mmary, контрол не се осъществява. По-скоро работата е "на страх". Преди месец бях извън града и ми свърши антибиотика - трябваха ми само 2 хапченца, за да не си наруша програмата, но се започна едно обикаляне по аптеките ... И понеже в този малък град, в който бях - явно бях непозната личност и всички аптекарки ме отпращаха за рецепта ( а моята си седеше във Варна, тогава още не знаех за този затегнат режим ). Как им се молех на всички " Дайте ми лекарството, за да не получа някоя алергия за в бъдеще" и т.н. Накрая една добра женичка ми даде - ама с 300 условия - "Нали не сте проверяващи, че оня ден ме глобиха. Едно младо момиче беше и аз не очаквах да е проверяваща, спортно облечена" и т.н. Затова подозирам, че по-скоро ги е страх да не дойде комисия, а не че по някакъв начин могат да ги следят. Да не говорим, че не искаха да ми дадат само едно блистерче АБ, а искаха да купя цяла кутия с 10 блистера, която струва 120 лв !!! А на мен ми трябваха само 2 хапченца ... Като, че ли ги харам да ми чупят хапчето на две ... исках само един блистер, вместо 10 с по 6 хапчета във всяко ...
Това е измислено, за да се помогне на някой политик да му вирее бизнеса. Даже по ТВ казаха как преди еди си колко години, сина на някой политик имал печатница и за да се купуват само от него бланки за рецепти и разни рецептурни книжки и прочее документи издавани от лекари - наредили на всички, че ще важат само определени бланки !!! Смятайте ... Така, че явно пак някой, някъде интерес има ... То е като номерата на колите - вече за незнам кой път искат да ни ги сменят уж по евр-стандарти, а в Испания например си карат с номера от преди 20 години, да не казвам и че си вървят с един номер цял живот дето се вика, а не с всяка смяна на кола - нов номер !!!
БГ измислици !!!