0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

danito__77

• *
  • 14
  • I want to spend my lifetime with you
Хормонални изследвания?
« -: Април 16, 2009, 23:14:07 pm »
Много се извинявам ако темата не е за тук.Значи на мен ми открихи поликистозата преди 3 години пих противозачатъчни и какво ли още не,резултат никакъв цикъла ми е страшно нередовен.Миналата година ми направиха хормонални TSH 4.26 при референтни граници 0.27-4.2,LH 22.6,FSH 10.44,Testosteron 0.778 при реф.граници 0.06-0.82
При LH,FSH,Testosteron не помня много добре,но май беще 3-4 ден на цикъла ми.Искам да попитам дали са добре доки ми каза,че всичко е ок,и както винаги ми даде противозачатъчни,аз не ги пих защото преди това бях на диане 35 и много напълнях(казват ми,че не може да е от противозачатъчните).Извинявам се за дългия пост
I want to spend my lifetime with you
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Хормонални изследвания?
« Отговор #1 -: Април 16, 2009, 23:47:23 pm »
За другите хормони не мога да коментирам, дано се включи някой знаещ, но ТСХ-то ти е доста завишено. Трябва да го свалиш под 2.
Моето също е 4.78 и от два месеца провеждам лечение, за да го сваля, а и доколкото разбрах е изследвано миналата година, което не дава точна преценка за състоянието му в момента.
« Последна редакция: Април 16, 2009, 23:49:22 pm от Nataly* »
« Отговор #2 -: Април 17, 2009, 00:56:33 am »
Най-добре се консултирай с добър ендокринолок,защото и според мен ТСХ ти е много високо, ЛХ и ФСХ също.А според твоя док като всичко е о,к ,защо ти предписва противозачатъчни?За поликистозата най-добре се изследва инсулинова резистентност с обременяване с глюкоза,при мен се оказа точно това и има лечение. И аз се тъпчех с противозачатъчни и нямах време да правя опити за бебе,това за мен е пълна глупост от страна на генеколозите.Ти му викаш искам бебе той ти предписва противозачатъчни. 8O Успех и дано да съм ти била полезна.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #3 -: Април 17, 2009, 15:28:56 pm »
А пък още по-добре си пусни нови хормонални изследвания и тогава се чуди защото тези са все пак отпреди година. И за ТСХ нали знаеш, че трябва да е без да си пила кафе, а другите хормони да се изследват между 3-ти и 5-ти ден от МЦ? Успех
ПП Също така виждам, че не си излседвала Прогестерон и Пролактин.

*

Nataly*

• 2785
« Отговор #4 -: Април 18, 2009, 19:09:59 pm »
И аз да попитам тук: следващият цикъл съм решила да пускам хормони, но тъй като отново ще си ги самоназначавам не съм сигурна дали добре си спомням на кой ден се пускаха?
LH; FSH; Естрадиол тези ли бяха на 3-5 ден от цикъла?
Пролактин и Тестостерон до 10 ден от цикъла ли бяха?
Има ли някой хормон който пропускам?
Прогестерона съм го изследвала и знам, че е малко нисък, но там с лекарства мога да наваксам при евентуална бременност. :wink:
И още нещо пия Атенолол(бета блокер) и Еутирокс50. Някой от тези медикаменти може ли да повлияе за грешен резултат на изследванията? И хапчетата след като ми вземат кръв ли да ги пия?
« Отговор #5 -: Април 19, 2009, 23:54:40 pm »
Между 3-5 ден от Мц се пускат LH,FSH,Estradiol,Prolaktin. Заради пролактина е добре да е сутрин на гладно, като предната вечер са избягвани стресови ситуации.
Добре е и пролактина като начало да го пуснеш заедно с тези хормони за да се види дали ще има овулация този месец.
*

Nataly*

• 2785
« Отговор #6 -: Април 21, 2009, 00:41:04 am »
Между 3-5 ден от Мц се пускат LH,FSH,Estradiol,Prolaktin. Заради пролактина е добре да е сутрин на гладно, като предната вечер са избягвани стресови ситуации.
Добре е и пролактина като начало да го пуснеш заедно с тези хормони за да се види дали ще има овулация този месец.
А за кой хормон се отнасяше, че не трябва да има дразнение върху гърдите?
*
« Отговор #7 -: Април 21, 2009, 00:55:45 am »
Натали, за пролактина става на въпрос :P.
*

Nataly*

• 2785
« Отговор #8 -: Април 21, 2009, 01:00:24 am »
Натали, за пролактина става на въпрос :P.
Благодаря.
А Тестостерона кога да го пусна? И въобще да го изследвам ли него?
*
« Отговор #9 -: Април 21, 2009, 01:10:26 am »
Натали, ако искаш да пуснеш репродуктивните, то те са LH, FSH, Prolaktin, E2.За Progesteron знаеш, че се пуска 7 дни след доказана О. Досега когато ми се е налагало, съм пускала точно тези, тестостерон не съм пускала и не мога да коментирам.Но мисля, че можеш да изчакаш с него.Иначе от 2 до 5 ден от мц можеш да ги пуснеш.Дано да се включи някое момиче с повече инфо за тестостерона.Късмет Натали!
« Последна редакция: Април 21, 2009, 01:15:56 am от tanj74 »
*

