0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пак за фолиевата киселина
« Отговор #20 -: Март 29, 2006, 12:39:49 pm »
Някой беше писал преди време, че 3*2 било по-добре, щото се приемала по-равномерно от организма. Иначе и аз пия 1 на ден :D
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #21 -: Март 29, 2006, 15:31:32 pm »
Относно мъкненето на шишенца, само да вметна една хитринка...
Аз си взимам голямото тумбесто шише и си отсипвам няколко хапчета в едно шишенце от Клостил....то е малко и се събират 20тина хапчета.
и това шишенце си го мъкна с мен в несесера, когато пътувам на някъде. Даже там слагам целия коктейл от витамини, от всички видове по няколко хапченца...

Иначе голямото шише ми стои на шкафа в кухнята и сутрин пия по 1 табл. фолиева.
пък и не чак толково зор ако се пропусне някое хапче. Целта е витамина да се натрупа в организма.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

« Отговор #22 -: Март 30, 2006, 08:47:44 am »
Няма никакъв проблем - започваи да си пиеш фолиевата по едно на ден. Вземи си Неофолик от 0.4мг[/quote]

Здравей, Неофолик ли трябва да искам в аптеката? Това ли е фолиевата киселина? Сигурно ти се струва глупаво но не бях и чувала че се пие такова нещо от бременни и бебеправещи. Това ли са малките хапченца за които пишат момичетата или са тези с "големината на копчета от балтон"?

*
« Отговор #23 -: Март 30, 2006, 09:09:07 am »
Цитат на: hari_77
Здравей, Неофолик ли трябва да искам в аптеката? Това ли е фолиевата киселина? Сигурно ти се струва глупаво но не бях и чувала че се пие такова нещо от бременни и бебеправещи. Това ли са малките хапченца за които пишат момичетата или са тези с "големината на копчета от балтон"?

Информация за фолиевата киселина ще намериш ето тук:
Какво е фолиева киселина и защо имаме нужда от нея?
Да, Неофолик 0.4 мг, 90 таблетки, трябва да поискаш от аптеката  :D
« Отговор #24 -: Март 30, 2006, 09:21:28 am »
Цитат на: hari_77
... Това ли са малките хапченца за които пишат момичетата или са тези с "големината на копчета от балтон"?

:lol: Малки са, с големината на Вит С горе-долу.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #25 -: Март 30, 2006, 11:18:57 am »
:lol:

Оправихме фолиевата, сега да отплеснем темата малко.

Най-гадни са хаповете на Тошков. Те са си направо топчета за голф. И не са хлъзгави на всичко отгоре! Отишла една приятелка, на 23 години този я изкарал почти инвалид, надрусал й 5 шишета с хапове, 3 пъти на ден по 2.  8O Ей, казвам ви, тя като си ги сипеше в една купичка и това й беше направо закуската, обяда и вечерята! 8O
Alexandra
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #26 -: Март 30, 2006, 11:28:36 am »
:) хехе на Тошков пих за ходене до тоалетна (имам големи  проблеми) и после щах да се самообеся.....
Иначе за фолиевата и аз взимам от Неофолик по 0,4 - идеални са :)
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #27 -: Март 30, 2006, 16:44:32 pm »
И аз съм ги пробвала тези на Тошков таблетките, пила съм бял равнец.  И наистина са точно както Мари ги е описала (междудругото, поздравления, по-талнтлив изразител на мисли в писменна форма досега не съм срещала, бях ти приписала друга професия, ако си спомняш, за нея незнам, но за писател със сигурност ставаш:))).Извинете за отклонението:(. Та за таблетките на д-р Тошков, моя приятелка беше много доволна от някакви - цистофемин в комбинация с бял равнец, които я отървали от кисти, на мен за киста белият равнец не ми помогна, но мисля, че там бели денсът свърши работа:)))))
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
« Отговор #28 -: Март 30, 2006, 21:41:58 pm »
Пандичке, компютърът ми не разчита страницата, показват ми се непознати символи. Мога ли по някакъв начин да го коригирам?

