0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

:hello2:момичета !!!Моля ви кажете ми възможно ли е да имаш изключително редовен цикъл,никави смущения ,а да нямаш овулация.Искам само да се абстрахирате от графиката ми,защото установих че термометъра е нещо дефектен и тези стойности не са актуални.Питам принципно-чували ли сте за такива случай.Задължително ли е ако има проблем с овулацията то и на  менструацията да се отрази.Има ли такава зависимост.Искам да използвам да благодаря на всички момичета и да им кажа че са много мили и наистина сте много готини.Успех и много пролетни  :bfp1:   :blowingdust2:Весел празник  :balk_35:

Re: Връзка между между овулация и менструация
« Отговор #1 -: Април 18, 2009, 18:45:07 pm »
 Здравей,това че имаш редовен цикъл не значи,че при всеки цикъл ще имаш и овулация.За узряването на яйцеклетката са отговорни хормони и те трябва да са в достъчно количество за да настъпи овулация.За да стимулираш узряването може да пиеш и витамин Е.А и може да пробваш да определиш предстояща овулация с тест лентички има ги в аптеките.
 Успех!

Re: Връзка между между овулация и менструация
« Отговор #2 -: Април 18, 2009, 18:46:20 pm »
 Здравей,ето какво намерих в нета,незнам до колко е достоверно но....
 Мит.3 Менструалното кървене е сигурен признак, че имате овулация
 Това въобще не е така. Ако една жена има редовен цикъл, то това съвсем не е гаранция, че овулира.

За най сигорно отиди на генеколог да види и така ще знаеш,ако има да си спокойна,а ако няма(недай си боже)да те посъветва как да процедираш.
 Успех дано поне малко съм помогнала  :D
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...