0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ох,трети аборт!!!:(;(:(
« -: Май 07, 2009, 22:10:17 pm »
Здравейте момичета връщам се отново при вас,но този път не с добри новини! :(.Бях бременна в 7 г.с.Вчера беше най-щастливият ми ден,чух сърчицето на мъничето в мен!;(Толкова бях развълнувана след 2 аборта най-сетне нещо в мен се развиваше добре и беше толкова мъничко,но вече си личеше телцето му.Такова щастие изпитах,нямам думи да го опиша,но беше много за кратко.Върнах се в къщи и легна да почина,защото ми беше лошо.След 2 часа отидох на тоалетна и прокървих.Възможно ли да съм прокървила,защото ме гледаха на вагинален ехограф???Как може всичко да е наред и след 2 часа да приключи??? :cry: :cry: :cry:Сега се прибирам от болницата след кюртаж.След 4 банки и 3 инжекции в задника съм като пияна,но съм много тъжна.Още повече че един мъж поздрави съпругът ми,мислейки че съм родила,толкова се натъжих  :( :( :(.Сега ще почина някои ден и ще опитам да се съвзема.Извинявам се за дългия пост,но мисля че само вие ще ме разберете и подкрепите!!! :cry: :cry: :cry:
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Ох,трети аборт!!!:(;(:(
« Отговор #1 -: Май 07, 2009, 22:32:38 pm »
 :( Миличка толкова съжалявам......
Според мен не е възможно да е от вагиналния ехограф.Аз имам общо пет бременности от коио само една успешна(бяха близнаци едното се разви другото не),всяка седмица ме гледаха на вагин.ехограф и не съм имала проблем.Пусни си имунологични и генетични изследвания,за да разберете къде е проблема.Сега си почини добре и горе главата ще станеш мама вярвай в това.
Аз лично за себе си реших да почина поне шест месеца и през това време да направя всички възможни изследвания,за да няма повече лоши изненади  :?
С теб сме почини си,но не се предавай.
 :bighug: :bighug: :bighug:
« Отговор #2 -: Май 08, 2009, 01:33:17 am »
Здравей и много благодаря за хубавите думи и за подкрепата в такъв момент е хубаво да чуеш мили думи.Преди този аборт си направих всички възможни изследвания,както казва д-р Савова,други още не са измислени.Всичко е в норма,генетични,имунологични,нк-клетки.Не съм жалила средства след обикаляне на почти всички клиники в София се спрях на Щерев.Тази бременност не беше планувана,но стана и бях ужасно щастлива,а съпругът ми още повече  :cry:.Вчера когато видях снимката от ехографа,за 2 часа планувах живота си като мама,но уви само с планове и мечти останах.Сега ще чакам хистологията на плода,тук в Чужбина е много скъпо,но се съгласих да го изследвам.Скоро се връщам в Бг и започвам пак обикаляне по болници.Надявам се да измислят още някое изследване! :hug:
« Отговор #3 -: Май 08, 2009, 13:02:07 pm »
 А какви са били причините за предишните аборти?
 Много съжалявам , миличка. Напълно те разбирам как се чувстваш , но не спирайте да търсите причината.
 Хормоните ти как са? Щитовидната жлеза ?
*
« Отговор #4 -: Май 08, 2009, 15:38:53 pm »
съжалявам много за случилото се. :(

Хмммм, на ехографа нямаше ли никаква индикация за проблем? :? Странна работа. Ако не са ти правили хистероскопия, консултирай се с лекаря ти за нещо в тази посока. Може някаква аномалия на матката или пък миомен възел да пречат.
Както ти е писала и fatalwoman провери и щитовидната жлеза - хормони + ехограф.
« Последна редакция: Май 08, 2009, 15:40:38 pm от sia »
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #5 -: Май 08, 2009, 17:10:15 pm »
Много съжелавам мила за случилото се! Няма думи вероятно с които да мога да те успокоя, но искам да ти кажа, че ние сме с теб! Оправяй се па-бързо, отърси се от лошите мисли и даноследващият път да няма такива неща!  :bighug:
« Отговор #6 -: Май 08, 2009, 18:44:50 pm »
Здравейте момичета благодаря ви за подкрепата и за съветите.Когато почнах да обикалям болниците се натъкнах на различни мнения:една от лекарките в София ми каза че причината за абортите ми е теглото,понеже съм слаба.Това не ме удовлетвори и потърсих друго мнение,другата лекарка ми каза че причината за абортите ми е цитомегалвируса IgG,пих 3 месеца изопринозин,но и това не ми беше достатъчно,тъй като четох много за абортите и не бях направила всички изследвания.За това реших да отида в клиника по стериалитет.Д-р Савова ми каза че минала инфекция не е причината за абортите и направихме всички останали изследвания на мен и на съпругът ми,който бяха в норма.Тогава лекарката каза че има и такива случаи,когато не се разбира причината и третия или четвъртият път всичко е нормално с бременността.Ако имате някакви съвети пишете,вече не знам какво да си мисля.Къде да търся причината,след като направих всичко,което съм прочела даже някои изследвания си ги пусках на своя глава само и само да съм спокойна! :hug:
*
« Отговор #7 -: Май 08, 2009, 19:21:27 pm »
Здравей Синеока!Искам първо да ти кажа,че много съжалявам за случилото се.Това което си преживяла е ужасно,но трябва да се съвземеш и продължиш напред.Аз също имам три спонтанни аборта и знам как се чувстваш.При мен нещата са същите като при теб.Обикаляне по доктори,всевъзможни изследвания на мен и приятеля ми и нищо всичко е на ред,а в същото време аборт след аборт.Реших да отида за последно на преглед при една доцентка във Варна,която е много добър специалист по стерилитет.Тя ми направи цветна снимка,незнам ти дали си правила.От цветната снимка се оказа,че лявата ми тръба е напълно запушена а дясната пълна с течност.Тя ми обясни,че през всичките тези години съм забременявала от дясната тръба а течността от лявата ми тръба е отивала към матката и убивала плода.Тази доцентка откри причината.Моят съвет е да си направиш цветна снимка ако не си.Отиди при д-р Бойчев в Тутракан той е най-добрия в цяла България и отличен специалист.
*

