0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

marteo

• 156
  • ЩАСТЛИВА МАМА
Re: Инсеминации през Май и Юни 2009
« Отговор #60 -: Май 11, 2009, 23:03:41 pm »
July82 позволи ми да ти кажа моето мнение (нямам претенции, че това е най-правилното решение!):
все си мисля, че е по-добре да пробваш няколко(3-4поне) пъти инсе и след това да пристъпите към по-тежката артилерия.
Освен около 15 - 20 пъти по-скъпо, инвитрото е и доста по-тежко за организма на жената. Каквото и да е решението нека се овенчае с успех още от първия път yahoo_17
Rashi, Geritta, Sunlight,
продължаваме борбата, горе главите!
Не се отчайвайте, нали статистиката показва, че най-много успели има при 3-4 инсеминация.
Меме направо ми взе думите от клавиатурата  :lol: Поздравления за положителното мислене :balk_102:
:bighug: ви!
"Това, което не ни убива ни прави по-силни" Ницше
« Отговор #61 -: Май 11, 2009, 23:14:07 pm »
   Благодаря ти marteo за съвета.

И аз съм на същото мнение и точно затова днес останах така встъписана като ми предложиха варианта инвитро. За в момента нито имаме финансовата възможност, нито съм подготвена психически да ми дупчат яйчниците, колкото и грубо да звучи.
   Радост а на теб как ти поставиха диагнозата поликистоза и излекувана ли си вече, защото аз се чудех дали е редно да се прави инсеминация при ПКЯ? пИТАМ ТЕ
*
« Отговор #62 -: Май 11, 2009, 23:29:47 pm »
July82 позволи ми да ти кажа моето мнение (нямам претенции, че това е най-правилното решение!):
все си мисля, че е по-добре да пробваш няколко(3-4поне) пъти инсе и след това да пристъпите към по-тежката артилерия.
Освен около 15 - 20 пъти по-скъпо, инвитрото е и доста по-тежко за организма на жената.
Наистина инвитрото или иксито е по скъпо от инсето и вместо 340 лв ще трябва да се платят 2500-3000, но това са парите за самата процедура и разходите ще бъдат до тук.Пари за лекарства за стимулация и хормони няма да плаща.А пък щанса за успех, особено при такъв голям брой яйцеклетки е много по голям, мисля че ще има и за замръзяване.При условие, че този брой яйцеклетки е направен само с прием на клостил, няма какво толкова да е тежко за организма на жената.Само за протокола при мен на ден отиваха по 300 гонал и 300 мерионал и направих само 5 и 6 яйцеклетки и при двата ми опита икси.Мисля, че в ситуацията на Джули е най добре да се пусне един Е2 за да се разбере горе долу на какво количество яйцеклетки се разчита и да се пунктират.Мисля, че ако се остави така, най вероятно трудно ще се пукнат и 17те  я-и от само себе си.Джули, предполагам, че ще е трудно това решение.Късмет на всички момичета и дано темичката ви се напълни с повече положителни резултати!
« Последна редакция: Май 11, 2009, 23:32:22 pm от tanj74 »
« Отговор #63 -: Май 12, 2009, 01:04:32 am »
Здравейте момичета,
аз малко късно се включвам, но едва сега се прибрах.
Meme, аз не съм при Владимиров като вас, а при Александров във АГ-Варна. Утре ще пътувам до там за преглед и ще разбера дали ще могга да започна 2-ра инсеминация още този месец. Надявам се, че нямам задържани фоликули или други лоши неща, които биха ми попречили да започна веднага. Аз съм на 35 години и вече времето ме притиска, както се казва.  :balk_144:
За протокола - моята стимулация беше с Menogon-11 дни и Pregnil накрая. Не съм пила никакви други лекарства след самата инсеминация, не ми предписаха нищо да след това и ми дойде с 5 дни по-рано. Не знам защо не стана, дали защото не съм си слагала Утрогестан като вас?  :ask:
Пожелавам на всички момичета, успех в борбата, това да ви е последната направена процедура и тя да е с успешен край!!!  :bori_007: :bori_004:
И на нашата улица ще изгрее слънце!!!

« Отговор #64 -: Май 12, 2009, 12:07:00 pm »
   Здравейте, момичета!

И при мен новините не са от най - добрите. Днес бях на доктор и на УЗИто се видяха обазувани 17 фоликула, което означава, че за инсеминация е твърде рисковано. На 13 май съм отново на преглед и ако до тогава всички фоликули се развиват с еднакъв темп, то ще прекратим стимулацията и няма да има инсеминация. Та докторката ми предложи инвитро, което е безумно според мен. Как мога да взема решение за 2 дни, че и да действаме. Много ми е кофти, че се тъпчих с Клостилбегита, а на финала даже и инсеминация може да не направим,  но нали съм си с поликистоза.
   Това е от мен, но ми е много тъжно, защото силно се надявах всичко да е ок.
   Прегръдки на всички имащи надежда!

July,
 Повечето жени дават мило и драго да "добият" ( извинявай за израза) толкова фоликули при силна стимулация, инжекции по два пъти на ден, да не говорим колко пари струва това. При теб клостила е свършил черната работа и може би това е твоят шанс, ако разбира се и при мъжа всичко е наред.
Аз не бих се замислила и за момент ако имам такъв шанс!
« Отговор #65 -: Май 12, 2009, 12:20:27 pm »
   Добро утро на всички!

Момичета много съм объркана, почти не съм спала и не знам какво да правя. От това,което повечето споделихте останах с впечатлението, че това ми е единствения шанс в живота. Аз все пак съм на 27 години и ще ми е първа инсеминация. Означава ли това, че при следваща стимулация няма да мога да "произведа" пак голямо количество? :(
И нещо друго,което ме изяжда, но забравих да ви го споделя снощи - при това положение с тези 17 фоликула, днес пак трябва да ходя да ми бият Меногона в дупето. Не е ли безмислено и защо трябва да продължава стимулацията? 8O
   Моля ви дайде своите мнения.
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #66 -: Май 12, 2009, 12:38:14 pm »
Джули,те са много на брой,но трябва и да пораснат,за това и днес ще слагаш пак Меногон.А колкото до следващи стимулации,дано да не правиш други разбира се,но аз 4 поредни месеца правих стимул.и всяка следваща беше с все по-малко фоликули.Последната остана само 1,бяха 2,но единия се пукна по-рано и разчитахме на финала само на 1.При мен знаеш,че не се получи с инсета,но както всички са ти казали,за завиждане си с тия 17 фоликула.Дано всичко да мине добре и след тази инсемин.да няма втора,а след 9 мес.да гушнеш своето мъниче.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*
« Отговор #67 -: Май 12, 2009, 13:00:44 pm »
July, според мен трябва да си сложиш днес инжекцията, нали доктора ти е казал, че трябва да се види утре дали всички фоликули се развиват с еднакъв темп. Може пък да са се изявили необходимия брой доминантни и да можеш да продължиш с инсеминацията. Не съм много наясно с процедурата по ин витро, само знам, че половината от цената се формира от хормоните, които ти слагат да стимулират образуването на повече фоликули и че тези хормони могат да навредят. От тази гледна точка инвитрото ще ти излезе на половин цена и ако е успешно (защото при него шансовете за бебе са по-големи) ще си спестиш по нататъшни стимулации. Никой не може да каже, дори доктора, как ще реагира организма ти при следващите стимулации. Разпитай какво следва при инвитрото и колко точно ще струва и си прецени. Желая ти успех!  :bighug:
Sunlight,  доколкото знам Утрогестан се предписва при нисък прогестерон и/или тънка лигавица. На мен след Утрогестана и 2-та пъти ми закъсня и близо седмица се надявах, че е станало, въпреки отрицателните тестове  :(.
Стискам палци на прегледа всичко да е ОК и да продължиш напред ! osi_9
« Последна редакция: Май 12, 2009, 13:21:41 pm от Meme »
« Отговор #68 -: Май 12, 2009, 13:08:54 pm »
   Благодаря ви на всички, които ми помагате със съвети.

Аз спирам да ви занимавам вече, защото ставам досадна. Ще видим какво ще каже докторката утре на прегледа и тогава ще се реши дали ще има инсе или не.

До тогава :bighug: и хубав ден на всички
« Отговор #69 -: Май 12, 2009, 13:44:43 pm »
Джули  :bighug:
Моят цикъл днес вече е факт. На 14,05 почвам клостила, а на 16,05 Меногона. На 19,05 съм на първия преглед. Дано да няма изненади и всичко да е ок yahoo_17
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #70 -: Май 12, 2009, 15:29:05 pm »
Радост,стискам палци :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Джули,дано да вземете правилното решение,защото вие наистина сте направили половин ин-витро-остава само пункция  и трансфер.

*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #71 -: Май 12, 2009, 16:04:54 pm »
Радостинка,с теб съм нали знаеш.Стискам ти силно палци и дано късмета да върви плътно с теб.Дай Боже и стимулацията и инсеминацията да минат успешно и да забременееш още от първия път.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
« Отговор #72 -: Май 12, 2009, 17:11:52 pm »
Тини  :bighug: и на теб никакви проблеми повече, сега да пазиш леглото и само спокойствие и никакви лоши мисли  yahoo_17 preggo
Маринка  :balk_21: така се надявам да почува най-хубавия подарък за рожденния ден - едно тупкащо сърчице  :heartbeat:  :D
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #73 -: Май 12, 2009, 17:32:52 pm »
Джули, Радостинка, стискам ви палци милички! :)  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

*
« Отговор #74 -: Май 12, 2009, 17:58:56 pm »
Джули,Радост стискам палци за вас момичета!
Джули ти си като за ин-витро.Наистина много фоликулчета си направила.Обсъдете с док кое е най-нравилното решение в този случай.Ти къде всъщност правиш инсето?
« Отговор #75 -: Май 12, 2009, 18:08:25 pm »
Джули,Радост стискам палци за вас момичета!
Джули ти си като за ин-витро.Наистина много фоликулчета си направила.Обсъдете с док кое е най-нравилното решение в този случай.Ти къде всъщност правиш инсето?
Мерси на всички за подкрепата. Наистина много ми помагате, но днес се консултирах с лекар, на когото наистина имам доверие (няма да му споменавам името) и той е на мнение, че така инвитро не се прави. Независимо,
« Отговор #76 -: Май 12, 2009, 18:14:54 pm »
Съжалявам, че текста ми не е пълен, но натиснах нещо на клавиатурата и така.
Та независимо, че съм произвела толкова фоликула, това не е достатъчно за да се извърши процедурата. Аз съм склонна да му вярвам, защото се е доказал като отговорен доктор.
А самата инсеминация смятах да я правя в Майчин дом при д-р Капка Атанасова. :oops:
Но и тук ще се замисля вече, защото според мен е малко безотговорно на всички да се изписват едни и същи стимулации. Ами нали всеки организъм реагира по различен начин. Аз се порових в нета и видях, че това е стандартна схема за това лечебно заведение.
Сори за обясненията, обаче не мога да си намеря масто от яд
*

ivetod

• 591
  • Благодаря!
« Отговор #77 -: Май 12, 2009, 20:34:02 pm »
Здравейте момичета, моето инсе мина, но само технически. Фоликулите не се бяха спукали, а цям ден имах тежест в корема и мислех, че е станала тази работа. И в четвъртък пак...
*
« Отговор #78 -: Май 12, 2009, 20:47:53 pm »
Успех, Ivetod!
Според мен така е по-сигурно - преди и след овулацията.
Аз все си мисля, че при моите инсеминации закъснявахме повече от 12часа след овулацията, доколкото я усещам. Докторите казват, че до 24 часа след овулация може да се прави инсеминация, но някъде пишат, че вероятността е най-голяма до 8 часа.
Много ми се иска и аз да пробвам с 2 инсеминации в един цикъл.
В четвъртък съм на преглед да видим какво съм измътила след комбинацията на Кломифен и Мерионал.
« Последна редакция: Май 12, 2009, 20:50:48 pm от Meme »
*

ivetod

• 591
  • Благодаря!
« Отговор #79 -: Май 12, 2009, 21:29:21 pm »
Абе момичета, малко тъп въпрос, дали е удачно да започна да правя коремни преси за да спукам фоликулчетата?

Ей, Meme, ами и ние сме на реинсе в четвъртък, значи ще се видим, е, ако се познаем :D