*
« Отговор #29 -: Март 31, 2006, 08:31:21 am »
Хари, за фолиевата киселина можеш да прочетеш в темите на зачатие.
Как да стигнеш до там:
Отваряш началната страничка на www.zachatie.org
Поглеждаш смело и в горната част на екрана, точно под картинката на едно маце, което си е хванало с лява ръка пръстите на крачето, се вижда надпис "теми". Натискаш го и той те отвежда на нова страничка, която ти превърташ леко и внимателно в посока надолу, докато стигнеш до раздел "здравословно хранене и профилактика".
Там четеш "Folacid: Какво е фолиева киселина?", " Повече за фолиевата киселина от bg-mamma", "Фолиевата киселина - витаминът на жената".
Успех!   :balk_21:
P.S. Относно корекцията. Oтиваш на "view" ---> "encoding" ---> "cyrillic (windows)"
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #30 -: Март 31, 2006, 10:14:22 am »
Да се включа само по въпроса с Табекс-а. Моят мъж го пиеше преди време и съм му чела листовката. До колкото си спомням е много силно лекарство с много кофти странични ефекти и е едва ли не по-вредно и от самите цигари. Предполагам че не се препоръчва при бременност, а ние нали все се надяваме всеки момент да сме забременели вече. Не знам за вас, но аз и аналгин не смея да пия, че може да е станало най-накрая бебешочето. Особено след овулация - докато не ми дойде М. само витаминчета  :P

« Отговор #31 -: Март 31, 2006, 10:45:16 am »
Ми аз цигарите с Табекс ги спрях, обаче това беше преди година и нещо. За бебе работим от 3 месеца и и аз така знам че не трябва да се пият лекарства. Но пък Табекса помага на такива като мен най-вече, дето искат да спрат да пушат пък им е слаб ангела  :oops: . При мен нямаше странични ефекти, освен ако не се брои това че много ми се пиеше вода, ама страшно много, постоянно бях жадна.
Така че успех, много е готино да си непушач и го казвам твърдо убедена, въпреки че бях страстен пушач!!!  :lol:
О и един съвет, тръгни на някакъв спорт като спреш табекса, че тогава е трудничко и спортът много добре действа на самочуствието
 :D
*
« Отговор #32 -: Март 31, 2006, 10:47:55 am »
като стана вапрос за  хапчета :) и аз несмея да пия нищо след уво ,а преди М няколко дни ме мъчи страхотно главоболие с  гадене ..абе ужас .
Ако знаете някакво обезболяващо ,безвредно ???

:roll:
« Отговор #33 -: Март 31, 2006, 11:13:12 am »
Момичета, аз пия Centrum-поливитамини и минерали. В тях се съдържа и фолиева киселина 400 мкг. Нужно ли е да пия и неофолик?
« Отговор #34 -: Март 31, 2006, 13:16:15 pm »
Аз мисля, че не.

« Отговор #35 -: Март 31, 2006, 13:20:38 pm »
Дали 400 мкг = 0,4 mg  :?:  :oops:
*
« Отговор #36 -: Март 31, 2006, 13:33:56 pm »
Да,Блага.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #37 -: Март 31, 2006, 13:43:09 pm »
Благодаря ви, wassilena и white!
От няколко месеца пия неофолик, а сега през зимата и пролетта вземам и Центрум. Едва вчера обаче обърнах внимание, че в Центрума има и фолиева к-на. Та затова реших да попитам, за да не пия излишни неща.
« Отговор #38 -: Март 31, 2006, 13:43:23 pm »
Цитат на: Blaga70
Дали 400 мкг = 0,4 mg  :?:  :oops:

Е, не, явно много съм затъпяла. Не разбрах въпроса. Мислих си, че отговаряш на някоя Дали и търсих такъв постинг, но не намерих ....

После, естествено, реших че white отговаря с да, за това да пиеш Неофолик. Ужас.
 :oops:  :oops:

Да 400 мкг = 0,4 мг

« Отговор #39 -: Март 31, 2006, 16:35:56 pm »
За табекса, пия го 4-ти ден и вече не пуша, не че не ми се допушва но като знам колко гадни ще ми се струват цигарите, предпочитам да не паля.