0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Anonymous

Въпрос за хидротубацията
« -: Март 27, 2006, 15:03:10 pm »
По повод предстоящата ми утре хидротубация, искам да попитам момичетата, правили тази процедура следното:
1. Много ли е болезнена?
2. Достатъчно ли е да изпия две Но - шпа 1 час преди това?
3. Мога ли да изпия 1 кафе сутринта, тъй като кръвното ми е доста ниско и без кафе няма да издържа.
*
Въпрос за хидротубацията
« Отговор #1 -: Март 27, 2006, 15:27:16 pm »
1. Относно болката, при всеки е различно, но в никакъв случай много болезнена. Мен лично изобщо не ме боля.
2. Аз не пих никакви болкоуспокояващи, не че незнаех, просто забравих :wink:  
3. Няма проблем да пиеш кафе, дори и да хапнеш нещо, това е манипулация при която не се слага упойка, така че не е нужно да си гладна и жадна.

Успех ти желая и хубав резултат. :D
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Въпрос за хидротубацията
« Отговор #2 -: Март 27, 2006, 15:32:15 pm »
Цитат на: StefiZ
1. Относно болката, при всеки е различно, но в никакъв случай много болезнена. Мен лично изобщо не ме боля.
2. Аз не пих никакви болкоуспокояващи, не че незнаех, просто забравих :wink:  
3. Няма проблем да пиеш кафе, дори и да хапнеш нещо, това е манипулация при която не се слага упойка, така че не е нужно да си гладна и жадна.

Успех ти желая и хубав резултат. :D

И при мен беше така.
Носи си превръзка,защото може да има съвсем леко кървене.
При мен беше като леко зацапване (можех и без превръзка)
Успех от мен и хубав резултат!

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
Въпрос за хидротубацията
« Отговор #3 -: Март 27, 2006, 15:32:33 pm »
Аз не съм правила хидротубация,а цветна снимка.Отидох гладна и жадна,защото никой нищо не ми беше обяснил.Оказа се,че е по-добре да си хапнала нещо,защото контрастното вещество,което се вкарва,смъква кръвното и може да ти прилошее.Аз пих един нимезил (аналог на аулин) 1 час преди процедурата,но си ме болеше.Всичко свършва за 10-15 минути,така че се забравя бързо.желая ти много хубав резултат.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Въпрос за хидротубацията
« Отговор #4 -: Март 27, 2006, 15:39:16 pm »
Аз също съм правила цветна снимка, бях си пийнала кафенце с млекце и един аулин на прах за всеки случай, не бях закусвала, защото нямах време, но мисля, че няма проблем. Мен лично не ме боля изобщо, незнам дали беше заради аулина или по друга причина.
Всичко ще мине, преди да си разбрала, важното е разултата ти да е добър.Успех
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

Anonymous

Въпрос за хидротубацията
« Отговор #5 -: Март 27, 2006, 15:43:27 pm »
Много ви благодаря момичета! Стискайте палци и после ще пиша как е минала процедурата.
Аз съм Juli7, но нещо не мога да вляза с името си от компютъра ми в работата.
Въпрос за хидротубацията
« Отговор #6 -: Март 27, 2006, 16:44:29 pm »
Джули7, успех!

И аз мисля, че е по-добре да си хапнала и да си пила кафенце. Мен по време на процедурата не ме боля хич, но след около час ме заболя и така няколко часа - малко по-силна от менструална болка. В тази връзка ще е добре някой да те закара (да не шофираш сама) и въобще да съобразиш следващите няколко часа какви занимания имаш.
Денис добре се е сетила, вземи си някаква превръзка за ежедневна употреба примерно.
Благодаря ти, Бени!

