0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инсеминации през Май и Юни 2009
« Отговор #140 -: Май 19, 2009, 14:58:18 pm »
twin благодаря, разбрах сега :), моите явно всичките са от доминантните.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #141 -: Май 19, 2009, 16:29:41 pm »
здравейте, преди малко се връщам от преглед на 10-ти ден имам един фоликул от ляво (13мм) и един от дясно(15мм), които док каза че ще станат и "гора от фоликули" до тях и каза че инсето ще е събота или неделя.
само дето незнам ако не се пукнат какво става? някъде бях чела че се бият инжекции да се пукнат но......  8O
Ами това е от мен успех на всички
 :bighug:

« Отговор #142 -: Май 19, 2009, 16:33:35 pm »
Да, Гучи, слагат се инжекции за предизвикване на О - Прегнил или Оветрил каквото ти изпишат или намериш по атеките. След това се прави вече самата инсеминация.
Успех!
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #143 -: Май 19, 2009, 17:02:31 pm »
благодаря за бързия отговор, значи да не се притеснявам  :oops:
« Отговор #144 -: Май 21, 2009, 00:53:11 am »
Момичета, при мен този месец всичко свърши... :( :( :(
на втория преглед се видяха 6 фоликула  :( всичките “зрели“ от 14 до 24мм, направо съм адски разочарована...спираме процедурата,според док е много рисковано. то си е даже по–тежко и от отрицателен тест след инсе като изживяване...
желая успех на всички, които са в процедура за инсе, дано вие имате късмет ! аз ще си поплача и след 2-3 седмици с нови сили пак ще пробвам...
*

ivetod

• 591
  • Благодаря!
« Отговор #145 -: Май 21, 2009, 11:55:14 am »
Момичета, при мен този месец всичко свърши... :( :( :(
на втория преглед се видяха 6 фоликула  :( всичките “зрели“ от 14 до 24мм, направо съм адски разочарована...спираме процедурата,според док е много рисковано. то си е даже по–тежко и от отрицателен тест след инсе като изживяване...
желая успех на всички, които са в процедура за инсе, дано вие имате късмет ! аз ще си поплача и след 2-3 седмици с нови сили пак ще пробвам...
Знам как се чувстваш, толкова надежди и в един момент светът ти свършва /на мен самата няколко масеца ми отлагаха процедурите/, поплачи си, сподели с някой, на когото имаш доверие и ще видиш, че след няколко дни ще се почувстваш по-добре и ще кроиш планове за следващото инсе.
 :bighug:
« Отговор #146 -: Май 21, 2009, 13:08:35 pm »
ivetod много ти благодаря за отговора, наистина на всяко инсе възлагам големи надежди. само че понеже вече имам едно инсе, на което всичко мина идеално, а и бях на абсолютно същата стимулация, и това сега ми дойде малко в повече...
айде ще чакам сега да се пукат тия фоликули и после да ми идва и да почвам пак  :)  а до тогава ще следя темата (нали може пак в нея да се върна?) и ще стискам палци на вас :) !
*
« Отговор #147 -: Май 21, 2009, 14:24:57 pm »
Здравейте момичета,
Днес беше моето 5-то инсе. Отдясно фоликулите са се спукали (така и не разбрах последно 1 или 3 доминантни бяха), отляво е нараснал на 20мм. В събота ще ходя на преглед и д-рът ще прецени дали да правим реинсе.
Да ви питам, понеже от сутринта ме боли корема долу, а на прегледа казаха, че отдясно фоликулите са се спукали, възможно ли е да продължава да ме боли известно време след пукането?
Loriane, съжалявам, че така се е получило при теб. За съжаление май няма никаква логика при стимулациите. А не може ли да опитвате по естествен път този месец или и това е рисково?
« Отговор #148 -: Май 21, 2009, 15:02:46 pm »
Meme, и аз това взех да си мисля, защо ми я правят тази стимулация като си имам нормално ову...док искал един или два фоликула, ами на естествен цикъл би трябвало един да се получи, нали ? ще говоря с док следващия път, но мисля че ще откаже. Според него стимулация трябва да има, това давало повече шансове за успеваемост на инсето.
Стискам палци за теб Меме !! Не знам за болките, но това според мен си е добър знак,че нещо работи в корема :D
*
« Отговор #149 -: Май 21, 2009, 15:13:05 pm »
Loriane, имах предвид може ли да опитвате този месец по естествен път, т.е. със секс?
Иначе за съжаление това е практиката - стимулират жените за повече яйцеклетки и така повишават шанса. Аз бях много против стимулациите, ама накрая стиснах очите и каквото кажат докторите. Само се моля да стане по-бързо и да няма големи поражения върху организма ми.
Topsi, как са нещата при теб, прави ли тест?
« Последна редакция: Май 21, 2009, 15:20:52 pm от Meme »
« Отговор #150 -: Май 21, 2009, 15:20:38 pm »
О, Меме, хич не съм разбрала, защото аз този месец си го отписах...док ми забрани да правим секс 8 дена, за да не станели много бебета  8O и ще го послушам, няма как.
*
« Отговор #151 -: Май 21, 2009, 15:25:27 pm »
Жалко, Lori :(
Тогава ще се молим да няма кистички и по-бързо да ти дойде за да продължиш при следващия цикъл. Може пък да ти намалят стимулацията.
*
« Отговор #152 -: Май 21, 2009, 15:34:28 pm »
loriane, а как реагира на предната стимулация? И на какъв етап направихте инсето?
« Отговор #153 -: Май 21, 2009, 21:42:26 pm »
twin на първата стимулация реагирах доста бързо, на 9ти ден имах 3 фоликула с един доминантен на 11тия ден направихме инсето, всичко дойде и мина много бързо.
Meme Следващия път ще ми намали дозата, и аз се моля да няма киста, че и това малко страшничко ми звучи...
*

ivetod

• 591
  • Благодаря!
« Отговор #154 -: Май 21, 2009, 23:37:41 pm »

