0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пак за фолиевата киселина
« Отговор #60 -: Април 09, 2006, 21:16:05 pm »
Аз пия Healthy Folacid 0.4 мг по 1 на ден /както пише и на опаковката/. Какви са тези схеми 3Х2, за които говорите :?: За първи път чувам за тях... 8O
*
« Отговор #61 -: Април 09, 2006, 22:10:16 pm »
Момичета, имате ли проблем с намирането на неофолик - форте. В три или четири аптеки попитах, но го нямат, всъшност никога не са го имали. Толкова ли трудно се намира?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #62 -: Април 10, 2006, 07:45:56 am »
Цитат на: Mary
Момичета, имате ли проблем с намирането на неофолик - форте. В три или четири аптеки попитах, но го нямат, всъшност никога не са го имали. Толкова ли трудно се намира?

В по-големите градове се намира. Поръчай си в която и да е аптека във вашият град и мисля,че ще ти доставят.
Аз пия NEOPHOLIC , на Неофарм/произведена от "Сана-С" и съм много доволна./по 1 др.на ден 0,4 мг/.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

nesto

« Отговор #63 -: Април 10, 2006, 09:30:07 am »
В какво се изразява доволството ти? Усещаш нещо по-различно ли, когато я пиеш тази киселина?
*
« Отговор #64 -: Април 11, 2006, 12:59:26 pm »
Denis, ти неофолик ли си взимаш или неофолик форте. Неофолика е от 0.04мг., а неофолик форте е от 0.40 мг. Една аптекарка провери във всички складове в София и го няма.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #65 -: Април 11, 2006, 13:28:01 pm »
Цитат на: nesto
В какво се изразява доволството ти? Усещаш нещо по-различно ли, когато я пиеш тази киселина?

Пила съм фол.к-на на различни производители. Повече от 1,5 год. пия на
'Сана-С'.
От другите ми става гадно на стомаха, а тази не я усещам.Пия я сутрин на гладно и все едно нищо не съм пила.
Има и много мултивитамини в които се съдържа (пак 0,4 мг).

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #66 -: Април 11, 2006, 13:40:08 pm »
Denis, ти неофолик ли си взимаш или неофолик форте. Неофолика е от 0.04мг., а неофолик форте е от 0.40 мг. Една аптекарка провери във всички складове в София и го няма.

Не са ти правилни милиграмите.
Вземам  Неофолик 0,4 милиграма/мг.,
а Неофолик-Форте е 4 милиграма/мг.
 (Форте=силно)

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #67 -: Април 11, 2006, 13:46:57 pm »
То освен Neopholic има и на други фирми фолиеви киселини. Аз пия Folacid, той е в две разновидности. Такъв който се пие х 1 на ден и пише на него "за бъдещи майки", той е 0,4 мг и такъв, който се пие 3 х 2 на ден и майчинството е споменато бегло, пише за некви кожни заболявания, чернодробни, коса, нокти....нещо такова.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #68 -: Април 11, 2006, 14:02:49 pm »
Може и аз да сам в грешка с точния грамаж, но ми трябва по-голямата доза. Васи, значи фолацида може да замества неофолик форте, така ли.
« Отговор #69 -: Април 11, 2006, 14:33:33 pm »
Ами би трябвало. И двете са фолиеви киселини. Досега не съм срещнала лоши мнения за някоя специална марка фолиева киселина.

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #70 -: Април 11, 2006, 20:43:48 pm »
Аз пийа ФОЛАЦИД и съм доволна. :lol:  :lol:  :lol:
« Отговор #71 -: Април 11, 2006, 20:51:10 pm »
И аз пия FOLACID за бъдещи майки, сутрин на гладно, вече 6 месеца и нямам никакви оплаквания :wink:

*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #72 -: Април 12, 2006, 09:32:58 am »
М да и аз да ви кажа пия неофилик вече почти два месеца преди това пак два месеца го пих но рекъснах и сега отново винаги го пия на гладно сутрин( защото не го забравям така :wink: ) и нямам никакви оплаквания (вътре пише  за жени които планират бременост ) ако има фолиеви киселини на които не пише за такива жени мисля че е важно да се чете дали е предназначена за планиращи такава. .Аз приемам и други витамини и  не съм усещала да имам някакви отклонения от общото си състояние.
*
« Отговор #73 -: Април 12, 2006, 16:49:28 pm »
С риск да стана досадна, но нещо май пак недоразбрах с тази фолиева киселина. Сега си купих фолацит, но и той е същия грамаж както неофолик, а на мен ми трябва фол. к-на, която да отговаря на грамажа на неофолик форте. Аптекарката каза, че не знае да има нещо такова. Момичета, вие какво правите, приемате по 10 хапчета от стандартната доза ли?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #74 -: Април 12, 2006, 19:00:41 pm »
С риск да стана досадна, но нещо май пак недоразбрах с тази фолиева киселина. Сега си купих фолацит, но и той е същия грамаж както неофолик, а на мен ми трябва фол. к-на, която да отговаря на грамажа на неофолик форте. Аптекарката каза, че не знае да има нещо такова. Момичета, вие какво правите, приемате по 10 хапчета от стандартната доза ли?

Жените които искат да имат бебе трябва да приемат 0,4 мг.фолиева киселина.Нито повече,нито по малко.
Фолиевата киселина е витамин от група В  (В9), и може да се приема по различни причини.- при различни анемии, косопад,псориазис и т.н Там дозировките са различни, напр. 4 или 5 мг.
Неофолик форте е 4 мг - той не трябва да се приема от жените които искат бебе.
Защо ти трябва Неофолик форте -там дозата е 10 пъти по-висока?/4 мг./
Ние пием Неофолик , а не Неофолик форте.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #75 -: Април 12, 2006, 19:07:46 pm »
Аз не съм си го самоназначила. Д-р Ковачева  предписа тази доза да я пия преди бременост след ДНК анализа.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #76 -: Април 12, 2006, 19:11:33 pm »
Аз не съм си го самоназначила. Д-р Ковачева  предписа тази доза да я пия преди бременост след ДНК анализа.

Тогава го пиеш. :) :) :)
Ако ти трябват 4 мг-пиеш 10 дражета по 0, 4 мг.
И да не пиеш всичко наведнъж,може да ги пиеш 4-3-3 (сутрин ,обед,вечер)

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #77 -: Април 12, 2006, 19:13:59 pm »
Мерси много. И докторката така каза, но аз предпочитам да пия едно хапче отколкото няколко през целия ден, но като няма друго ще се примиря. Още веднъж ти благодаря.
« Отговор #78 -: Май 03, 2006, 14:28:01 pm »
аз сьщо пия Folacid за бьдещи майки,но бях много несериозна :oops: . Ве4е запо4вам да я взимам по 1 всеки ден,защото разбрах ,4е е много важна за бьдещото беб4е(което все още го няма :balk_146:

« Отговор #79 -: Май 03, 2006, 15:18:10 pm »
Ако това може да ви въздейства като мен - да си пия редовно Фолиевата киселина - ето една рисунка на бебе със спина бифида
http://www.gillettechildrens.org/ImagesUpload/spina%20bifidaILLUSTRATION.jpg
и още две снимки
ВНИМАНИЕ!!! Не са за хора със слаби сърца, доста неприятни са
http://assets.families.com/Encyclopedias/gecd_02_img0200.jpg
http://www.obgyn.net/us/gallery/OB_2_Abnormal_Spina_Bifida.jpg