Въпрос за хидротубацията
« Отговор #7 -: Март 27, 2006, 20:03:24 pm »
Дано го прочетеш - успех утре! Задължително е да си пила яко кафе и да си хапнала здраво, защото пада кръвното (сигурно от шубето :lol: ). Болката е като при мензис, ако въобще я има - 100% се преживява. Аз си носих 1 течен аналгин за всеки случай, който влезе в употреба и за половин час бях като нова  :wink:
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Въпрос за хидротубацията
« Отговор #8 -: Март 27, 2006, 23:08:05 pm »
Успех! Няма нищо страшно! Бих дала същите съвети като момичетата.
Въпрос за хидротубацията
« Отговор #9 -: Март 28, 2006, 11:12:12 am »
Госте, какво става? Минали процедурата?
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
споко
« Отговор #10 -: Март 28, 2006, 14:51:49 pm »
Търпи се, не се шашкай. Всичко трае не повече от 5 минути. Стискам палци всичко да ти е наред, а болката ще я преодолееш. Течен аналгин или нурофен ...  :crossfingers:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Въпрос за хидротубацията
« Отговор #11 -: Март 28, 2006, 21:15:00 pm »
Здравейте момичета :)
Снощи прочетох всичките ви съвети и днес стриктно ги спазих - сутринта едно голямо кафе, малко бисквитки и 2 Но-шпа. Отидох побеляла от страх заедно с моето съкровище (да ми пази страх).
Да уточня, че правих процедурата при д-р Владимиров.
Бях се настроила за голяма болка, но такава просто нямаше. По-скоро неприятно усещане все едно ми идва цикъла. Наистина не усетих болка, просто страха беше по-голям. Резултатите са добри - проходими тръби и никакви други проблеми. Д-ра ме предупреди след процедурата ако усетя тежест или болка да изпия един аулин. Така и направих и до този момент не усещам болка, само малко тежест.
Радвам се, че се престраших и се доверих именно на този д-р. Мога да кажа само - страхотен човек и лекар.
И на вас благодаря - за съветите и подкрепата!!!! :D
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Въпрос за хидротубацията
« Отговор #12 -: Март 28, 2006, 23:38:21 pm »
Поздравления за резултатите:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

piera

• 896
  • Keen on boots
Въпрос за хидротубацията
« Отговор #13 -: Март 29, 2006, 00:07:48 am »
Поздрави и от мен за резултатите!Аз към 15 април ще правя хидротубация в Плевен и мен много ме е страх.До сега съм изтърпяла 3 "продухвания",които са нещо подобно,но се правят с газ.Но щом не те е боляло,се успокояам и аз :balk_21:
*

Anonymous

Въпрос за хидротубацията
« Отговор #14 -: Март 29, 2006, 00:29:54 am »
Цитат на: piera
.До сега съм изтърпяла 3 "продухвания",които са нещо подобно,но се правят с газ.
аз :balk_21:

Мила пиера,какво е това продухване с газ?Били ми казала нещо по-вече за него.
благодаря ти
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
Въпрос за хидротубацията
« Отговор #15 -: Март 29, 2006, 00:33:53 am »
Мила пиера,какво е това продухване с газ?Били ми казала нещо по-вече за него.
благодаря ти
госта бях аз,забравих да се логна
 :oops:

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*

piera

• 896
  • Keen on boots
Въпрос за хидротубацията
« Отговор #16 -: Март 29, 2006, 09:51:48 am »
Ами това се оказа един доста стар метод,който май само тук го правят :oops: .Почти същото е,само че вместо контрастно вещество,пускат някакъв газ( не ми е ясно какъв точно).и самата машина е доста по-старичка.....ама така сме си тук.Иначе контрастното вещество,което вкарват при хидротубацията е много по-добре от газта,то има и лечебен характер.Но честно казано,преди да знаех какво е хидротубация,бия доволна от продухването,защото след третото забременях за втори път(имах запушване след 1 аборт).
Въпрос за хидротубацията
« Отговор #17 -: Март 29, 2006, 10:25:33 am »
Juli Браво за резултата, желая ти много скоро preggo Успех.
Житейски закон е:
Когато една врата се затваря,
друга се отваря пред нас.
Трагичното обаче е,
че човек гледа само към затворената врата
и не обръща внимание на отворената.
*
Въпрос за хидротубацията
« Отговор #18 -: Март 29, 2006, 21:04:45 pm »
Цитат на: piera
Аз към 15 април ще правя хидротубация в Плевен и мен много ме е страх.

То че ще те е страх е ясно, но пак казвам, че страха е по-голям от болката. Щом си правила 3 продухвания, редполагам, че хидротубацията  ще я изтърпиш без проблем. Ще стискам палци, а ти имаш време да се настроиш психически и ще видиш, че няма страшно. Нали се борим с цената на всичко за така желаното бебче :D
*
Въпрос за хидротубацията
« Отговор #19 -: Април 19, 2006, 19:08:41 pm »
Здравейте,момичета.Така и не разбрах разликата между хидротубация и цветна снимка.На мен ми предстои на 25.04. точно след празниците-не разбрах кое от двете ще ми правят.Ако не ви притеснявам поразяснете ми .
Предварително благодаря!