0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Група за превод на книгата на д-р Малпани
« Отговор #80 -: Май 28, 2009, 13:43:06 pm »
Бих искала и аз да помогна с превода, но в момента сайта с книгата не се отваря.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #81 -: Май 28, 2009, 13:48:54 pm »
така или иначе, аз ще помоля Мели да провери всички медицински изрази.

Пращай ми готовия текст на мейла, ще се постарая да го редактирам максимално бързо.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #82 -: Май 28, 2009, 13:59:58 pm »
така или иначе, аз ще помоля Мели да провери всички медицински изрази.

Пращай ми готовия текст на мейла, ще се постарая да го редактирам максимално бързо.

пратих.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

victorita

• 531
  • Моето малко слънце КРИСТИАН се роди на 21/01/2010
« Отговор #83 -: Май 28, 2009, 15:48:53 pm »
свърших с 14 б.През уикенда ще довърша 17.Да споделя че от преведеното дотук,само обща информация и разтягане на локуми...дано останалите глави да са по-полезни.
*
« Отговор #84 -: Май 28, 2009, 18:08:28 pm »
Глава 18 е готова.

Захващам глава 23. Ето друг работещ линк към книгата http://www.infertilityfriends.org/howtohavebaby.htm

Поздрави
« Последна редакция: Май 28, 2009, 18:35:02 pm от rashi »

« Отговор #85 -: Май 28, 2009, 19:27:29 pm »
глава 9б е готова. започвам глава 49

« Отговор #86 -: Май 29, 2009, 00:15:23 am »
jam, не знам дали видя, че глави 42-47 съм ти ги изпратила също (защото не са отбелязани като готови). Напредвам с другите и ще ги пусна до края на седмицата.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #87 -: Май 29, 2009, 05:13:07 am »
Благодаря на rashi за работещия линк, вземам глави 23,27,28.
« Отговор #88 -: Май 29, 2009, 12:42:20 pm »
Благодаря на rashi за работещия линк, вземам глави 23,27,28.

мила, мисля че раши се е заела с глава 23. просто не е отбелязано в списъка

« Отговор #89 -: Май 29, 2009, 14:56:36 pm »
Ок, ще преведа 27 и 28 глава.
*
« Отговор #90 -: Май 29, 2009, 15:44:36 pm »
Бих искала да се пробвам и аз със 49 глава.Ако се справя бързо ще поема и нататък. Jam каква е точно организацията. КЪде пращам текста
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #91 -: Май 29, 2009, 16:20:57 pm »
Мери Попинз, готовият превод и английския текст пращай на coldice1 маймунка yahoo.com (изписвам така адреса, за да не се прихваща от спамери)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #92 -: Май 29, 2009, 16:27:03 pm »
ок.Мятам го
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #93 -: Май 29, 2009, 17:52:26 pm »
момичета, една молба имам - слагайте интервал СЛЕД, а не ПРЕДИ препинателните знаци (точка, запетайка, тире, скоба, двоеточие, удивителен и въпросителен знак).
ужасно много време отнема коригирането на такива дефекти по текста.

иначе, като цяло, искам да направя комплимент на преводаческата група - справяте се чудесно.

*
« Отговор #94 -: Май 29, 2009, 18:01:12 pm »
Благодаря Jam :) :oops:

« Отговор #95 -: Май 29, 2009, 19:21:00 pm »
благодаря, jam. само искам да помоля, ако може тези, които си избират глави за превод да попреглеждат няколко поста назад, за да се избегне двойната работа по една и съща глава. все пак jam неможе постоянно да следи и актуализира списъка своевременно

« Отговор #96 -: Май 29, 2009, 19:24:49 pm »
имам предвид, че вече съм превела половината 49 глава, а сега разбирам, че и Мери Попинз я превежда. Вярно, че остават малко вече, но по-добре да не отиват усилията ни на вятъра

*
« Отговор #97 -: Юни 01, 2009, 18:40:51 pm »
Джам, моля те отбележи, че превеждам глава 23. Мерси :)

*

victorita

• 531
  • Моето малко слънце КРИСТИАН се роди на 21/01/2010
« Отговор #98 -: Юни 02, 2009, 22:28:14 pm »
глава 17 вече също е преведена,ако някой прави статистика.  :wink:
« Отговор #99 -: Юни 02, 2009, 22:37:13 pm »
след като я пратиш на jam, тя ще отбележи в списъка