0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инсеминации през Май и Юни 2009
« Отговор #180 -: Май 26, 2009, 18:32:27 pm »
Здрасти Геритка :)

А така почини си от боцкането, че и то си е преживяване в крайна сметка.
Ами на мен не са ми гледали естрадиола. Трябва ли?

Стискам ти палци мила  :pink_dust_1:

« Отговор #181 -: Май 26, 2009, 18:40:19 pm »
Ммм и на мен не ми изследваха естрадиола :ask: , а аз хем знаех за него и защо не питах  osi_13 . Както и да е свърши вече, дано не се налага втори път :wink:, но все пак ако се наложи ще знам доста повече неща и ще питам повече  :wink:.
Герита, стискам палци. Юни месец ще се наредим тук един куп бреммнилки :D
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #182 -: Май 26, 2009, 18:41:24 pm »
Ами на мен не са ми гледали естрадиола. Трябва ли?
Доктора преценява кога да го пусне - миналия път когато имах 3 бройки още преди 14 ден  и бях на клостил не пусна нито веднъж, този път обаче пусках на два пъти. Доколкото разбирам по изменението на стойностите се опитва да прогнозира датата на овулацията и съшо преценява дозата на стимулацията. Например при мен след първото замерване този месец  ми вдигна мерионала от 75 на 150, а последния път ми предписа еднократно тройна доза мерионал и след това прегнил-а.

*
« Отговор #183 -: Май 26, 2009, 19:10:20 pm »
Здравей, Герита! Пожелавам ти това да е последната инсеминация и да е увенчана с едно сладко бебче!
 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 stork-boy
И на мен този цикъл за първи път ми мериха естрадиола 3 пъти, за да дозират инжекциите, но никога не съм питала какви са стойностите, защото нямам и на идея какво показва. За последно ми го мериха 2 дена преди инсето и тогава назначиха последната инжекция Мерионал и Прегнила за следващия ден.
Не се притеснявай, важното е, че фоликулът се е спукал, стойностите на хормоните винаги са относителни, а съществува и вероятността за лабораторна грешка.
« Отговор #184 -: Май 26, 2009, 19:18:17 pm »
здравейте момичета, при моите опити инсе редовно мереха естрадиола, той показва зрелостта на яйцеклетката. За 1 зряла яйцеклетка са необходими около 200 единици естрадиол - това е инфо от моя док.
Успех на всички
*

marteo

• 156
  • ЩАСТЛИВА МАМА
« Отговор #185 -: Май 26, 2009, 23:35:00 pm »
Офф, нямам търпение вече да си правите тестове и да има много "++++"
Стискам палци на всички Ви и дано всички запомните това лято с повръщане, гадене и ужасна непоносимост към миризми!!!  :lol:
"Това, което не ни убива ни прави по-силни" Ницше
« Отговор #186 -: Май 27, 2009, 10:03:26 am »
Привет от мен. Отдавна не съм писала в тази тема. Но сега реших да Ви зарадвам. След три поредни неуспешни инсета от януари, подадох документи за инвитро на 16.05.2009. Датата на която трябваше да ми дойде. Не ми дойде. На 25.05.09. направих кръвен тест 125 положителен. Желая успех на всички и наистина най-важното е спокойствието и правенето на секс за удоволствие. При мен така се случи. Желая мнага успех на всички  :blowingdust2: :blowingdust2: :blowingdust2:
*
« Отговор #187 -: Май 27, 2009, 10:52:38 am »
Гучи, на мен обикновено ми предписват Утрогестан вагинално 2х2 (но не винаги). А аз съм си назначила фолиева киселина и я пия от месеци. Прави го и ти - това е нещо като хранителна добавка с витамин В. Знаеш ли колко ти е измерена дебелината на лигавицата последно? Ако е достатъчно дебела, не е нужно да слагаш Утрогестан, а и съм чела, че в чужбина докторите не предписват прогестеронови препарати след инсе. Единственото неприятно е, че докторът не е видял дали са се спукали фоликулите. Биха ли ти инжекция за пукане на фоликулите и каква? Болката може би означава, че са се спукали. Дано!!!
Здравейте, ето какво стана отначало:док каза че сме за инсе, и започнахме процедурите и на последния преглед каза "ма то всъшност с тази спермограма може да забременееш и по естествен път" (азооспермия-лека степен). Пих само Клостилбегит 3х1 и имах множество Ф. от които 2 огромни-на 12 ден единия беше 20мм другия 18мм а инсето беше на 14 ден, бих си 10000Е Прегнил на 12 ден и така, по въпроса с лигавицата незнам мисля че не ми е мерена или поне не ми е показвал. Та може би не ми е предписал нищо защото сме на естесвен цикъл, той през цялото време ми казваше че имам чудесни Ф. и това само от Клостилбегит-а, абе както и да е дано да се е получило и не само при мене ами при всички ни.
 :bighug:

« Последна редакция: Май 27, 2009, 10:55:08 am от gucci »
« Отговор #188 -: Май 27, 2009, 11:07:18 am »
Гучи, то дори и само с клостилбегит пак си е стимулация, аз под естествен цикъл разбирам без никакви хапчета за стимулиране на яйчниците, най-много слагане на прегнил за да се таймира Овуто. А това за спермограмата :?, моя мъж е с астенотерато... абе нещо такова беше ( не мога да го запомня :oops:, защото показателите се менят имаме и добри и лоши спермограми), първа степен и знам, че това си е отклонение, ама като чуя за азооспермия, май е по-лошо :?
Незнам на мен ми е странно, клостила по принцип изтънява лигавицата и за това е по-хубаво след това да се приема прогестеронов препарат.
Дано всичко се нареди по най-добрия начин за теб  yahoo_17
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #189 -: Май 27, 2009, 11:42:40 am »

