0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Anonymous

Кога... /може да се забременнее/
« -: Март 27, 2006, 13:37:55 pm »
Кога може да се забременее-само по време на овулацията или и през останалото време?
*
« Отговор #1 -: Март 27, 2006, 13:41:13 pm »
Само и единственно по време на овулация!!!

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Кога...
« Отговор #2 -: Март 27, 2006, 13:49:37 pm »
Цитат на: Anonymous
Кога може да се забременее-само по време на овулацията или и през останалото време?

Овулацията е процес, при който се отделя годна за оплождане яйцеклетка,която ако до 10 (12) часа несрещне сперматозоид загива.
Ако е имало полов акт 2-3 дена преди това(преди овулацията), вероятността да се забременне е най-голяма(както и деня на самата овулация).Сперматозоидите са вече в тръбата и чакат яйцеклетката.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Anonymous

« Отговор #3 -: Март 27, 2006, 13:50:07 pm »
Благодаря за отговора.  :D
*

Anonymous

« Отговор #4 -: Март 27, 2006, 13:58:11 pm »
И да ви попитам още нещо - овулацията по принцип настъпва 14 дни преди мес.цикъл или при всеки е индидидуално? Например при мен цикъла ми е през 26 дни и все се чудя кога точно ми е овулацията :?
*
« Отговор #5 -: Март 27, 2006, 14:01:38 pm »
Обикновено е на 14-ти ден от началото на цикъла, но може и да не е. Има тестове за овулация или метод за определяне чрез мерене на базалната температура.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #6 -: Март 27, 2006, 14:03:25 pm »
не е задължително да е на 14,при мен е чак към 19-ти.
<br />
*
« Отговор #7 -: Март 27, 2006, 14:07:37 pm »
Цитат на: TA
Обикновено е на 14-ти ден от началото на цикъла, но може и да не е. Има тестове за овулация или метод за определяне чрез мерене на базалната температура.

по  правило е 14 дена ПРЕДИ датата на очакваната менструация, а това съвпада с 14 дена след началото на цикъла при 28 дневен месечен цикъл.

Госте в твоя случай, овулацията би трябвало да е някъд около 12 ден, но както каза z22 при теб може лутеланата фаза да не е с продължителност 14 дена. Малко ти е по-къс цикъла, възможно е и ЛФ да е по-кратка.

За сравнение - при мен ЛФ е 14 дена, без значение от продължителността на цикъла.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*

Anonymous

« Отговор #8 -: Март 27, 2006, 14:07:58 pm »
Извинявам се, че толкова досаждам, но какво точно представляват тези тестове за овулация и как се ползват. Благодаря
*
« Отговор #9 -: Март 27, 2006, 14:13:06 pm »
Извинявам се, че толкова досаждам, но какво точно представляват тези тестове за овулация и как се ползват. Благодаря

Тестовете за овулация, действат на същият принцип като тестовете за бременност, но отчитат нивото на друг хормон.
На опаковката на всички тестове за овулация пише как да се използват. По принцип се препоръчва да започне тестването с тях, няколко дни преди очакваната овулация и да се правят всеки ден докато контролната и тестовата чертичка станат еднакво оцветени. Ако тестовата е по-бледа от контролната, овулацията все още не е настъпила. Това е различното от тестовете за бременност - при тях дори и бледа чертичка показва наличие на бременност, а при тези за овулацият - бледата чертичка означава още чакане.

Потърси тук във форума, има много теми за тестовете за овулация.

Всъщност, ако пробвате от скоро, изобщо не се задълбочавай в тези неща, правете бебета и се наслаждавайте на момента.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #10 -: Март 27, 2006, 14:14:30 pm »

Тестови лентички ,които се потапят в урина. резултата е (+) или (-).
Ако е (+) - това означава че овулацията ще настъпи от 12 до 36 часа след тестването.
Ако имаш обаче хормонален проблем тези тестове са неприложими.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Anonymous

« Отговор #11 -: Март 27, 2006, 14:26:47 pm »
Много ви благодаря за бързите отговори и за вниманието.  :D
*
« Отговор #12 -: Март 27, 2006, 20:50:25 pm »
Културна работа!

Таня 79 и другите момичета, напълнихте ми сърцето! :hello:

Мари :D
Alexandra
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #13 -: Март 27, 2006, 22:05:16 pm »
Понеже не съм толкова културна - госте, обърни се към гинеколог за контрацептив! Сметки без кръчмаря - бол  / и забренели и неуспешно забременели ще го потвърдят/.
« Отговор #14 -: Март 28, 2006, 10:57:30 am »
Цитат на: lady_11
Понеже не съм толкова културна - госте, обърни се към гинеколог за контрацептив! Сметки без кръчмаря - бол  / и забренели и неуспешно забременели ще го потвърдят/.

Аз пак нещо не съм разбрала.  :oops: Къде пише, че цели незабременяване  :?:
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #15 -: Март 28, 2006, 12:24:39 pm »
Цитат на: wassilena
Цитат на: lady_11

Аз пак нещо не съм разбрала.  :oops: Къде пише, че цели незабременяване  :?:

Абе, никъде не пише....ама и мойте съмнения са че тия въпроси са с цел - контрацепция...
И другото ми чувство някак си ми нашепва, че тия въпроси ми звучат като за анкетка за в някое тинейджърско списание? Там съм срещала много такива - въпроси и отговори.... :roll:

Кратки и точни въпроси, на които мацките дават пълни и изчепранелни отговори...

- в кои дни се забременява? най-вероятно?
- как се ползват тестовете за овулация?
- дали при всички фертилните дни са около 14 ден на цикъла?
- може ли да се забременее след като е миналала въпросната овулация? Демек , след 14 ден дали е опасно.....

Ама, ако се целеше забременяване, мисля че въпросите щяха да бъдат по друг начин зададени... и все щеше да го чопли момичето мисълта...дали предварително ще трябва да прави някакви изследвания преди да почнат опитите.

Може и да ми е някаква деформаця нещо на мойта глава, ама така ми прозвучаха нещата.  :oops:
Нали не си мислите, че нашия сайт се посещава само от момичета целящи да забременеят?!? :idea:
Нашия сайт има много полезно инфо и съм сигурна че доста хора го четат, дори само с цел "ограмотяване". Което е хубаво и похвално, и значи сайта ни си върши добре работа.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

« Отговор #16 -: Март 28, 2006, 16:28:43 pm »
Фреш, дори да е така, покрай едното ще се образоват за нещо друго  :D , което ще им е в полза, когато решат да правят бебе, а не да бягат от него  :wink:

*
« Отговор #17 -: Март 28, 2006, 16:44:15 pm »
Цитат на: wassilena
Фреш, дори да е така, покрай едното ще се образоват за нещо друго  :D , което ще им е в полза, когато решат да правят бебе, а не да бягат от него  :wink:

Съгласна съм с това което казваш.
Предполагам че това беше реплика към мен....щото Фреш-ката не е писала в тая тема.
Нещо поголовно цари разсеяност в клуба..... дали от пролетна умора... или от нещо друго....нещо ми нахлуват съмненийца разни....

хммм, ще видим ние тая работа.......... :balk_69:.. то няма да остане скрито покрито....
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

« Отговор #18 -: Март 28, 2006, 17:28:41 pm »
Роми,  :oops: съжалявам
От къде ми е дошло на акъла Фреш - незнам. А дано да е второто  :wink:

*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #19 -: Март 28, 2006, 17:29:52 pm »
вие се майтапите с това второто, ама ако знаете аз в каква тежка деменция съм :D