0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пак за фолиевата киселина
« -: Март 23, 2006, 11:46:13 am »
Здравейте! Започнахме опитите преди година и половина. Оттогава и пия фолиева киселина. Преди година забременях, миссед аборшън, аборт, 4 месеца пазене и сега почти 6 месеца опити, засега не става. Та въпросът ми е - дефакто фолиевата киселина трябва да се започне 2-3 месеца преди зачеването, а аз я пия почти 2 години! Това правилно ли е? Има ли някакви последици? Трябва ли да направя почивка?

Много ви благодаря предварително. :ballons:
« Отговор #1 -: Март 23, 2006, 11:49:10 am »
Мисля, че не е нужно да я спираш. Тя е не само за бебето полезна, но и за теб самата. Заздравявя ноктите, косата, наричат я още витамина на жената. Аз примерно не съм я спирала изобщо.
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #2 -: Март 23, 2006, 11:50:38 am »
аз я пия 4 год + без прекъсване. не се спира.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #3 -: Март 23, 2006, 12:16:45 pm »
Много благодаря за светкавичната реакция!
Значи продължавам както досега.

Успех ви желая!!
Re: Пак за фолиевата киселина
« Отговор #4 -: Март 25, 2006, 12:57:53 pm »
Цитат на: pontes
Та въпросът ми е - дефакто фолиевата киселина трябва да се започне 2-3 месеца преди зачеването, а аз я пия почти 2 години! Това правилно ли е? Има ли някакви последици? Трябва ли да направя почивка?
Много ви благодаря предварително. :ballons:

Най-доброто нещо което можеш да направиш е да пиеш докато си жива.Защото освен всички преимущества изброени по-горе има още едно доста важно-подобрява функцията на сърдечно -съдовата система.
А за времето на бременността,е задължителна за първите3 месеца,защото освен снижаване на риска от развитието на спина бифида,има съществено значение и за предотвратяване появата на болести известни като "вълча уста " и "заешка уста":Тези болести нормално се проявяват между 6 и 8 седмица от бременността и е резултат от несполучливото приближаване на костите на лицето и твърдото небце. Други проучвания предполагат, че фолиевата киселина има директен ефект върху развитието на лицевите кости и че може да бъде полезно за майките да приемат допълнително фолиева киселина по време на бременността. Освен генетичната предразположеност,други  фактори за присъщи заобикалящи ни вредни фактори като противоепилептични лекарства, алкохол, тютюнопушене се считат също за рискови при раждането на дете със "заешка" или  "вълча уста".
« Отговор #5 -: Март 28, 2006, 22:37:50 pm »
Здравейте момичета! Понеже тук се споменава за "вълча уста", та да споделя един свой страх  :oops: Родила съм се без "меко небце" и на 6 годишна възраст ми правиха пластична операция и т.н., не е важно. Сега пробваме със съпруга ми за бебе  :lol:, но наскоро ми споменаха че има вероятност детето ми да се роди с "вълча уста", въпреки че не става ясно аз от кой съм получила моя "дефект", в семейството няма такъв случей. Та сега, пия усърдно фолиева киселина и това означава ли че ще си помогна предварително на така желаното бебе?
Моля пишете ми ако сте наясно по въпроса! Благодаря
*
« Отговор #6 -: Март 28, 2006, 22:50:30 pm »
Цитат на: soceress
Та сега, пия усърдно фолиева киселина и това означава ли че ще си помогна предварително на така желаното бебе?

Пий си редовно фолиевата киселина. Тя помага именно за това - да се избегнат малформациите, като намалява този риск с около 70%.
« Отговор #7 -: Март 28, 2006, 23:01:52 pm »
Не съм пила до сега фолиева киселина, може ли да ми кажете по колко се пие, има ли прекъсване /примерно при М./ Пия хапчета "Табекс" ще има ли проблем ако пия и фолиевата киселина с тях?

*
« Отговор #8 -: Март 28, 2006, 23:16:56 pm »
Цитат на: hari_77
Не съм пила до сега фолиева киселина, може ли да ми кажете по колко се пие, има ли прекъсване /примерно при М./ Пия хапчета "Табекс" ще има ли проблем ако пия и фолиевата киселина с тях?

Няма никакъв проблем - започваи да си пиеш фолиевата по едно на ден. Вземи си Неофолик от 0.4мг
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #9 -: Март 28, 2006, 23:18:18 pm »
На опаковката на самата фолиева киселина си пише, тъй като може да зависи какъв тип си купиш.  Специално на моята пише, 3x2таблетки, пия я без прекъсване от известно време. А ти този "Табекс" за какво го пиеш? Помага ли за забременяването?
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
« Отговор #10 -: Март 28, 2006, 23:21:03 pm »
Цитат на: rally_g
А ти този "Табекс" за какво го пиеш?

За отказване на цигарите е - има ефект  :wink:
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #11 -: Март 28, 2006, 23:22:40 pm »
Цитат на: missy
А ти този "Табекс" за какво го пиеш?

За отказване на цигарите е - има ефект  :wink:

толкова глупаво се чувствам:(, вярно че за това беше.
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #12 -: Март 28, 2006, 23:22:54 pm »
А ти този "Табекс" за какво го пиеш? Помага ли за забременяването?
Табекс се пие за отказване на цигари! 8O
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #13 -: Март 29, 2006, 10:48:55 am »
Момичета, незнам, но трябва някаква сериозна кампания сред лекарите за фолиевата. В петък правих абразио - "кухо яйце" и след това питах умишлено докторката да пия ли фолиева, а тя ми каза "ами, не за кво сега, евентуално като забременееш" 8O
Няма да я спирам, но явно все още и много доктори и то гинеколози не са наясно с фолиевата или пък не искат да го признаят, незнам  :roll:
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #14 -: Март 29, 2006, 11:04:56 am »
Да, това е факт, на мен също досега нито един лекар при когото съм ходила не ми е казвал да пия, разбрах го от бременна приятелка, след което питах лекаря си и той каза, да, може да пиеш, ако искаш, представяте ли си!? Аз взех, че я спрях, но сега, откакто влизам във форума пак си я пропих:)
*
« Отговор #15 -: Март 29, 2006, 11:33:37 am »
 Специално на моята пише, 3x2таблетки, пия я без прекъсване от известно време.

Три пъти на ден по 2 таблетки? Това значи, че си я носиш със себе си и сутрин, обед, вечер все се присещаш, че правиш опити за забременяване... Тююю... как ме е яд на фармацевтите! Направили ги едни огромни хапове, само да ни затормозяват психически и с това и да ни засядат денем и нощем. Как може едната компания да ги произведе с големината на балтонски копчета, че и по 2 да пиеш, по 3 пъти на ден, а другата компания да ги произведе с големината на лещено зрънце и едно да стига за цял ден?  :evil:
Alexandra
*
« Отговор #16 -: Март 29, 2006, 11:49:26 am »
Цитат на: Marie

как може едната компания да ги произведе с големината на балтонски копчета, че и по 2 да пиеш, по 3 пъти на ден, а другата компания да ги произведе с големината на лещено зрънце и едно да стига за цял ден?  :evil:

:D Моето шише е едно такова огромно, отварям го, а те хапченцата само на дъното. Голяма опаковка, малко съдържание, дори и при хапчетата започнаха маркетингови стратегии... :evil:
*
« Отговор #17 -: Март 29, 2006, 11:57:05 am »
Ако си купите Neofolik от 0,4 мг. е достатъчно да се пие по 1 на ден. Така няма да мъкнете шишенца с вас и да мислите по цял ден, че трябва да си пиете витамините сутрин, обед и вечер :lol:
Тази доза от 0,4 мг. е достатъчна според стандартите на СЗО.
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #18 -: Март 29, 2006, 12:25:22 pm »
Цитат на: Marie
 Специално на моята пише, 3x2таблетки, пия я без прекъсване от известно време.

Три пъти на ден по 2 таблетки? Това значи, че си я носиш със себе си и сутрин, обед, вечер все се присещаш, че правиш опити за забременяване... Тююю... как ме е яд на фармацевтите! Направили ги едни огромни хапове, само да ни затормозяват психически и с това и да ни засядат денем и нощем. Как може едната компания да ги произведе с големината на балтонски копчета, че и по 2 да пиеш, по 3 пъти на ден, а другата компания да ги произведе с големината на лещено зрънце и едно да стига за цял ден?  :evil:

Да знам, ужасно досадно е, самото шише е едно такова тумбесто, но все му намирам място, в колата или в чантата, но следващия път ще си взема тази, която Джули препоръчва.  Моята е Healthy Folacid, струва 3,80лв.
*
« Отговор #19 -: Март 29, 2006, 12:31:12 pm »
Аз пия ФОЛИ по 1 табл. от 0.4 мг.Опаковката пак е малка и удобна.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери