0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #60 -: Април 23, 2009, 21:57:23 pm »
Защо според вас клиниките(като са толкова емпатични) не дават документите на пациентите си - имам предвид протоколите от стимулации и инсета? Аз имам 4 опита в една клиника, сега посещавам друга и понеже нямам документи(от първата клиниката не искат да ми ги дадат) в новата клиника започваме от АБВ... Тези 4 протокола от стимулации биха дали насока на новия ми доктор как да работи, каква стимулация да подбере, среда за ембрионите и тн...Е не е ли всичко търговия...И да си кажа - хич не искам да ме третират като клиент, защото в България обикновено клиентът е човек, когото трябва да надлъжем,за да му вземем парите, а не да обслужим максимално коректно. Аз също имам едно наум по отношение на това, което става в клиниките поради факти, с които сама съм се сблъскала.
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
*
Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #61 -: Април 24, 2009, 00:38:18 am »
eterna  това ,че клиниките не дават документите от предните ти процедури си е направо подсъдимо! Това са твои лични документи от които би трябвало те да си извадят копия ,ако искат да ги имат! Ей такива абсурди вече....

Ефирче :balk_50: подкрепям мнението ти ОТНОВО!
*
Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #62 -: Април 24, 2009, 18:44:52 pm »
Аз пък се чудя (сигурно аз съм сбърканата...) как може да не си водите свой личен протокол на всяка стимулация, а да разчитате само на онзи в клиниката?!?! Дори и да не са недобронамерени, най-малкото от разсеяност някой може да потурчи протокола и ... падна коня в ряката. Има да се чудите после какво да ви се бие, колко бяха фоликулите (недай боже лекаря да не помни).
Аз си водя паралелен протокол и нямам грижи после с документацията. А да не говоря, че от клиниката ми дадоха дори снимки от ултразвука на фоликулите ден по ден - нещо, което не знам някой лекар да иска да гледа, при смяна на такъв.
Не обвинявам никого. Пак казвам - сигурно аз не съм добре да си водя толкова подробна лична документация, склонна съм да го вярвам.  :lol:
Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #63 -: Април 24, 2009, 19:17:20 pm »
Аз също при двата ми опита съм си водила записки за вид ФСХ препарат, дози, фоликули брой и размери, лигавица, извадени яйцеклетки, оплодени, върнати, всичко. Затова не ми е проблем това.
Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #64 -: Април 24, 2009, 20:27:44 pm »
Ази, според мен си си добре, освен ако и аз не съм сбъркана. Правя същото. Дори наскоро смених клиниката и док ми поиска инфо за предното инвитро, и му дадох макар и напечатан от мен документ, но цялата информация си е там.


*
Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #65 -: Април 24, 2009, 20:42:29 pm »
Момичета и аз минах преди няколко години по вашия път. Не се затормозявайте с недоверие към клиника или екип. Един от ключовете към успеха е доверието, започне ли се  с ама тук може за това да ме излъжат и дали еди какво си...нещата не вървят в правилната посока. Мислете положително и имайте доверие на лекарите си, на тях също не им е лесно, а и знам колко се радват , когато постигнат успех! За мен този постинг на ТОЗИ уж доктор е злонамерен и затруднява допълнително пътя ни, може да има вярни неща в него, но наистина не ни помага. Отваряйте си разбира се очите на 4, но и вярвайте и мислете позитивно, че вашето съкровище скоро ще дойде и това , което правите е най правилното! Слънчеви дни ви желая!
« Последна редакция: Април 24, 2009, 20:45:13 pm от Eli7 »
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #66 -: Април 24, 2009, 20:48:26 pm »
Цитат
doctor ,простете моята мнителност, но тя е нормална , когато Вашата доброжелателност се проявява в един точно определен момент.
Първият ми въпрос към Вас - защо сега?
Доколкото схващам, намекът е ,че темата съвпада със стартирането на ФОНДА.Радвам се , че го създадоха и поради надеждата , че след като държавна институция отпуска парите , то тя най-вероятно ще следи за това как и с какъв резултат ще се използват.Между другото единствената смислена проверка на ин витро центровете (ОТ СЪЗДАВАНЕТО ИМ)беше направена поради стартирането на ФОНДА.За съжаление тя касаеше само организацията на работата , а не резултатите, но и това е нещо.
Цитат
Пред какъв избор ни поставяте?
Изборът е Ваш.Аз се опитвам да Ви информирам.При някои , доколкото схващам със съмнителен резултат. :D
Срещу глупостта и самите богове напразно се борят. Айзък Азимов "Самите богове"
Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #67 -: Април 27, 2009, 17:14:32 pm »
Цитат
doctor ,простете моята мнителност, но тя е нормална , когато Вашата доброжелателност се проявява в един точно определен момент.
Първият ми въпрос към Вас - защо сега?
Доколкото схващам, намекът е ,че темата съвпада със стартирането на ФОНДА.
Да, това беше намекът.

Радвам се , че го създадоха и поради надеждата , че след като държавна институция отпуска парите , то тя най-вероятно ще следи за това как и с какъв резултат ще се използват.Между другото единствената смислена проверка на ин витро центровете (ОТ СЪЗДАВАНЕТО ИМ)беше направена поради стартирането на ФОНДА.За съжаление тя касаеше само организацията на работата , а не резултатите, но и това е нещо.
Всички се радваме за това. Но въпросът(между редовете) беше, защо не ни информирахте преди да се появи Фонда?

Изборът е Ваш.Аз се опитвам да Ви информирам.
Разбира се , че изборът е наш. Въпросът бе зададен в контекста на Ваше изказване в стил "Всички са маскари".
Остават неясни  мотивите Ви да ни информирате....

« Последна редакция: Април 27, 2009, 17:22:08 pm от Eфирче »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #68 -: Април 27, 2009, 17:26:47 pm »
нека не търсим под вола теле, все пак...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #69 -: Април 27, 2009, 20:53:15 pm »
Питам се колко добронамерени могат да бъдат подобни теми от анонимни потребители?

С псевдоним “доктор” каква всъщност е ползата на дори вярна информацията за нас?

Всички ние сме реалните пациенти, избрали или търсещи реален доктор.

Нека помислим, какво полезно ни дава "доктор", без да посочва нито едно конкретно име или клиника?

Какво са нашите алтернативи, като вече информирани от този добър човек пациенти?
1. Да обикаляме клиниките като кръчми, докато изберем своя лекар?
Какъв може да бъде този избор и по какви критерии?
2. Да влезем в грозни конфликти с лекари, за да въвеждаме по донкихотовски несъществуващи практики в избраната от нас клиника? 
3. Да променим системата на здравеопазване в България?
4. Ще се иксираме сами?
5. Да се откажем от всякакъв род АРТ мероприятия?

Какво, обаче,  ми отнема информацията на "доктор"?
Първо  – доверието, второ чувството за нормална перспектива. Всъщност най-ценното, защото то е моят  принос  в цялата  тази АРТ баница ... 

Предпочитам недоверието ми да бъде насочено към постинги, написани от  някой, който не се осмелява да застане открито зад думите си, отколкото към всеки от най-критикуваните във форума лекари.

Гледам много от елита на форума застават зад думите на доктор, но откъде всъщност сте сигурни зад какво заставате? Дали е доктор, дали стажант медик, дали начетен тинейджър, дали обикновен психопат? Тази анонимност не ви ли притеснява?


« Последна редакция: Април 27, 2009, 22:43:08 pm от mmary »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #70 -: Април 27, 2009, 23:07:13 pm »
аз лично заставам зад ето това мнение по темата:

Цитат
Някои хора май наистина не осъзнават в каква държава живеем или по скоро в каква липса на държавност, законност и морал живеем. Контролния орган сме ние. И ако и ние абдикираме от тази си роля - наистина тежко ни и горко. Не съм на мнение, че всяка изписана дума по форумите и то анонимно трябва да се взема за "чиста монета", но да упрекваш хората, че се съмняват в нещо - също е нелепо. Алармата е пусната - който иска вярва, които иска - не. Всеки прави своя избор сам, за да не се сърди на другите после.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #71 -: Април 28, 2009, 00:07:53 am »
Mmary, подкрепям те напълно. Браво и аз мисля като теб. А що се отнася до това, което е написал doctor, смятам лично да го занеса на моят доктор, за да го прочете. Не може така да се подиграват и спекулират с нашите съдби. Мисля си, че наистина трябва да се вземем в ръце и да не се оставяме,на една такава непотвърдена информация, да ни изкарва извън релси. Достатъчно са ни всички останали неща. И аз имам предложение - да се опитаме да разберем ,нещо повече за въпросния doktor.
Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #72 -: Април 28, 2009, 00:10:35 am »
За държавата не ми се говори изобщо ... обаче моралът ние го носим ...
И трябва да преценяваме кога изписваме вежди и кога бодем очи ...

И моля, кажете ми как пациента може да контролира нередностите казани от "доктор"? Може единствено да потънем в съмнения и параноя ... 
Защото няма потребител който не се е замислил дали това не е неговата реномирана клиника ...
Дали не е /по азбучен ред, за да няма пристрастия/: д-р Александров, д-р Владимиров, д-р Димитров, д-р Емин, д-р Конова, д-р Николов, д-р Стаменов, д-р Табакова, д-р Тодоров, д-р Щерев?

Зрънцето на съмнението вече е посято. Няма чисти - има само заподозрени ...
 