denisa

• 2681
« Отговор #8 -: Май 08, 2009, 23:21:42 pm »
Здравей sineoka_ аз днес бях на лекар след последния аборт ще ти напиша какви изследвания ми назначи за информация.
Имунологични-Антифосфолипидни антитела,Антиовариални антитела,Антиспермални антитела(за двамата със съпруга ми)
Генетични-Кариотип на двамата,за тромбофилия(АФА) само на мен
Вируси-Рубеола,цитомегаловирус,токсоплазмоза,херпес-симплекс,хламидии
Хормони-T4,TSH,FSH,LH,Пролактин,Тестостерон,Прогестерон
Спермограма
Направиха ми и ехография на щитовидната жлеза и се оказа,че имам възел 4,5мм.и е уголемена.
ПП.Каза ми че е добре да се направи и тест за инсулинова резистентност(това не го разбрах добре,но ще питам другият път)
Надявам се поне малко да съм полезна.Успех и горе главата.
*
« Отговор #9 -: Май 08, 2009, 23:45:51 pm »
Здравейте момичета благодаря ви за подкрепата и за съветите.Когато почнах да обикалям болниците се натъкнах на различни мнения:една от лекарките в София ми каза че причината за абортите ми е теглото,понеже съм слаба.Това не ме удовлетвори и потърсих друго мнение,другата лекарка ми каза че причината за абортите ми е цитомегалвируса IgG,пих 3 месеца изопринозин,но и това не ми беше достатъчно,тъй като четох много за абортите и не бях направила всички изследвания.За това реших да отида в клиника по стериалитет.Д-р Савова ми каза че минала инфекция не е причината за абортите и направихме всички останали изследвания на мен и на съпругът ми,който бяха в норма.Тогава лекарката каза че има и такива случаи,когато не се разбира причината и третия или четвъртият път всичко е нормално с бременността.Ако имате някакви съвети пишете,вече не знам какво да си мисля.Къде да търся причината,след като направих всичко,което съм прочела даже някои изследвания си ги пусках на своя глава само и само да съм спокойна! :hug:
Съжелявам много за преживяното. Не знам какво бих могла да ти кажа, за да ти олекне. Вярвай, че един ден всичко ще се оправи и ще гушнен здраво, прекрасно бебче! що се отнася до това, че си слаба, колко тежиш и колко си висока? Мойта приятелка е около 168 св и тежи 42-43 кг. Има две здрави момиченца! дано малко да съм те успокоила. Целувки
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
« Отговор #10 -: Май 09, 2009, 00:13:38 am »
Здравейте момичета,благодаря за отговорите,не ви познавам но ви чувствам толкова близки,знам че само вие ме разбирате.Всичките ми приятелки имат деца и колкото и да и се оплаквам съжаляват ме,но не могат да ме разберат.От всички изследвания,който сте ми написали само цветна снимка не са ми правили.Д-р Савова спомена за това,ама каза като последно то да се направи,понеже си забременявам.Та си задавам един въпрос,ако са запушени тръбите или имат течност,лекува ли се това нещо и как?Може ли след това да се забременее.Преградки от мен.Днес съм по добре опитвам се да не мисля за вчера и съм по силна по този начин,ще продължа напред с вдигната глава! :)
*

