Здравейте отново момичета.В предишни теми съм сподели какво съм преживяла и мисля че няма смисъл сега пак да го повтарям,но докторите много ме объркват и си мисля че вече ще откача заради тях.Пуснах си имунологични и генетични изследвания.Оказа се че имам и проблеми.
Анти-тиреоглобулин (ТАТ) 85.50 (+) (N<75, Low pos. 75-100 Pos.>100
Субпопулация NK-клетки CD3-CD16+56+ 11.76% 2 - 11
Мутация G20210А в Протромбиновия ген:Хетерозиготен носител по мутантел алел
Генетичен вариант С677Т в гена на Метилентетрахидрофолат редуктаза:Хетерозиготен носител по нормален алел
Също така съм носител и на генотип 4G/4G
Но само за едно се чудя!!!Доцент Конова ми назначава при планиране на бременност :аспирин протект по 1 таб. вечер от 15 до 28 ден на МЦ,Антиоксидант по 1 таб. сутрин от 15 до 28 ден на МЦ,нео-фолик мета по 1 таб. на ден.
ПРИ ПОЛОЖИТЕЛЕН ТЕСТ; аспирин протект през ден, до 36 г.с. като се редува с фраксипарин 0.3 до 7 дена преди термина.До тук добре,съгласна съм,но ме праща и на генетик-док. Ковачева,която казва фраксипарин 0.3 всеки ден,до 3 месец,а от трети по 0.6 без аспирин.Прати ме и при док Тодорова ( ендокринолог ) тя ми изписва : аспирин протект по 1 таб. всеки ден,и твърди че текста който съм подчертала с зелено е мутация,но доц.Конова каза че не е,а пък и док.Тодорова ми говори само за др две мутации,за това нищо не каза-ако беше някакъв проблем би трябвало да го спомене. Моля ви някой ако е имал моите проблеми да ми каже как да го пия тоя аспирин при планиране на бременност, че уж все специалисти пък ме шашнаха отвсякъде.Пък с тояфраксипарин какво ще правя вече не ми се мисли,като му дойде времето ще се хвана за единия доктор като удавник за сламка и ще слушам само него,то се е видяло че няма две мнения.Благодаря ви предварително и се извинявам че станах толкова дълга.