Вики, аз пробвам да забременея от 2000 година. 2001 год. мъжът ми си направи спермограма и беше доста зле 70% неподвижни, 10% слабоподвижни, 20% нормокинетични. Абе направо бяхме шокирани. След лечение с хормони се подобриха показателите, но слабо. После отидохме на андролог и той установи варикоцеле. Междувременно се разбра, че като е бил на 20 год. мъжът ми е изкарал орхиепидидимит(възпаление на епидидима)-подул му се е левия тестис и много го е болял. Отишъл е на лекар и той му е предписал някакъв антибиотик, от който му спада отока до 2 дни и с това се приключва цялото лечение. Дори не е направил спермограма и посявка-нищо. Резултатите са налице. След като се установи и варикоцеле, 1 година се кани да се оперира и с 300 зора се оперира февруари 2004 год. Но сега се оказва, че няма промяна в спермограмата и има варикоцеле и от дясно(уж). Странното е, че бяхме при един андролог, който каза, че няма проблем и варикоцелето е оправено, но като отидохме при този, който оперира мъжът ми от варикоцеле в левия тестис, той каза, че е рецидивирало от дясно. Това стана някъде за два дни и ми е чудно, че единия не го видя варикоцелето от дясно, а другия реши, че има рецидив. Мъжът ми откакто се разбра, че има проблем изпи тонове стимуланти, хормони пи в началото, а сега не пие.Сега пие л-карнитин, трибестфорс, вит Е, вит. А, С, Е, цинк и селен, спимен и му варя магарешки бодил. Направихме 6 инсеминации неуспешни. Имам правена цветна снимка-всичко е ок. Общо взето е това. Сега ще правим инвитро.