denisa

• 2681
« Отговор #11 -: Май 09, 2009, 00:49:14 am »
Та си задавам един въпрос,ако са запушени тръбите или имат течност,лекува ли се това нещо и как?Може ли след това да се забременее.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=30795.0
« Последна редакция: Май 09, 2009, 00:53:00 am от denisa12251 »
« Отговор #12 -: Май 09, 2009, 00:55:33 am »
Синеока,много е важно да си направиш цветна снимка, защото както ти е писала и 6о6i може да пропуска течност някоя от тръбите,тази течност е токсична и убива плода.Не не се лекува прекъсва се болната тръба или се премахва.Също така ако не си изследвала ТSH то трябва да е под 2 задължително,защото някои лаб.дават реф.ст-сти до 4 което е високо.Дано да съм била полезна мила и горе главата, няма да се предаваме я! :)
*

ani 258

• *
  • 10
  • Усмихни се, и продължи на пред
« Отговор #13 -: Май 11, 2009, 11:45:47 am »
Здравей Синеока! Надявам се, поне малко, да си се поуспокоила. Много ти съчувствам за случилото ти се. Март месец преживях същото, но в 10 г.с. Много тежко ми беше, въпреки, че беше с много ??????, понеже имам две прекрасни дечица. За килограмите не се притеснявай. Аз до скоро бях все 40-43 кг., височина 162 см., но съм имала съвсем нормални бременостти и съвсем нормални дечица. Не се отчайвай,защото  и ти ще имаш детенце. Стискам ти палци следващата ти бременност да е успешна. Желая ти късмет и щастие. :bighug:

*
« Отговор #14 -: Май 11, 2009, 14:04:48 pm »
Sineoka,и при мен лекарите се бяха подвели по това,че забременявам,но виж какво се оказа,че е било от запушени тръби.За да се провери проходимостта на тръбите и да се отстрани тази течност се прави лапароскопия.На мен другия понеделник ще ми правят ще ми прекъснат лявата тръба и евентуално ще отпушат дясната понеже не е толкова засегната. А ако не могат да сеспасят тръбите се прекъсват и отивам на ин витро.Пак ти казвам ако можеш отиди при д-р Бойчев в Тутракан няма да съжаляваш.Има момичета при които тръбите им са били запушени,но при вкарването на контрастната течност за цветната снимка са им се отпушили и веднага са забременели безпроблемно.
« Отговор #15 -: Май 11, 2009, 21:23:50 pm »
Здравейте момичета и благодаря че ми писахте.6о6i скоро се прибирам в Бг и първото което ще направя е цветна снимка,ако там не излезе нещо продължавам с други изследвания.Ще ви пиша какво е станало.Аз се чувствам малко по добре, надявам се скоро да се възстановя.Преградки от мен!!! :bighug:
*

ilianka_pz

• *
  • 13
  • ЖИВЕЙ НЕ КАКТО ТРЯБВА А КАКТО ТИ ХАРЕСВА
« Отговор #16 -: Май 28, 2009, 14:07:42 pm »
аз до преди 7 дни бях бременна за 3 път и пак го загубих бих искала да ви разкажа за моята болка и за загубата на три ангелчета много ми е трудно но... вие ще ме разберете най-добре 1вата ми бременост завърши в 2рия месец с леко розово течение и благодарение на некадърната докторка след бъркане изкървих чиста кръв и каза че трябва да го махна без да ми предпише лекарсва за спиране на кръвотечението и така 2005г. бях без детенце.2рата ми бременност настъпи 2007г.11месец абсолютно безпроблемна бременост е във 2рия месец пак прокървих но малко и новата докторка ми предписа дуфастон и всичко беше наред до 20г.с. 5тия месец и половина получих страшни болки-контракций веднага в болницата оказа се че мехура е паднал във влагалището а от силните контракций детето умира в мен и така родих мъртво момиченце ох така го искахме но...а 3тата бременност настъпи 2009г.01месец беше много тежка от 2рия месец болки прокървяване пак в 2рия месец и в 3тия спирахме го заради болкте влизах 3 пъти в болница 03.05.2009 влязох в 5тия месец страха ме обзе и на 20.05 изкървих силно и край отлепила се плацентата роди се живо момиченце и след 15мин.умря кажете какво да правя :balk_145:
« Отговор #17 -: Юни 09, 2009, 15:36:06 pm »
Ооо, миличка, толкова съжалявам за това което си преживяла  :( :( :(
Освен да ходиш при специалист и да правиш изследвания друго няма какво да правиш ... Дано откриеш каква е причината!
И дано следващата ти бременност да е успешна и да гушнеш своето бебче

*

ilianka_pz

• *
  • 13
« Отговор #18 -: Юни 10, 2009, 14:02:34 pm »
НадежБЛАГОДАРЯ ТИ ЗА РАЗБИРАНЕТО уж за третия път ми казаха недоразвита матка и незнам към кои да се обърна страх ме е пък и нямам доверие вече на никои просто искам да износя едно здраво бебче :sleepingbabygirl:
*

ilianka_pz

• *
  • 13
« Отговор #19 -: Юни 10, 2009, 14:29:20 pm »
аз съм от Пазарджик някои ако знае добър гинеколог специалист за задържане нека ми пише :bori_015: