0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте,от Русе съм и искам да питам има ли други като мен, на които им е отстранена щитовидната жлеза.Забременява ли се нормално?В смисъл след като започнеш приема на лекарставата и се нормализират хормоните не би трябвало да е проблем?! Има ли такива ,които са забременели без жлезата тук? До скоро!

бел.мод. Редактирам постинга за да се чете все пак :D
« Последна редакция: Април 29, 2009, 17:06:59 pm от Zlatulka »
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: забременяване при отстранена щитовидна жлеза
« Отговор #1 -: Април 29, 2009, 13:27:04 pm »
Добре дошла сред нас, Миели. Ако искаш все пак задай си въпроса ако имаш такъв за да получиш конкретни отговори, а ако нещо си се объркала, кажи моля те за да изтрия темата, че такла да седи празна не върви. :D

« Отговор #2 -: Април 29, 2009, 16:02:36 pm »
Здравейте, имам операция на щитовидната жлеза, отстранена е почти изцяло. Бременна съм с второ дете и пия Л тироксин 100. TSH ми е доста високо - 5.13 при референти 0.270- 4.20. HT4 ми е в норма - 19.70 при референти 11.80 -22.00. В 9-та г. седмица на бременността съм. Знаете ли доколко е висок ръска от увреждане за плода?
*
« Отговор #3 -: Април 29, 2009, 16:05:40 pm »
Ето го въпросът на Mieli :

Здравейте,от Русе съм и искам да питам има ли други като мен, на които им е отстранена щитовидната жлеза.Забременява ли се нормално?В смисъл след като започнеш приема на лекарставата и се нормализират хормоните не би трябвало да е проблем?! Има ли такива ,които са забременели без жлезата тук? До скоро!

Оцветила е текста с неподходящ цвят.
*
« Отговор #4 -: Април 29, 2009, 16:37:08 pm »
silvist,  на мен преди около месец ми изследваха TSH-то и се оказа, че е висок (3.1) и трябва да посетя ендокринолог. Там разбрах, че в началото на бременността трябва да е още по нисък хормона(стойностите). Според мен задължително посети ендокринолог. Успех!
« Отговор #5 -: Април 29, 2009, 16:48:40 pm »
Мнението на русенските ендокринолози е ,че няма проблем. Аз обаче съм много притеснена.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #6 -: Април 29, 2009, 17:07:51 pm »
Ето го въпросът на Mieli :

Оцветила е текста с неподходящ цвят.
Мерси, Елфи. Редактирах за да се чете.
Мнението на русенските ендокринолози е ,че няма проблем. Аз обаче съм много притеснена.
Не искам да те стряскам, но има защо да си притеснена. Дозата на Л Тироксина трябва да ти се увеличи, но това само под лекларски контрол. В началото на бременността ТСХ трябва да е под 2,0 Не знам при какви "специалисти" ходиш, но потърси и компетентно мнение. Рискът за бебето е много голям при високи стойности на ТСХ. А имай предвид, че скоро и самото бебе ще започне да произвежда щитовидни хормони и картината ще се промени.
« Последна редакция: Април 29, 2009, 17:12:19 pm от Zlatulka »

« Отговор #7 -: Април 29, 2009, 17:47:06 pm »
Повярвай незнам къде вече да го търся това компетентно мнение. Утре съм при трети ендокринолог и ще видим какво ще ми каже. А рискът в какво точно се изразява знаете ли?
*

megsun

• *
  • 32
  • Impossible is Nothing
« Отговор #8 -: Април 29, 2009, 18:12:00 pm »
Можеш да се запишеш при д-р Катя Тодорова в София
« Отговор #9 -: Април 29, 2009, 18:25:59 pm »
благодаря
*
« Отговор #10 -: Април 29, 2009, 18:39:29 pm »
Добре дошла сред нас, Миели. Ако искаш все пак задай си въпроса ако имаш такъв за да получиш конкретни отговори, а ако нещо си се объркала, кажи моля те за да изтрия темата, че такла да седи празна не върви. :D
Здравейте!
Не съм се объркала определено ама малко не съм в час с форума и т.н.Въпроса ми...март месец оперативно ми отстраниха 70% от щитовидната жлеза,съответно след месец изследванията показват ,че не произвежда достатъчно сама и от месец пия хапченца -ел тироксин от 100мг.На 26 години съм.Ендокринологът ми каза,че мога да си забременея на 100%.Аз се интересувам дали има други момичета/жени като мен и дали са забременели лесно или с проблеми и как е минала бременността..това ме интересува...Благодаря за оцветяването...ама докато влеза в час  :oops:
*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #11 -: Април 29, 2009, 18:46:28 pm »
Ще ти отговоря с историята на моя близка. Тя беше с карцином на щитовидната жлеза и я оперираха. След около 2 години забременя съвсем спонтанно и то дето се казва още от първия месец опити. Така че спокойно. Можеш да си забременееш. Само трябва да си пиеш хапчетата за жлезата.

*
« Отговор #12 -: Април 29, 2009, 18:49:48 pm »
Две години не е ли доста дълъг период или на мен така ми се вижда просто  :(
Докторът ми каза, че е възможно забременяване веднага щом хормоните си влезат в норма.То си е и индивидуално вероятно
*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #13 -: Април 29, 2009, 18:55:21 pm »
Две години не е ли доста дълъг период или на мен така ми се вижда просто  :(
Докторът ми каза, че е възможно забременяване веднага щом хормоните си влезат в норма.То си е и индивидуално вероятно
Ама хайде да се четем внимателно. :D
След около 2 години забременя съвсем спонтанно и то дето се казва още от първия месец опити.
Просто хората си планираха забременяване чак след 2 години и им се получи веднага щом почнаха с опитите. :D

*
« Отговор #14 -: Април 29, 2009, 19:06:56 pm »
Опс...съжалявам,нещо съм развълнувана днес..Значи всичко си е без проблеми.Чудесно!Много ти благодаря ,че обърна ми обърна внимание. :D
*
« Отговор #15 -: Април 29, 2009, 19:15:24 pm »
Зрдравей mieli,
Моя колежка в момента е бременна след като и е премахната цялата щитовидна жлеза миналата година и още същата година(към края) е забременяла - сега е в осми месец.
Пожелавам ти успех! :D
*
« Отговор #16 -: Април 29, 2009, 19:33:01 pm »
 :D еее супер е това.Вече определено се успокоих,че ще стане скоро надявам се  :wink:
« Отговор #17 -: Април 30, 2009, 11:45:19 am »
При високи нива на TSH трудно се забременява, не е невъзможно но е трудно
« Отговор #18 -: Април 30, 2009, 12:27:31 pm »
Момичета сега си получих изследването на TSH - 7.32. Ужасена съм. Плача и нямам търпение да стане 2.00 часа и да отида на лекар.
*
« Отговор #19 -: Април 30, 2009, 12:32:02 pm »
 :( Неприятно
Вземаш ли лекарство,че не разбрах...
Ама и защо плачеш.Успокой се.