0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Копирам въпроса си, който зададох в рубриката АНКЕТА - бременни от инвитро къде, защото не виждам никой да изказва мнение:

Момичета имам следното питане - защо гласуваме само за клиниката в която е постигнат успех от инвитро, а никъде не отбелязваме че сме правили опити и то неуспешни.
Имам предложение към модераторите - да се преустрои анкетата или да се направи нова такава, така, че да гласуваме след всеки опит инвитро - т.е. да се отбелязва резултата + или - и в коя клиника. Аз например имам три "-" в клиниката на Щерев и съм леко притеснена вече дали съм избрала правилната клиника и никъде не мога да го отбележа. Така няма да се изкривяват резултатите, а напротив - ще можем да си направим собствена статистика - доста реалистична - на всички клиники и успеваемостта им - знаете, че се говори, че манипулират собственитие си резултати, които показват на страниците си в интернет.
Мисля, че е по-важно дали една клиника има 5 постигнати бременности от 5 извършени манипулации /например/, от колкото да има 30 бременности от 100 извършени манипулации.
Какво мислите по въпроса?

Дори, когато ти бият шут отзад това може да е крачка напред.
Не бива да губим кораж, момичета!

Напълно съм съгласна..и на мен това ми направи впечетление......имам три неуспешни опита при Щерев......при  д-р Ставрев в Пловдив стана от първия път...Толкова ми е щастливо,че неуспехите ги забравих,но за тези,но които сега предстои ще бъде важно...
*
Той въпросът е към програмистите, но няма значение :) Въпрос на термини :)
Имаме такъв модул за Multiquestion voting и сме го изпозвали за анкети. Няма проблем да се направи такава анкета, ако мислите, че ще е полезна. Дори може да се включат и допълнителни параметри - като основни причини за стерилитет, възраст и т. н.
Но, мислите ли че тази информация е достоверна и може да й се има доверие. Теоретично и практически няма как да избегнем повторно гласуване, дори и с максимални рестрикции по IP и с cookies. Все експайрват по някое време и може пак да се гласува. И в същото време няма как да се установи дали е гласувано вярно.
« Последна редакция: Април 23, 2009, 14:37:44 pm от cygnus »
*
Той въпросът е към програмистите, но няма значение :) Въпрос на термини :)
Имаме такъв модул за Multiquestion voting и сме го изпозвали за анкети. Няма проблем да се направи такава анкета, ако мислите, че ще е полезна. Дори може да се включат и допълнителни параметри - като основни причини за стерилитет, възраст и т. н.
Но, мислите ли че тази информация е достоверна и може да й се има доверие. Теоретично и практически няма как да избегнем повторно гласуване, дори и с максимални рестрикции по IP и с cookies. Все експайрват по някое време и може пак да се гласува. И в същото време няма как да се установи дали е гласувано вярно.

Определено винаги има възможност за манипулация на отговорите. Но все пак мисля, че ще е интересен ориентир за такива като нас които се лутат в търсене на най-добрата клиника. А и все се надявам, че в този форум повече влизат добронамерени момичета с проблеми и желание да помогнат отколкото недобронамерени анонимни представители на клиниките желаещи да изтъкнат своята или да оплюят друга клиника - искрено се надявам,че е така  :)

Дори, когато ти бият шут отзад това може да е крачка напред.
Не бива да губим кораж, момичета!

..Можем единствено да призовем хората да не спекулират с тази точно тема,защото това има сериозни последствия върху здравето и психиката на много хора....Все пак това е просто един ориентир и не би трябвало да избираме клиника само въз основа на анкета в Интернет,но дава  начална информация на много хора особено от малките населени места където липсата на информация е голям проблем......
 На мен тази идея ми допада много!
*
И на мен ми допада идеята.С две ръце съм за!
*
На фона на неверните данни, които се твъди, че изнасят клиниките, една също негарантирано вярна анкета не би навредила на никого, мисля аз.
*
Трябва да помислим за формата на такава анкета, но шестото ми чувство ми подсказва, че ще стане война или пълна безсмислица.
Пример:
Неуспешен в една клиника, неуспешен във втора клиника, успешен в трета клиника
Ако някой има 2 неуспешни в някоя клиника ще ги отрази като два, но със същата сила може да напише и 20 неуспешни, че и още по 20 във всички останали клиники (софтуера няма как да съобрази яйчников резерв)
Друг пример:
2 неуспешни в една клиника и един успешен в същата клиника - резултата -2+1 = -1 . Тоест - негативен глас за клиниката на теория, а на практика усмихнато бебе в къщи от успешния опит - и така не става, фактори много.

Продължавам да мисля, но помислете и вие.
« Последна редакция: Април 24, 2009, 19:52:14 pm от cygnus »
*

slantze37

• 159
  • Това ,което не ме убива ме прави по силна!
Вижте момичета signus отново е права какво ме интересува общата успеваемост като при мен я няма.Така или иначе има достатъчно теми в които да се информираме за лекарите-важното е да се довериш на някой и той да е твоя човек-нищо не става с магическа пръчка за жалост.За който незнае-5 неуспешни в 3 клиники-това сьм аз.
*
Трябва да помислим за формата на такава анкета, но шестото ми чувство ми подсказва, че ще стане война или пълна безсмислица.
Точно затова смятам, че такава анкета е излишна.
Няма нужда от негативизъм, ще се разрази пак вечният спор коя клиника е най-добра, финалът го знаете. Не мисля , че ще има особена полза от темата.