Здравейте, мили Дами!
Обръщам се към Вас така, с надеждата занапред НАИСТИНА темата да е по-позитивна.
Аз, както някои от Вас знаят, съм гласът зад телефона. Т.е., както казаха от Роза импекс, върша част от черната работа, прозвънявайки ВСИЧКИ кандидати в кампанията.
Поела съм този ангажимент като една от всички вас; като човек, който се чувства морално ангажиран с проблема "безплодие" и като Координатор на Фондация Искам бебе за Пловдив.
Най-напред искам да помоля всички хора, засегнато от проблема "безплодие", да са малко по-позитивни и по-търпеливи. От сравнително скоро в България някой въобще помага на хора като нас с финансиране. Фонда е факт едва от няколко месеца, а вече нещата са доста различни. Има вече и доста благотворителни инициативи, и слава Богу фирми като Роза импекс, които да се погрижат за част от нас.
Мисълта ми, обаче е следната: каквото и да се прави, все някой е засегнат, недоволен или възмутен! Как не се зарадвахме, как не благодарихме на всички, които помагат добрини да се случват. Хора, моля ви, осъзнайте се!!! (Да, признавам, има и позитивни хора и разбрани и честни. Но са малко!!! За съжаление!)
През първата кампания съм говорила с над 400 човека. Сега съм прозвъняла над 160 души. Не ми се иска да го казвам, но душата ме боли....
Всеки ден, когато отделям от личното си време, абсолютно безплатно при това, ми се налага да поемам негативизма на хора, които по една или друга причина се чувстват засегнати, онеправдани или неудовлетворени. Налага ми се да влизам в ролята на детектив, за да разбера кой казва истината и кой ме лъже...
Вие смятате ли това за нормални?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!??!?!??!
Аз, не!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Няма да изброявам какви трикове се прилагат от страна на кандидатите, за да излъжат за опитите, за децата, за Фонда, за какво ли не още!
Моля ви, спрете се! Какви родители ще станат тези от вас, които заченат живота на детето си с лъжа?!
И така, по същество:
1)Моля, всички да си погледнат номерата по фонда и като се чуем, да си ги знаят, защото това е важна информация. Дарителите желаят да финансират опитите на двойки, които все още не са били одобрено от Фонда или вече имат отказ, а също така и на тези, които по една или друга причина не могат въобще да кандидатстват там...
2)Да, дарителите желаят да помогнат на бездетни семейства! Това е тяхната воля! Само че, след обмисляне на думата бездетни, прецениха да дадат шанс на двойките, осиновили дете и на тези, в който жените не са имали удоволствието да станат майки! Не става въпрос за дискриминация на бащите, но основния критерий, предполагам е, че жената по природа е нормално да забременее и роди дете. И тъй като РИ не могат да финансират всички нуждаещи се, прецениха да подпомогнат тези бездетни двойки, в които жените не са имали щастието да износят и родят свое бебе! И ако някой не намира логика в това, много съжалявам за него!
3)Не се тревожете за това на кого съм се обадила и на кого не! Не пропускам никой, ще прозвъня всички кандидати. Просто съвсем скоро РИ ми предоставиха телефон, от който да звъня. А аз, както повечето хора, работя и имам семейство...
4)Умолявам всички, ако имате положителен отговор от Фонда за асистирана репродукция, да уведомите дарителите. До момента една единствена дама е имала доблестта да го направи!
4)Няма как да кандидатствате с 2 или повече регистрации. Всяка двойка може да участва само с 1 номер. Номерата на регистрациите, нямат нищо общо с номерата, с които ще участвате в жребия. Ще направя окончателен списък на допуснатите до жребия, след като се свържа с всички кандидати.
5)И последно, МОЛЯ ВИ, НЕ НАПАДАЙТЕ ЛИЛИ, тя просто има честта да вижда как хората лъжат или просто се опитват да подведат дарителите!!! Защото тя също отделя от личното си време, за да подпомага благотворително кампанията!
Призовавам всички към разбирателство, съпричастност и повече добрина в душите!
Вера