0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: проблем със задържането
« Отговор #20 -: Юли 20, 2009, 12:53:21 pm »
аз до преди 7 дни бях бременна за 3 път и пак го загубих бих искала да ви разкажа за моята болка и за загубата на три ангелчета много ми е трудно но... вие ще ме разберете най-добре 1вата ми бременост завърши в 2рия месец с леко розово течение и благодарение на некадърната докторка след бъркане изкървих чиста кръв и каза че трябва да го махна без да ми предпише лекарсва за спиране на кръвотечението и така 2005г. бях без детенце.2рата ми бременност настъпи 2007г.11месец абсолютно безпроблемна бременост е във 2рия месец пак прокървих но малко и новата докторка ми предписа дуфастон и всичко беше наред до 20г.с. 5тия месец и половина получих страшни болки-контракций веднага в болницата оказа се че мехура е паднал във влагалището а от силните контракций детето умира в мен и така родих мъртво момиченце ох така го искахме но...а 3тата бременност настъпи 2009г.01месец беше много тежка от 2рия месец болки прокървяване пак в 2рия месец и в 3тия спирахме го заради болкте влизах 3 пъти в болница 03.05.2009 влязох в 5тия месец страха ме обзе и на 20.05 изкървих силно и край отлепила се плацентата роди се живо момиченце и след 15мин.умря кажете какво да правя
наистина незнам какво да те посаветвам,но те разбирам много добре защото сам сащо като теб 2005 го загубих  в 22сед.с момче прокарвях тичаме до болницата мехура е ниско долу и ми казаха че ще правя аборт че в 5мес.иполовина бебетата не могат да оживеят,2008 на 2мес.имах силни болки(които са били нормални)но аз сас сраха ми тичам на лекар бракнаха ме да видат дали има изтичане от шииката и така предизвикаха повече карвене докато не падна и плода,сега 2009 14.07 отивам на обикновен екограв без карвене,без болки а бебето ватре е мартво,наистина мисля че ще полудея,предполагат че инжекциите които си ги биех за анти сасирване на кравта са умъртвили плода,сега една седмица след аборта си давам сметка да направа една почивка на организма ми да не забременявам че сас сигурност ще полудея на тема беб е,сас желанието което го имам инакрая няма бебе ме побарква,станала сам много нервна за всяко едно нещо ме дразни нервнича и околните го виждат,но аз не
*
« Отговор #21 -: Юли 30, 2009, 11:58:07 am »
Здравейте,

Може ли някой да сподели колко време се кърви след много ранен спонтанен аборт.  :oops: Нормално ли е вече втора седмица да не ми спира кървенето ? Почти нямам болки ,но кървенето продължава.
 Изледването на бета ЧХГ е 260 mlu/ml, днес ще го повторя. Плод в матката няма ,дано да няма и в тръбите  :( Случвало ли му се е на някого ?  :oops:
*
« Отговор #22 -: Юли 30, 2009, 12:05:45 pm »
Най-вероятно няма никакъв проблем, но отиди на лекар, за да си спокойна.

А иначе на мен след аборт ми се е случвало още да съм бременна, че и сърдечна дейност имаше ембриона. Майстори на кюртажа има всякакви.
 За ЧХГ-то предполагам, че постепенно ще спадне.
*
« Отговор #23 -: Юли 30, 2009, 12:15:25 pm »
Брагодаря ти за отговоря  , sia
Ходих на лекар и след преглед на ехограф не се видя нищо в матката. Имам два положителни теста /Шуър чек/ преди две седмици и оттогава кървя ,като нормален цикъл , имах и болки ,но позатихнаха. Утре съм пак на преглед. Ще повторя и кръвния тест да видя дали как се движи чхг-то..  :( Най-много ме е страх да не се окаже извънматочна,но доколкото знам при нея има силни болки и няма кървене..  :oops:
*
« Отговор #24 -: Юли 30, 2009, 13:09:25 pm »
Аз не можах да разбера - ти предполагаш че е имало спонтанен аборт, така ли?
Или са ти правили кюртаж?

