здравейе момичета,
току що се върнахме от Варна, където мина лапароскопията ми и веднага сядам да разкажа как протече при мен.
Записах се в листата за чакащи за лапаро при Александров още на 07.05. В няколко телефонни разговора с Ани знаех, че трябва да имам готовност към края на месец юни. Но на 16.06 в пет без петнадесет следобед ми се обади Александров и ме попита дали имам готовност за следващия ден в 10 да съм във Варна и на 18.06 да направим лапарото. Страхотно се организирах от Бургас, веднага на козметик да няма нито едно косъмче на триъгълника, пускане на отпуск от страна на мъжа ми и стягане на малка чанта с багаж за Варна. На другия ден в 10 бяхме там, написаха ми един лист за приемане, той се попълва още на първия етаж в приемен кабинет, после на шестия етаж ми взеха кръв, дадоха ми един списък с консумативи, които трябваше да закупя, обясниха ми за очистителното Х преп. Бях много наплашена от него и го изпих с голям страх. На 18.06 в 08.30 трябваше да съм на шестия етаж в 14-та стая. Вечерта останахме да спим в роднини на съпруга ми във Варна. Ходих само три пъти в тоалетна по голяма нужда, без да ме боли корем, просто нищо от това което другите момичета бяха написали за очистителното. На 18.06 в 08.30 се настаних в 14 стая и зачаках. В 11 часа ме извика една сестра и ме свалиха на втория етаж, където са операционните. 15 минути имаше борба да ми намерят вена, за да сложат абокан. Дори в момента операцията толкова не ме боли, колкото дясната ръка,на която са ми напукани всички видими венички. После се събудих в 14.10 в една стая, където една жена само ми повтаряше дишай преглътни, дишай и така до 15.30 когато пак ме качиха в 14 стая. Съпруга ми дойде, оправи леглото и от там нататък изкарах нощта в едно като мъгла, полу будно полу сънено състояние. Александров се появи към 18.30 обясни какво е направил, пожела ми лека нощ и днес в 08.30 ми пусна диска и ми обясни всичко относно състоянието ми. Грешката ми е, че съм позволила да ме оперират в Бургас от извънматочна бременност - д-р Трепечов, който е направил в корема ми пълна каша, при условие че е извънматочна - по тръбите не се виждат рязания, но за сметка на това яйчници почти липсват, от дясно е колкото грахово зърно, от ляво е срастнал толкова много, че почти не се вижда. Хидросалпингса според Александров е следстие на тази операция и следващите ми три опита ИКси са били напразни. Имала съм пари и нерви за трошене, направила съм го.
Важното е сега да се гледа напред. Според него е по вероятно да постигна бременност по естествен път и неговата препоръка е да изчакам една година и чак тогава да мисля пак за Инвитро. Лошото е, че другата ми диагноза е тенденция за изчерпване на резерва, защото в първи дни на цикъла се виждат само по 3-4 антрални фоликула, а и ФСХ-то ми е доста високо.
С него се уговорихме да се видим пак месец октомври, когато ще направим няколко цикъла с проследяване нарастването на фоликули - един вид фоликуметрия, за да видим дали има овулация. Аз още от този месец си купувам тестове за овулация и започвам да проверявам, да видим какво ще направим.
За чакащите лапаро, не е страшно, казвам го като вече преживяла тази интервенция. Боли малко, но е търпимо, все едно че имам мускулна треска. Вечерта след операцията много ме боля глава, но това е от упойката, а и аз съм с ниско кръвно налягане и много ми се вие свят.
Другата седмица в сряда ме вика, да махне конците и да ме прегледа.
Ако имате въпроси питайте.
Желая ви късмет и успех
На себе си желая вяра, че ще стана майка по един или друг начин
Мира