купиш съче!
я, туй не го знам - ко е??? ние само до грош го караме.
Туй, "купиш съче" = да си купиш сънче. Сън, да спинка детето бре
Да ми е жива и здрава бабата, но тя я учи на много такива стихчета, аз знам поне 10-тина от нея, на Кристина са и много интересни и те се запаментяват лесно. Вечер имаме репертоар - иска да и казвам за "ека нош", "бабо Мабке" /мравке/
"Дитко Петко" и "Мечката се мие чисти". От снощи иска и ново да вкараме, вика и "друго нечо"
Каси, не си особнячка. И аз съм почти така. По никакъв начин не смятам, че съм нещо повече от майките в градинката ни, но мразя да се пуши в затворено помещение, където има бебета, мразя да се събират болни деца, мразя да се мласкат непрекъснато децата, мразя да се крещи непрекъснато. А те това правят. И когато се събират на гости една на друга, аз не съм поканена вече, понеже съм претенциозна...тва, че мразя тия работи ме прави претенциозна разбираш ли. Иначе те само по себе си не са лоши жени, но имаме различия и понякога се дистанцирам. Иначе Криси има нужда от социални контакти и не я лишавам от игра с децата, но ако нещо не ми е кеф, правя забележка и така.
Сега съм им подготвила изненада - утре на всеослушание ще забраня моето детете да го мляскат каките и останалите деца. Кристина не е боледувал много, слава Богу, но преди дни беше с лека хрема. Нацелува я едно нейно другарче наборче, на което майка му дискретно пропусна да каже, че е болно. Не знам дали се е заразила Криси от него, но ще бъдат предупредени, че няма нужда от такава задушаваща любов и прегръдки