Ако не са ти правили кюртаж, спешно повтори ЧХГ-то, както и преглед при добър специалист. Като нищо да си още бременна, а кървенето да е признак я за нисък прогестерон, я за някакво отлепване. Не е задължително да е извънматочна.
Ще ти стискам палци!
*
« Отговор #25 -: Юли 30, 2009, 14:11:11 pm »
На прегледа ми казаха,че кюртаж не се налага,защото в матката няма нищо .
Не храня надежди ,защото кървенето е малко по -слабо от нормален цикъл ,постоянно е вече две седмици,  с ярка кръв,която преминава към кафява и пак става ярка.
Инъче гърдите ми са болезнени и надути ,като преди МЦ.. Лекарката ми каза,че оплождане е настъпило ,но не е имало имплантация.
В най-добрия случай ще се изчистя от сано себе си ,но кървенето не намалява вече 14 дни и започвам да се притеснявам много . :(
*
« Отговор #26 -: Юли 30, 2009, 18:51:29 pm »
Потърси и второ мнение. Аз и при трите си бременности бях с дълго кървене и кръвоизливи. Може просто много рано да си отишла на преглед и затова да не се е виждало нищо. Колко дена закъснение имаш?
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #27 -: Юли 30, 2009, 18:59:47 pm »
Eli__  както ти е казала sia потърси и второ мнение с това ЧХГ не може да не е имало имплантация.Успех
*
« Отговор #28 -: Юли 30, 2009, 19:03:00 pm »
Много ми се иска да сте прави,но с това кървене ,просто е невъзможно да съм бременна. Днес вече имам и съсиреци  :( Утре ще повторя чхг-то и ще видим . Лекарят каза да не се паникьосвам още и да се моля чхг-то да пада..  :(
*
« Отговор #29 -: Юли 31, 2009, 16:04:57 pm »
При второто изследване за чхг ,стойността е 202.. т.е.започнала е да спада.Следващата седмица ще пусна още един кръвен тест..
 Сега се моля да се нулира, да си избърша носа , да се поотупам и хайде пак отначало.  :( Няма такъв кошмар. :oops:
*

denisa

• 2681
« Отговор #30 -: Юли 31, 2009, 16:31:56 pm »
 :bighug: :bighug: :bighug:
*
« Отговор #31 -: Август 04, 2009, 19:34:31 pm »
При мен чхг-то днес вече е 45 ,така че явно всичко ще приключи от само себе си .. Сега вече съвсем се обърках. Кога трябва да ми е следващия МЦ? А ОВУ-то ?  8O
Добрата новина е,че не е изънматочна..  Като си помисля на какво се радвам..Ще се успокояваме ,че винаги може да е по-зле . :( Какво друго му остава на човек.
*

denisa

• 2681
« Отговор #32 -: Август 04, 2009, 19:41:15 pm »
 Eli__  мисля, че трябва да изчакате няколко месеца преди да подновите опитите.Успех дано другия път всичко е наред.
*
« Отговор #33 -: Януари 30, 2010, 23:51:20 pm »
Отдавна никой не е писал тук, надявам се поради само хубави причини :)
НЕ исках да пускам нова тема, след като вече е обсъждано, затова ще пиша тук, надявам се да включите с коментари.
След 3ти спонтанен аборт през Декември 2009 ми назначиха куп изследвания, някои от тях знам закаво са, други не!
Това е листа:
Prolactin; Factor V Leiden mutation; Prothrombin G20210A mutation; Homocysteine;
Activated protein C resistance; Antitrombin III & reflex Antigen; Protein C levels;
Protein S levels; Lupus anticoagulant; Anticardiolipin AB (IgG, IgM); Karyotype;
TSH (аз съм с хашимото)
Еstradiol & FSH на 3ти и 10ти ден от цикъла.
Ако някой от вас знае повече за горе изброените, моля да се включи с коментар.