Еми, аз не се чувствам по-информирана - единствено по-объркана.

teodor, аз не изключвам верността на написаното, за огромно съжаление. Но не може ползата за пациента от постинга да е само поредното отчаяние от системата на здравеопазване у нас и всяване на недоверие към всички лекари ...

Като имаш нещо да кажеш има печатни медии, има електронни медии ... Като ще е по този начин, по-добре да не се прави  yahoo_33
« Последна редакция: Април 28, 2009, 00:20:52 am от mmary »
*
Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #73 -: Април 28, 2009, 00:47:21 am »
mmary, всички въпроси, които този "доктор" поставя, съм си ги задавала много преди тук да стане въпрос за това. Възможно е и да съм мнителна, но за всеки зададен въпрос е имало конкретна случка или причина. И знаеш ли колко е ужасно да си задаваш тези въпроси и да няма как да получиш отговор. Това са проблеми по които може да поговори, да се обсъдят и пациентските организации да ги поставят на "дневен ред". Ако аз и ти сега сме объркани - нали за напред може да се направи да не е така. Създаде се фонд благодарение на "Зачатие" и "Искам бебе", едва ли един пациент или един доктор можеха да го направят. Едва ли един "дори и да е доктор" може да промени системата. Мисля, че не трябва да се дискутират определени клиники или доктори, а ситуацията и закона.
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
*
Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #74 -: Април 28, 2009, 01:04:45 am »
Mmary,надявам се,че си ме разбрала правилно, аз съм на същото мнение, че начинът не е най-подходящ.
Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #75 -: Април 28, 2009, 01:12:00 am »
eterna, съгласна съм с теб, но поставянето на дневен ред на всички тези въпроси може да стане само и единствено от легитимни участници. От анонимни такива, нищо няма да се случи ...

мен не ме устройват решения от рода на оправяйте се сами, информирахме ви, имате глави на раменете ... защото, пак повтарям, освен дълбоко недоверие, във всеки с бяла престилка, този подход нищо друго не носи ...

да, teodor, на едно мнение сме  :D, с различен изказ ...

*
Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #76 -: Април 28, 2009, 01:17:51 am »
Да ти кажа честно моят доктор не ми дава да чета тоя форум и май има право. А аз не само, че не го послушах, но и започнах да пиша в него. Това ще му го занеса с риск да ми се скара, може и да ме изгони. Но наистина си мисля, че тук има много готини момичета и, че трябва да се покрепяме взаимно, но като гледам нещата тръгват в друга посока.
*
Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #77 -: Април 28, 2009, 01:24:49 am »
Аз пък се чудя (сигурно аз съм сбърканата...) как може да не си водите свой личен протокол на всяка стимулация, а да разчитате само на онзи в клиниката?!?! Дори и да не са недобронамерени, най-малкото от разсеяност някой може да потурчи протокола и ... падна коня в ряката. Има да се чудите после какво да ви се бие, колко бяха фоликулите (недай боже лекаря да не помни).
Аз си водя паралелен протокол и нямам грижи после с документацията. А да не говоря, че от клиниката ми дадоха дори снимки от ултразвука на фоликулите ден по ден - нещо, което не знам някой лекар да иска да гледа, при смяна на такъв.
Не обвинявам никого. Пак казвам - сигурно аз не съм добре да си водя толкова подробна лична документация, склонна съм да го вярвам.  :lol:
не мисля ,че си сбъркана. На мене ми предстои ин витро и ще се записвам всичко по процедурата , както съм правила и досега с всяко нещо , което ми се е случло(имам в предвид че съм си записала всичко по операции , лечения , коментари и т.н.) Имам цяла папка с документи и със записки.

И аз имам предложение - да се опитаме да разберем ,нещо повече за въпросния doktor.
Гледам ,че въпросният е все така добър да объркава и момичетата от други теми !

mmary заставам с 2 ръце зад твоето мнение! Влиза тука някой си там...много доброжелателен лекар , който казва че е в системата ,че лъже и т.н. и "пуска алармата" и ...оправяйте се! Нещо много гнило ми се струва!
*
Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #78 -: Април 28, 2009, 02:22:20 am »
mmary, пропуснала си цели 79 доктора от 18-те ин витро центъра от списъка на Монк , може да се разсърдят :) Скоро правихме такъв за поканите, та за т'ва :) Нямам идея кой пише и от къде, но напълно подкрепям цитираното от jam.
« Последна редакция: Април 28, 2009, 02:29:40 am от cygnus »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: ОСОБЕНО МНЕНИЕ
« Отговор #79 -: Април 28, 2009, 02:43:13 am »
Да ти кажа честно моят доктор не ми дава да чета тоя форум и май има право.

да ти кажа честно, аз пък при такъв доктор като твоя не бих ходила - само заради това изказване.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!