пропускам никой, ще прозвъня всички кандидати. Просто съвсем скоро РИ ми предоставиха телефон, от който да звъня. А аз, както повечето хора, работя и имам семейство...
4)Умолявам всички, ако имате положителен отговор от Фонда за асистирана репродукция, да уведомите дарителите. До момента една единствена дама е имала доблестта да го направи!
4)Няма как да кандидатствате с 2 или повече регистрации. Всяка двойка може да участва само с 1 номер. Номерата на регистрациите, нямат нищо общо с номерата, с които ще участвате в жребия. Ще направя окончателен списък на допуснатите до жребия, след като се свържа с всички кандидати.
5)И последно, МОЛЯ ВИ, НЕ НАПАДАЙТЕ ЛИЛИ, тя просто има честта да вижда как хората лъжат или просто се опитват да подведат дарителите!!! Защото тя също отделя от личното си време, за да подпомага благотворително кампанията!
Призовавам всички към разбирателство, съпричастност и повече добрина в душите!
Вера
« Последна редакция: Октомври 27, 2009, 23:52:05 pm от Eti76 »
Не губете ВЯРА, НАДЕЖДА винаги има, докато е жива ЛЮБОВТА:)
« Отговор #176 -: Октомври 28, 2009, 10:32:01 am »
 :balk_602: Напълно логично ми звучи! Дано след този така обстоен анализ на желанията и намеренията на дарителя (което според мен беше много нахално от наша страна да му бъде искано) той да спре да бъде третиран като обвиняем и да трябва да се оправдава оново и отново защо и на кого точно е искал да помогне,  в края на краищата съм сигурна че ако имаше възможността да помогне на всички нуждаещи се щеше да го направи, сами разбирате обаче, че това е невъзможно, дори собствената ни държава както се видя не е в състояние и отказва  да го стори.
« Последна редакция: Октомври 28, 2009, 10:34:35 am от dessi-kk »
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #177 -: Октомври 30, 2009, 10:28:04 am »
Днес ми се обадиха от Фонда.
Одобрени сме.
Обадих се на Вера, както обещах. :wink:

« Отговор #178 -: Октомври 30, 2009, 11:56:17 am »
Вера, бих искала да се извиня, че пропуснах да изпратя мейл с уведомление, че съм одобрена от Фонда и се наложи да губиш време за да ми звъниш.  :oops:
Благодаря ти за това, което правиш за нас! :)
*
« Отговор #179 -: Октомври 30, 2009, 21:11:50 pm »
Вера, БЛАГОДАРЯ ВИ, на Вас и на РИ, че все пак ми се обадихте да поговорим, въпреки че не отговарям на условието, да имам поне 1 опит, финансиран от мен.
За съжаление е поради финансови причинни. :(

Налага ми се да влизам в ролята на детектив, за да разбера кой казва истината и кой ме лъже...

Наистина ли сме станали такива, следвайки мечтите си?!  :?