Да ви питам, понеже от сутринта ме боли корема долу, а на прегледа казаха, че отдясно фоликулите са се спукали, възможно ли е да продължава да ме боли известно време след пукането?

Здравей!
Предполагам, че болката е от овулиралия яйчник, нищо че вече са спукали фоликулчетата,боли и след това /е не при всяко ову/. Последния път на прегледа поразпитах доста док за болките и дали за зъдължителни. При мен на последното инсе не усетих болка, но на предишните ме понаболяваше доста. Успех мила! Ще си чакаме заедно, е аз те водя с няколко дни! :)
*
« Отговор #155 -: Май 22, 2009, 00:29:11 am »
Ами и моето инсе приключи,дори не успях тест да направя.Вообще не разбрах защо толкова рано ми дойде лелката.Успех на всички!

*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #156 -: Май 22, 2009, 01:44:54 am »
Ами и моето инсе приключи,дори не успях тест да направя.Вообще не разбрах защо толкова рано ми дойде лелката.Успех на всички!
съжелявам  :( :(
кураж и вяра за в бъдеще, доброто предстои и ти пожелавам скоро да прегърнеш мечтите си.
никога не отстъпвай на принципите си!
*
« Отговор #157 -: Май 22, 2009, 13:22:44 pm »
Предполагам, че болката е от овулиралия яйчник, нищо че вече са спукали фоликулчетата,боли и след това /е не при всяко ову/. Последния път на прегледа поразпитах доста док за болките и дали за зъдължителни. При мен на последното инсе не усетих болка, но на предишните ме понаболяваше доста. Успех мила! Ще си чакаме заедно, е аз те водя с няколко дни! :)

Благодаря Иве, вчера ме наболяваше от 9 до 17ч., сега нищо не усещам, дали не се е спукал и левия фоликул, ще разбера утре на прегледа. Мен все ми се струва, че закъсняваме с инсето и този път правих сметки в колко да ми бият инжекцията за пукане на фоликулите, че да нацеля момента. Накрая сметките ми излязоха без кръчмар, защото смятах на база предишно инсе с Овитрел (6500 единици), а този път ми сложиха Прегнил (5000 ед.). Вчера толкова се зарадвах, че са се спукали фоликулите отдясно, че забравих да питам дали се вижда течност или нещо, което да подсказва, че овулацията е била скоро, ама нейсе, какъвто е късмета.
Ивето, разчитам ти да поведеш хорото :balk_602: 
Топси, съжалявам, че не е станало  :bighug: Не се отчайвай! Продължавай да опитваш. Ако това ще те успокои - Мисля, че е по-гадно както обикновено се случва при мен, да ми закъснене със седмица и да се надявам, че е станало, да правя тестове от всички марки, да се взирам с надежда да видя 2 чертички и накрая да разбера, че само съм загубила още време. Така поне не губиш време в напразни илюзии и продължаваш напред към следващия цикъл и следващата процедура. Желая ти много късмет и в най-скоро време да се похвалиш с 2 чертички.  :balk_50:
« Последна редакция: Май 22, 2009, 13:29:24 pm от Meme »
*
« Отговор #158 -: Май 22, 2009, 17:17:12 pm »

Топси, съжалявам, че не е станало  :bighug: Не се отчайвай! Продължавай да опитваш. Ако това ще те успокои - Мисля, че е по-гадно както обикновено се случва при мен, да ми закъснене със седмица и да се надявам, че е станало, да правя тестове от всички марки, да се взирам с надежда да видя 2 чертички и накрая да разбера, че само съм загубила още време. Така поне не губиш време в напразни илюзии и продължаваш напред към следващия цикъл и следващата процедура. Желая ти много късмет и в най-скоро време да се похвалиш с 2 чертички.  :balk_50:

[/quote]

Меме е много права, Топси, мила. Не се отчайвай :) Може пък следващия месец да е твоя месец! :pink_dust_1: :bighug: :bighug:

Аз да се отчета, днес (12 ден) имам 4 фоликула, най-големия е 12.5 мм. В понеделник пак съм при Доки.

Да ви кажа, мацки, и мен ме понаболяват яйцата.

Целувки и успех

*
« Отговор #159 -: Май 22, 2009, 17:40:06 pm »
Браво Раши!  :balk_46: Много добра бройка, сигурно растат и затова наболяват.
Строй се! Преброй се за инсеминациите!
Чакаме до 1 седмица резултат от Ивето, после съм аз, Радосттинка, Гучи, ДИМ, Раши и Герита. Има ли други? Да се обадят.
Хубав уикенд ви желая момичета! И да започнем да отбелязваме :bfp:
« Последна редакция: Май 22, 2009, 17:42:35 pm от Meme »