Доказало се е също, че използването на противозачатъчни хапчета и естроген не е добър начин за подобрение на растежа на лигавицата.
Направи ми впечатлиние това изречение.... и сега упорито разсъжвавам върху него.
Rommi, Bora се е извинила за неточности в терминологията. Тук става въпрос за точно такава неточност.
fertility drugs не е равно на contraceptive pills (противозачатъчни хапчета)
"fertility drugs" са медикаментите за стимулация на яйчниците ( при ivf и не само ), например така познатия Clomiphene
Хм, абе честно казано на мен ми се стори много смислено терминологично изречението.
Защото... точно след кюртажа, док. беше споменал, че може би ще е добре да пия 1 цикъл противозачатъчни за да се нормализира лигавицата... ама явно сега като се видя колко е малко ще съм на естроген за 1вата част на цикъла, явно в доста по-високи дози, (по 2 или 3 хапчета, по опр. схема) отколкото е изобщо е естрогена в противозачатъчните, за втората ще уточняваме по-късно дозата и схемата след прегледа.
Кломифена (особенно Клостила) при стимулация даже имат негативен ефект върху лигавицата и я изтъняват.
Поне при мен Клостила, така ми действа.
От прочетеното в статията си направих следното заключение:
"естрогена и противозачатъчните имат много по-слаб ефект върху лигавицата, отколкото вагинално Виагра.. тя давала незабавен ефет".
ЩЕ я видим ние тая работа.... така ли е... не е ли така...
Склонна съм да пробвам всичко.. и дано не се стигне до хистероскопията.