0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета, според вас доколко са надеждни тестовете за бременност преди закъснението? Снощи си правих един, не си спомням марката, на кутийката пишеше „4 дни преди датата на цикъла”. Беше -, но като прочетох подробно указанията, там пише, че 4 дни преди предполагаемата дата хормонът на бременността се улавял в около 68-69% от жените. А за останалите 30% как стои въпросът?
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Цитат на: seasmilebg
Момичета, според вас доколко са надеждни тестовете за бременност преди закъснението? Снощи си правих един, не си спомням марката, на кутийката пишеше „4 дни преди датата на цикъла”. Беше -, но като прочетох подробно указанията, там пише, че 4 дни преди предполагаемата дата хормонът на бременността се улавял в около 68-69% от жените. А за останалите 30% как стои въпросът?

Тез проценти май са ги объркали нещо  :lol: . Аз съм склонна да вярвам на обратното. Изчакай да ти закъснее поне 5-6 дни. И тогава прави теста. Независимо че пише дори на някои 7 дни след зачеването или както на твоя 4 дни преди да ти закъснее.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...

Так пишат ,но не е така.За по сигурно е най-добре да изчакаш деня на предполагаемата М.
Много е рано за тест ,според мен (погледнах графиката ти),Имай в предвид ,че след овулацията, оплодената яйцеклетка е в тръбата 3 дена,след това 3-4 в матката(свободна,незакрепена),след това 1-2 дена докато се закрепи(инплантира) и едва тогава ,след като въсите(май така се казваха,) навлязат в ендометриума на матката -едва тогава започва да се отделя този хорном ЧХГ.Общо около 8-10 дена. В началото се отделя по-малко количество, което теста може и да не улови.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Цитат на: denis

Так пишат ,но не е така.За по сигурно е най-добре да изчакаш деня на предполагаемата М.
Много е рано за тест ,според мен (погледнах графиката ти),Имай в предвид ,че след овулацията, оплодената яйцеклетка е в тръбата 3 дена,след това 3-4 в матката(свободна,незакрепена),след това 1-2 дена докато се закрепи(инплантира) и едва тогава ,след като въсите(май така се казваха,) навлязат в ендометриума на матката -едва тогава започва да се отделя този хорном ЧХГ.Общо около 8-10 дена. В началото се отделя по-малко количество, което теста може и да не улови.

Денис, смайваш ме спознанията си! Страхотна си. Благодаря за компетентното мнение...аз все чета по въпроса разни статии, и все се оказва, че знам много малко:). Много се надявам, въпреки че сега е -, след няколко дни да стане +:)!
Цитат на: Starlet

Тез проценти май са ги объркали нещо  :lol: . Аз съм склонна да вярвам на обратното. Изчакай да ти закъснее поне 5-6 дни. И тогава прави теста. Независимо че пише дори на някои 7 дни след зачеването или както на твоя 4 дни преди да ти закъснее.

И на мен ми се виждат объркани процентите:) Да видим дали ще вляза в "нестандартните" 30%:)
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
Ами дано "-" да стане на "+" след няколко дни. Иначе май наистина си е раничко - знам колко е трудно това чакане. И аз все не устисквам и си правя тестове по-рано. Уж такива дето отчитали на 7-ми ден след овулацията  :P Само пари и нерви на вятъра, ама като все сме нетърпеливи :) Успех, мила и дано ни се похвалиш с положителен тест!

Цитат на: bebe_2006
Ами дано "-" да стане на "+" след няколко дни. Иначе май наистина си е раничко - знам колко е трудно това чакане. И аз все не устисквам и си правя тестове по-рано. Уж такива дето отчитали на 7-ми ден след овулацията  :P Само пари и нерви на вятъра, ама като все сме нетърпеливи :) Успех, мила и дано ни се похвалиш с положителен тест!

Мно-о-го е трудно това чакане, много, права си!:) Аз се изнервам, обаче напоследък усещам, че и мъжът ми почва да става нетърпелив, което за неговия спокоен характер е доста необичайно...Не знам дали да се притеснявам или все още не. Не се пазим от март миналата година, но не сме бебеправили непрекъснато – събират ни се общо 5 месеца (март – май и август – септември). И сега фактически след нова година почнахме вече съвсем целенасочено, но до момента нищо. Аз все си казвам, че ще стане, обаче се притеснявам за мъжа ми – последно ми каза, че при неговите колеги „бебето ставало най-много до третия месец”, а защо при нас не ставало. И може би покрай него и аз вече почнах да се тревожа.
*
Е да, и на мене колегите така ми казваха в началото :" До  трети месец ще стане", после до четвъри месец, после ми казваха че чак като мине година  трябва да се тревожа, после мина и година и станахе две...Е, за три години забременях 2 пъти, но бебе налице няма.
Иначе на въпроса ти за тестовете ще ти кажа, че и при двете ми бременности си показваха отрицателен резултат при закъснение с по една седмица. Чак на 10 ден закъснение видях бледа втора черта. Така, че твоя резултат не е краен, много ти е рано още!
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
ами не е добре да го правиш преди закъснение.Аз правих на 12-ти ден след овуто и беше -,а на 17-ти вече беше +.
<br />
ох, много искам да стане +, въпреки че (за моя жалост) от няколко дни имам силем ПМС
*

nesto

нещо подобно
« Отговор #10 -: Март 22, 2006, 17:19:46 pm »
Кога ти е първият ден на последната менструация? Струва ми се, че сме в някакво подобно състояние. Аз също имам от 4 дена ПМС и треперя да е лъжовно, да не дойде, въпреки че много ме изнервя да чакам закъснението и днес без закъснение също избързах с тест, който взе, че показа една бледа чертичка, ама още не мога да се отпусна
Re: нещо подобно
« Отговор #11 -: Март 22, 2006, 17:40:21 pm »
Цитат на: nesto
Кога ти е първият ден на последната менструация? Струва ми се, че сме в някакво подобно състояние. Аз също имам от 4 дена ПМС и треперя да е лъжовно, да не дойде, въпреки че много ме изнервя да чакам закъснението и днес без закъснение също избързах с тест, който взе, че показа една бледа чертичка, ама още не мога да се отпусна

Nesto, това с бледата чертичка е страхотно, ау, как се зарадвах!:) стискам палци след 2-3 дни със сигурност да е много ярка. Но доколкото знам, щом веднъж е отчел 2 чертички, дори и много бледа да е втората, значи можем да ти честитим:). Иначе на мен първия ден от М беше на 3, ако не се лъжа (виж ми графиката).

Ти имаш ли ПМС, все едно ще ти идва? Аз да, и точно затова си мисля, че в крайна сметка ще ми дойде:(. Пиши ми как се чувстваш, права си, че долу-горе сме в сходни положения. Но ще мога да ти отговоря едва утре
Nesto,, зивинявай, ти си ми написал, че имаш ПМС, не съм допрочела постинга ти докрая. И също сега си видях със точност 1я ден - било е на 24 февруари
*

nesto

Ха! Аз като ти казвам, че е подобно... МОят първи ден пък е на 23 февруари. Хайде, мисля, че и на теб ти е време за тестове :D А иначе аз и днес имам ПМС, но от вчера - въпреки че ми падна температурата и издивях - гърдите почнаха да се обаждат. Похвали се и ти нещо!
Ха! Аз като ти казвам, че е подобно... МОят първи ден пък е на 23 февруари. Хайде, мисля, че и на теб ти е време за тестове :D А иначе аз и днес имам ПМС, но от вчера - въпреки че ми падна температурата и издивях - гърдите почнаха да се обаждат. Похвали се и ти нещо!

Nesto, здравей! Ами какво да се похваля, днес пак правих и пак е - :(:( Освен това много ме болят гърдите, на камък са, и непрекъснато ми дърпа долу, все е дно всеки момент ми идва. Все още имам някаква мно-о-ого малка надеждица да не ми дойде, която се базира единствено на БТ (все още е висока)...но съдейки по ПМС, днес сигурно ще ми дойде.
Стискам палци за теб да ни зарадваш!:)
*

Nesto, здравей! Ами какво да се похваля, днес пак правих и пак е - :(:( Освен това много ме болят гърдите, на камък са, и непрекъснато ми дърпа долу, все е дно всеки момент ми идва. Все още имам някаква мно-о-ого малка надеждица да не ми дойде, която се базира единствено на БТ (все още е висока)...но съдейки по ПМС, днес сигурно ще ми дойде.
Стискам палци за теб да ни зарадваш!:)

Здравей ,seasmilebg! Аз съм точно в твоето положение.И на мен миналия месец ми дойде на 24.02.Днес ,вече 29 ден , не ми идва , цикълът ми е 24дни.Аз имах ПМС до преди два дни и отминаха(мензис още няма)Само дето доста често посещавам WC.Тест още не съм правила - мисля че е рано и стискам зъби да се увеличи закъснението.От опит знам , че трябва да се изчака поне 10 дни закъснение и тогава да се прави тест.
Стискам палци и от сърце ти желая скоро да видим така желаните   :bfp:  . :balk_602:  Дано stork-girl  се отбил и при нас :goodluck:
Здравей, Pissa! Като чета колко бързо се отзовават момичетата тук на моите тревоги, и ми става по-леко:) И някак си се успокоявам, че има и други момичета с подобни симптоми. Казваш,  че знаеш от опит? Може би имаш бебче вече и сега опитвате за второ? Дано наистина да е въпрос на още няколко дни да устоим на напрежението:) Много ще се радвам да видим и двете + тестове! Пиши как се развиват нещата.

А БТ как ти е?
*
seasmilebg,pissa,
стискам палци за две чертички.
nesto,честито и лека и безпроблемна бременност.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Здравей, Pissa! Като чета колко бързо се отзовават момичетата тук на моите тревоги, и ми става по-леко:) И някак си се успокоявам, че има и други момичета с подобни симптоми. Казваш,  че знаеш от опит? Може би имаш бебче вече и сега опитвате за второ? Дано наистина да е въпрос на още няколко дни да устоим на напрежението:) Много ще се радвам да видим и двете + тестове! Пиши как се развиват нещата.

А БТ как ти е?

НЕ!бебе няма- завърши с аборт.10 дни след УЗ се появи гадната кръв и започнаха силни ,разкъсващи болки.Плакан от болка ,изпих една опаковка болкоуспокояващи , но нищо.Кръвта си течеше- сякаш бях събрала целия Индийски океан.Звънях на лекаря , ама кой те гледа в навечерието на Коледа.Както и да е .От тогава минаха 3 години.И уж всичко е наред.На всеки 5-6 месеца хода на профилактични прегледи и живея ежемесечно с надеждата , че може би тоз месец ще се случи.
*

nesto

Момичета, благодаря, но ви казвам - не е никак рано, отивайте да правите тестове. НА мен ми показа и днес, е - много е бледо още, даже в началото изобщо не се показа нищо, чак на 4-5тата минута, но ви казвам, и сега, и предния път, се показа още на деня, в който трябваше да ми дойде, т.е. без закъснение. Даже се чудя дали ако го бях направила и по-рано, нямаше нещо да проблесне...Виж, за прегледа вече съм съгласна да е 10 ден - предния път ходих на деветия след закъснението и го видяха
УСпех :P