0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инсеминации през Май и Юни 2009
« Отговор #120 -: Май 18, 2009, 13:02:16 pm »
Меме, в петък ще съм там и аз. Ако се познаем, може да поприказваме :)

*
« Отговор #121 -: Май 18, 2009, 16:37:54 pm »
Rashi, последно насрочихме инсето за четвъртък.
Днес ми биха още 1 Мерионал, утре трябва да ми бият Овитреле.
Все ще се засечем някой ден, най-добре с коремите напред :D
Миналата седмица като ходих на инжекция, в приемната бяхме аз и 4 бременни, всичките бяха горе-долу с еднакви кореми. Дано е заразно  :D
*
« Отговор #122 -: Май 18, 2009, 16:44:22 pm »

Все ще се засечем някой ден, най-добре с коремите напред :D
Миналата седмица като ходих на инжекция, в приемната бяхме аз и 4 бременни, всичките бяха горе-долу с еднакви кореми. Дано е заразно  :D

Пу пу, ха дано :)

Успех

*
« Отговор #123 -: Май 18, 2009, 17:05:13 pm »
Благодаря, Rashi!!!
Герита, как са нещата при теб?
« Отговор #124 -: Май 18, 2009, 17:07:31 pm »
.... Иначе за сега нещата са добре, за първи път имам повече от един фоликул - 3 отдясно и 1 отляво, но нещо бавно растат.
[
Здрасти на всички,
И на мен нещо бавно ми растат :) И аз съм на мерионал (75) вече 7 дни, а току що ми назначиха още 3 с двойна доза ( 150).
Стискам палци след някой друг месец да ни е тесен коридора там заради коремите!
« Отговор #125 -: Май 18, 2009, 17:15:01 pm »
Герита на кой ден от цикъла си в момента, че все още са малки фоликулчетата?
А знаете ли дали има връзка късното О с по-бавното нарастване на фоликулите?
Меме стиксам палци в четвъртък всичко да мине ок  yahoo_17.
Раши и на теб  yahoo_17
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #126 -: Май 18, 2009, 17:46:28 pm »
Благодаря момичета!!! Сега смятам в колко часа да отида на инжекцията с Овитреле, за да е най-подходящ момента на инсеминацията.
Radosttinka, би трябвало да има връзка между скоростта на нарастване на фоликулите и овулацията. При мен до 25 ден на миналия цикъл фоликулите стояха на 8-9мм, решихме, че цикълът е ануволаторен (въпреки че бях стимулирана с Клостилбегит), спряхме прегледите и чаках да ми дойде. На 44-ти ден усетих симптоми на овулация и на 45-ти ден при прегледа се установи, че скоро съм овулирала инаправихме инсе. Организмът реагира различно всеки път. При по-предишия цикъл при същата стимулация имах овулация на 16 ден. И като имаш предвид, че в цикъла с овулация на 45-ти ден бях най-стриктна - пиех Клостила на точен час, бях спряла алкохола и кафето, пиех повече течности, чай от бял равнец за регулиране на цикъла, ходех по 1 час на ден, а фоликулите си спяха. Когато решихме, че няма да имам овулация започнах пак да пия кафе и по малко алкохол и - изненада на 45-ти ден  :o
« Последна редакция: Май 18, 2009, 17:52:52 pm от Meme »
« Отговор #127 -: Май 18, 2009, 19:30:55 pm »
Герита на кой ден от цикъла си в момента, че все още са малки фоликулчетата?
А знаете ли дали има връзка късното О с по-бавното нарастване на фоликулите?
Меме стиксам палци в четвъртък всичко да мине ок  yahoo_17.
Раши и на теб  yahoo_17

Бавното нарастване обикновено означава или по-късна овулация или направо липса на такава.
Днес ми е 10 ден и нямам доминантен - размерите на останалите са 9-10мм. Естрадиола е все още нисък. Затова ще ме боцкат още 3 дни с двойна доза  :needleani:
Меме,
Сигурна ли си, че вълните са от клостила? Аз досега пих клостил и нямах такива оплаквания, но този месец от мерионала ли от затоплянето ли умирам от жега, даже спя отвита нощем.
Стискам ти палци за четвъртък, дано при теб да кацне ангелче! :blowingdust2:
*
« Отговор #128 -: Май 18, 2009, 19:51:34 pm »
Благодаря, ти Герита!!!
Дано тръгнат фоликулите при теб, знам колко е гадно при всеки преглед да няма нарастване. Този месец ми е първи с мерионал и немога да кажа, че усещам нещо по-различно, но докато съм на Клостил вече 3-ти цикъл се будя вир вода. При всеки е различно предполагам.
Само бъди спокойна и всичко ще си тръгне както трябва.
 :bighug:
« Отговор #129 -: Май 19, 2009, 00:04:23 am »
Бавното нарастване обикновено означава или по-късна овулация или направо липса на такава.
Днес ми е 10 ден и нямам доминантен - размерите на останалите са 9-10мм. Естрадиола е все още нисък. Затова ще ме боцкат още 3 дни с двойна доза  :needleani:
Точно това ме притеснява, моято О е доста късна в повечето случаи след 20 ден и се чудех какво се получава при стимулация и късно О. Явно си остава късно и трябват повече медикаменти, утре ще видим какво е положението при мен.
А за вълните и аз имам, но не се бях замисляла, че може да е от лекарствата, а от доста тополото време тези дни. Иначе и аз се събуждам от няколко дни посред нощ - вир вода и отвита  :o. И реших да сменя завивките с по-тънки :lol:
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

marteo

• 156
  • ЩАСТЛИВА МАМА
« Отговор #130 -: Май 19, 2009, 00:12:56 am »
Пожелавам на всички ви тази седмица да е ПЛОДОРОДНА (за тези, които ще правят инсе) И ДА МИНЕ НЕУСЕТНО (за момичетата, които са на Утрогестан/Дуфастон)
и понеже пролетта е сезона на вирусите дано заразя всички ви с вируса на бременността preggo
Късмет, милички  yahoo_17 :crossfingers: и повече усмивки!
"Това, което не ни убива ни прави по-силни" Ницше
« Отговор #131 -: Май 19, 2009, 12:48:34 pm »
Моя първи преглед мина, имам повечко фоликули от колкото трябва :? и може да прекъснем процедурата, но ще го решим в четвъртък, док иска пак да види, и дано не продължат всичките да растат, ако ще има инсе все пак в четвъртък ще направим и вливането на Интралипида. Това е от мен засега.
А, колко фоликула и приемливо да има при инесеминация?