« Отговор #34 -: Януари 31, 2010, 16:33:45 pm »
здрасти galiondi,много се заинтригувах от твоя пост и прочетох всичките ти публикации.Аз също съм с Хашимото,имам син на 5 и половина и два спонтанни аборта през 2009(юли и декември).Това което искам да ти кажа за изследванията е че са ти пуснали генетични за тромбофилия(първите 5),антилупосни антитела(при лупос еритематозис) и някои хормони.Искам да ти споделя ,че при мен освен TSH пускат и ТАТ и МАТ,които са антитела и имат пряко значение за задържането на плода(лично при мен).Другото ,което е важно е поддържаща терапия преди и по време на бременност,при хашимото само прогестерон ,съвсем не е достатъчно.Аз приемам Л -тироксин в малки дози,аспирин протект,вит а и е,фолиева,имам вливане на интралипид а след евентуален +тест,повторно вливане на интралипин плюс имуновенин.пиши ако имаш въпроси. :witch:
аделинк
« Отговор #35 -: Януари 31, 2010, 16:44:02 pm »
Zdraveite momicheta,
I az kato mnogo ot vas ve4e prejiviah vtoro zagubvane na bebe. Purvia put vuv 21 g.sedmica, sega v 23g.s. Prichinata e spukvane na okoloplodnia mehur-nikakvi bolki, nikakvi oplakvania i v 3 prez no6ta i dvata puti iztichat vsichkite vodi. I posle v bolnicata predizvikvat rajdane. Nikakuv shans za bebeto. Molia vi daite mnenia i razlichni prichini tova da se sluchva.Vtoria put biah sus serklaj, no za sujalenie toi ne pomaga pri iztichane na vodite. Pishete mi i na emaila.
I neka se nadiavame 4e sledvashtia put shte e uspeshen za vsiaka ot nas.
*

denisa

• 2681
« Отговор #36 -: Януари 31, 2010, 17:02:41 pm »
assya_y съжалявам за случилото се  :( проверили ли сте за някаква инфекция?
Лекарите не ти назначиха изследвания?Дано следващия път всичко е наред.Успех
Може да пишеш в тази тема.И пиши на кирилица.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=35553.0
« Последна редакция: Януари 31, 2010, 17:05:27 pm от denisa »
*
« Отговор #37 -: Януари 31, 2010, 21:02:33 pm »
bbb79 , още не са ми излезнали резултатите, много съм "боса" от тази страна на нещата.. Аз също приемам лекрства за щитовидната жлеза - Levothyroxin 50 mg дневно. Фолиевата киселина си я пия, вече стана няколко години, от както се опитваме за бебе. Всъщност аз пия пренатален мултивитамин, който съдържа 800 мг фолиева. TSH ми е в норма всеки път, когато правим изследвния..
Не знам дали да се надявам, че ми има нещо (все пак искам обяснение за всичките тези несполучливи бременности)или да се надявам, че ми няма нищо и да се главоблъскам дали следващия път няма да стане пак така... Не знам и аз, много съм объркана.  :balk_160:
assya_y , много ми е болно като чета такива постове, съжалявам миличка..

« Отговор #38 -: Февруари 08, 2010, 11:42:02 am »
Здравейте,

тъй като и аз имам раждане в 25 г.с., и загубих 2 момиченца, едното от които се бори 5 месеца, ще ви кажа на мен док какво ми е правил като изследвания. Правихме биопсия, за да се види дали има остатъчна инфекция в матката (на мен поради инфекция ми се спука единия мехур), после правихме ЦС и се оказа, че съм със седловидна матка. Което според док, не е добре, защото трудно може да се износи бебе.
Иначе съм правила муко и уреаплазма ТАТ и МАТ, генетични и имунологични. Всичко е наред.

Сега се готвим за 4 опит.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #39 -: Февруари 08, 2010, 23:13:45 pm »
Здравей,galiondi!Аз имам проблем и ми е изписана фолиева киселина от 5 мг.но вече няма внос затова ако можеш пусни ми повече инфо за този пренатален мултивитамин,какво представлява на коя фирма е и как се дозира,може ли да се пие по малка доза фолиева киселина чрез него.Предварително ти благодаря за инфото.