Нарича се "
биене" на гърне, защото това е една голяма вендуза, а вендузите се "
бият".
Ще разкажа по спомен какво ми разказа моята приятелка тогава, преди доста години:
Не си спомням да я е викала в точно определени дни от МЦ. Но си спомням, че я вика три дни поред. Слагала я да легне на легло по корем, запалвала с помощта на памук или с друго, не знам точно какво (абе както се прави вендуза) гърнето и и го залепвала на кръста или по-точно малко под кръста към тазовите части. Усещало се един вакуум, който е бил силен и малко белезнен. Оставила я да стои така известно време, може би 20 мин., не си спомням точно. След което и махала "голямата вендуза" и я обръщала по гръб. Намазвала си ръцете обилно със свинска мас и и правила един малко болезнен масаж на корема, ниско долу, за да можели женските и органи да се "събудят" и "проработят". След което я изпращала в къщи с условието да прави секс с мъжа си и да внимава спермата да остане възможно най-дълго във влагалището и. Така цялата процедура три дни поред. На гърба си имаше огромни синини от гърнето, така се получава и от обикновените вендузи, впрочем.
Моята приятелка не забременя от вещите процедури на бабата, за огромно съжаление.
Тя забременя няколко години по-късно, не знам дали с лекарска намеса или без, защото вече не поддържах толкова близък контакт с нея. Тя роди в края на осмия месец мъртво бебе, от което беше застрашен дори и нейния живот, понеже не отишла навреме като не усещала плода да се движи дни наред.
След още наколко години забременя отново и роди живо и здраво дете. След това вече нямам никаква представа какво е станало с нея.
Междудругото аз съм си била вендузи на гърба и наистина са ми помагали, когато ме боли от простуда. Дори тук в Германия видях в един каталог да се продават вендузи в малко по-съвременен вариант, но все пак вендузи, за което дори се изненадах. Но все пак си мисля, не, даже съм убедена, че каквито и да са вендузи, било то модерни, старомодни или гърнета не оказват никакво лечебно въздействие що се отнася до стерилитета.
Надявам се да съм задоволила любопитството ти, Гарга.