*
« Отговор #132 -: Май 19, 2009, 13:35:31 pm »
Radostinka  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

*

ivetod

• 591
  • Благодаря!
« Отговор #133 -: Май 19, 2009, 13:44:40 pm »
Моя първи преглед мина, имам повечко фоликули от колкото трябва :? и може да прекъснем процедурата, но ще го решим в четвъртък, док иска пак да види, и дано не продължат всичките да растат, ако ще има инсе все пак в четвъртък ще направим и вливането на Интралипида. Това е от мен засега.
А, колко фоликула и приемливо да има при инесеминация?

Обикновено в първите дни при стимулация се образуват повечко фол., но после като почнат да стават по големи се оформят 1,2,3, а при мен на първото инсе бяха и 4. Един от тях ще стане по-голям /доминантен/. Могат да се спукат всичките /а може и само един, като при мен!/.
Стискам палци в четвъртък да имаш нужната бройка и да са с добри размери :bighug:
« Последна редакция: Май 19, 2009, 13:49:42 pm от ivetod »
« Отговор #134 -: Май 19, 2009, 13:47:54 pm »
здравейте момичета
аз се готвя за второ инсе, но и при мен откриха повечко фоликулчета 4 на брой,в сряда доки ме вика пак на преглед да види колко са се развили и ме предупреди,че може да спрем ако и 4те са се развили...

radosttinka, мисля, че още нищо не е загубено, най важното е да има 1 или 2 доминантни фоликула, а те не е задължително всичките да растат. мен доста ме хвана страх да не би да спрем процедурата този месец, имах големи надежди, но си казвам че не трябва да се губи надежда, и трябва да вярваме до край.
стискам палци и успех на всички !!!
« Отговор #135 -: Май 19, 2009, 13:56:52 pm »
При мен фоликулчетата са десетина, затова е вероятно да я отложим. Иначе съм наясно, че 1-2-3 трябва да са доминнатни, но с тази бройка може и да са повече, размерите са от 10 до 13мм и се надявам само по-големите да продължат да растат, ама ще видим.
loriane късмет с инсето. А тези 4 фоликула на кой ден от стимулацията са, че е притеснително дали да продължите?

*
« Отговор #136 -: Май 19, 2009, 14:08:26 pm »

А, колко фоликула е приемливо да има при инесеминация?

При мен при стимулираните инсеминации образувах до 4 доминантни фоликула - три на единия и един на другия яйчник. Но това беше при първата стимулация. При втората бяха също четири, но не се развиха добре и се спукаха преждевремнно, а при третата вече бяха само три.
При първата ми стимулирана инсеминация, след инсето се бяха спукали два фоликула и два не, но по думите на моята докторка при инсеминация били достатъчни тези двата и не било желателно да "атакуваме" и другите. (сигурно се е притеснявала, че ще ги оплодим всичките, ама нейсе... :?)

radosttinka, искрено ти желая да се развие всичко нормално и да направиш твоето първо инсе!  :crossfingers:
« Отговор #137 -: Май 19, 2009, 14:09:30 pm »
radosttinka фоликулите ги видяхме вчера 9ти ден от цикъла 7ми ден от стимулацията, по принцип док беше предвидил да правим инсето на 11ти ден, както беше и при 1вото инсе. тогава обаче имах 1 доминантен достатъчно развит от общо 3. не знам може би не иска да ми дава напразни надежди, утре ще се разбере на прегледа...
« Отговор #138 -: Май 19, 2009, 14:17:53 pm »
twin точно на това се надявам, от всичките тези само 4-5 да станат доминнантни, ама ще видим в четвътък. twin а колко фоликула имаше в началото на стимулацията, за да останат 4 накрая или още в началото са си били по-големи от останалите? Много ми е непонятно все още, какво трябва да се очаква при първия преглед  :oops:
loriane и аз съм 9 ден от МЦ и 6 от стимулацията ама май ми дойде силна стимулацията. Ако не инсе поне другия път ще знаем каква стимулация да направим. При теб мисля, че всичко е ок и стискам палци :wink:

*
« Отговор #139 -: Май 19, 2009, 14:41:42 pm »
На мен при прегледите винаги са ми казвали размерите само на доминантните фоликули, а за другите само, че са "множество малки". Преглеждайки записките си, виждам че съм ходила на 9-ти ден от МЦ, като фоликулите са били с размери от 11мм, най-малкия, и около 14мм най-големия.
Лично аз при първия преглед установявам какво съм отгледала, а вече при следващите си правя изводи кое как се развива. При една от инсеминациите ми имаше фоликули, които са спрели развитието си, така че не се отчайвай - имаш реален шанс!!! Най-добра представа ще придобиеш при следващия преглед. Дано си имаш някои по-упорити фоликулчета, които да свършат хубавата работа!  :wink:
Успех!
« Последна редакция: Май 19, 2009, 14:44:10 pm от twin »