Та може би не ми е предписал нищо защото сме на естесвен цикъл, той през цялото време ми казваше че имам чудесни Ф. и това само от Клостилбегит-а, абе както и да е дано да се е получило и не само при мене ами при всички ни.
 :bighug:

Това с прогестероновите препарати лекарите го дават като превантивна мярка, аз си правя винаги хубава лигавица, но винаги ми предписват дуфастон или утрогестан. Ако лекаря не е предписал , звънни и питай - почти съм убедена, че ще ти каже ...ами да хубаво е да слагаш. Само имай предвид, че цикъла се измества от тези препарати и ще ти закъснее с няколко дни.
« Отговор #190 -: Май 27, 2009, 12:25:16 pm »
Привет от мен. Отдавна не съм писала в тази тема. Но сега реших да Ви зарадвам. След три поредни неуспешни инсета от януари, подадох документи за инвитро на 16.05.2009. Датата на която трябваше да ми дойде. Не ми дойде. На 25.05.09. направих кръвен тест 125 положителен. Желая успех на всички и наистина най-важното е спокойствието и правенето на секс за удоволствие. При мен така се случи. Желая мнага успех на всички  :blowingdust2: :blowingdust2: :blowingdust2:
Честито, маргиачко, пожелавам ти леки и безпорблемни 9 месеца, дано да повлечеш крак и момичетата тук да последват твоя пример
*

ivetod

• 591
  • Благодаря!
« Отговор #191 -: Май 27, 2009, 14:15:15 pm »
Привет от мен. Отдавна не съм писала в тази тема. Но сега реших да Ви зарадвам. След три поредни неуспешни инсета от януари, подадох документи за инвитро на 16.05.2009. Датата на която трябваше да ми дойде. Не ми дойде. На 25.05.09. направих кръвен тест 125 положителен. Желая успех на всички и наистина най-важното е спокойствието и правенето на секс за удоволствие. При мен така се случи. Желая мнага успех на всички  :blowingdust2:

Еееееееееее, това се казва добра новина. Ама наитина много ме зарадва. Като четох поста ти, настръхнах, чак. Честито и спокойни 9 месеца. Прегръщам те.
Аз тези дни си чакам рузултата от третото си инсе и много ми се иска да е като твоя.
*
« Отговор #192 -: Май 27, 2009, 16:22:51 pm »
Здравейте сладурки :)

Честито още веднъж Маргиачко!!! :pink_dust_1:

Момичета, днес в клиниката пред мен дадоха резултата от кръвния тест на едно момиче. Бременна след ин-витро! Много приятно ми стана! Момичето се разплака, и аз плаках до нея. Всички хора наоколо се зарадваха адски искрено и чувството беше неописуемо.  :party:

Иначе моите фоликули все още растат бавно, та инсето ще е чак в петък. Изследваха ми хормони. Оказа се, че LH e високо - 118. Докторката каза, че това е т. нар. пик на LH и не трябва да се притеснявам.

« Отговор #193 -: Май 27, 2009, 16:40:43 pm »
Раши, важното е че растат :) за петък ще стискам палци всико да мине Ок, да са се спукали фоликулчетата и така :wink:

« Отговор #194 -: Май 27, 2009, 17:18:05 pm »
Благодаря на всички. Утре ми е първия преглед и започна да ми се свива сърцето вече. С нетърпение чакам да дойде момента, когато и аз ще ви честитя.
*
« Отговор #195 -: Май 27, 2009, 18:47:12 pm »
margiachko,  :bighug:

*
« Отговор #196 -: Май 27, 2009, 21:45:20 pm »
маргиачко,честито,лека и безпроблемна бременност
раши,успех на инсето и ще чакаме добри новини :wink:
*

marteo

• 156
  • ЩАСТЛИВА МАМА
« Отговор #197 -: Май 28, 2009, 22:50:33 pm »
Margia4ko честито и дано имаш една прекрасна бременност с 1 здраво бебе след 8 месеца! Как мина днешния преглед, чухте ли сърчицето?
Чак ми се насълзиха очите когато прочетох твоя пост и този на Rashi Винаги съм казвала, че психическото състояние играе голяма роля, ти го доказа!

Ivetod дано последваш Margia4ko  :crossfingers: yahoo_17 :bfp1:

Има и други, които трябва да си правят тест скоро, обявявам награда за тази, която първа се похвали с  :bfp1: и Ви го пожелавам от все сърце!!!
"Това, което не ни убива ни прави по-силни" Ницше
« Отговор #198 -: Май 29, 2009, 10:51:55 am »
Прегледа мина ужасно. Уплашиха ме, че е много малко. И ме пратиха на кръвен тест, който показа 492, а преди два дни беше 125. Това поне ме успокои. Незнам какво да мисля. Нямам болки, кървене или нещо подобно чувствам се идеално.
*
« Отговор #199 -: Май 29, 2009, 11:12:09 am »
Марги,  :crossfingers: всичко ще е наред