АбсолЮтно съгласна съм с всичките ви констатации.
Имам само едно да добавя: докато чакаме образователната система да се оправи, щото тя е ужасно остаряла, закърпена на две-на три и прецакана отвсякъде, имаме само един възможен изход-
ролята на семейството и родителите. Все пак съгласете се, че и учители, и лекари, и сексолози, и психолози, и гинеколози и всички други могат да помогнат, ако най-напред родителите са си свършили задълженията. Докато родителите не започнат спокойно да говорят с децата си за секс, предпазване, болести, лична хигиена, профилактика и т.н., не можем да изискваме от другите това и да се възмущаваме, че резултатите са плачевни. Аз съм решила за себе си, станат ли децата на 12-13 години, събирам ги една лятна събота следобед у нас, барабар с всички комшийчета и приятелчета, викам познат лекар и почваме: това, това, това. А сега-за това, а това, за това. Даже ще накарам момиченцата да си направят тестове за овулация, за да я разберат по-добре. Ще им покажа тестове за бременност, за да не се срамуват, ще ги накарам да пипнат презерватив, за да не им е срамно и ужасно смешно както става при тийновете. Хм, това последното не знам дали не надминава границите, е, добре де, ще се посъветвам с педагози преди това. И после на следващата събота -пак. И така ще имаме "информативно лято". Ами какво да се прави, ще трябва да се спасяваме поединично, докато изградим нови ценностни системи и не се групираме отново в името на децата си.