Nataly*

• 2785
« Отговор #10 -: Април 21, 2009, 01:21:39 am »
Натали, ако искаш да пуснеш репродуктивните, то те са LH, FSH, Prolaktin, E2.За Progesteron знаеш, че се пуска 7 дни след доказана О. Досега когато ми се е налагало, съм пускала точно тези, тестостерон не съм пускала и не мога да коментирам.Но мисля, че можеш да изчакаш с него.Иначе от 2 до 5 ден от мц можеш да ги пуснеш.Дано да се включи някое момиче с повече инфо за тестостерона.Късмет Натали!
Ами аз не съм изследвала никой от тези хормони-никога. Не е имало лекар, който да ми каже да ги изследвам, а и аз имам 3 бременности(неуспешни), така че предполагам, че си ми е наред ову-то, но реших да видя как са нещата и с тези хормони. Защото при нас неуспехите ни излязоха в имунологичните ми. И сега поне да знам, че проблема е само там....май искам да се презастраховам и да няма изненади после.
А Е2 за какво се изследва? Той ли беше за яйчниковият резерв или Антимюлеровият хормон беше?
Доста непозната материя са ми тези хормони.
« Отговор #11 -: Април 21, 2009, 01:33:10 am »
Пролактина се пуска по всяко време от цикъла,но не трябва да има кървене.Затова не е добре да е от 2 до 5 ден.Прави се сутрин на гладно без дразнене на гърдите и преди да ти вземат кръв трябва да си в покой около 15 минути.Тестостерона също може по всяко време сутрин на гладно,но най добре отиди на свестен ендокринолог защото някой все пак трябва и да ти ги разчете резултатите.Успех!
*
« Отговор #12 -: Април 21, 2009, 01:36:51 am »
Натали  АMH, Inhibin B, FSH /в такъв комплект/ съм пускала два пъти преди двата ми опита икси, на 2 ден от мц- те отговарят за яй-я резерв.По стойностите на Е2 можеш да се ориентираш за броя яйцеклетки.Ако не се лъжа, ако Е2 е към 300 значи има зряла яй-а.Натали yahoo_17!реших да си редактирам поста тъй като прочетох това
Пролактина се пуска по всяко време от цикъла,но не трябва да има кървене.Затова не е добре да е от 2 до 5 ден.
Radosst, това не е вярно.Имам доста процедури направени и все по време на кървене от 2 до 5 ден на МЦ ми е пускан.Само да уточня, не съм при кварталния гениколог-затова съм сигорна.Късмет и на теб!
« Последна редакция: Април 21, 2009, 01:41:43 am от tanj74 »
*

Nataly*

• 2785
« Отговор #13 -: Април 21, 2009, 01:39:00 am »
...но най добре отиди на свестен ендокринолог защото някой все пак трябва и да ти ги разчете резултатите.Успех!
Ходя при Тодорова, защото ТСХ-то ми е високо и вече два месеца се опитваме да го свалим, но не съм се сетила да я питам за тези хормони. А тя не ме е питала дали съм ги изследвала и за това мисля да ги пусна и ако излезе нещо следващият път да и ги покажа и ако се наложи да ми предпше лечение.
*

Nataly*

• 2785
« Отговор #14 -: Април 21, 2009, 01:43:45 am »
По стойностите на Е2 можеш да се ориентираш за броя яйцеклетки.Ако не се лъжа, ако Е2 е към 300 значи има зряла яй-а.
Тъй като ние сега не бебеправим заради високото ТСХ, има ли смисъл да пускам Е2? Дори и да има зряла яйцеклетка ние няма да я уползотворим :(
*
« Отговор #15 -: Април 21, 2009, 01:53:32 am »
Пролактина се пуска по всяко време от цикъла,но не трябва да има кървене.Затова не е добре да е от 2 до 5 ден.
Radosst, това не е вярно.Имам доста процедури направени и все по време на кървене от 2 до 5 ден на МЦ ми е пускан.Само да уточня, не съм при кварталния гениколог-затова съм сигорна.Късмет и на теб!
И моя неквартален гинеколог иска пролактина в ден в който няма кървене.
Затова според мен е най-добре който ще разчита резултатите да ги назначи. Иначе получаваме един лист с числа и се започва голямата паника.
« Отговор #16 -: Април 21, 2009, 16:09:07 pm »
tanj74 не знам в коя лаборатория си изследваш пролактина, но аз го лекувам от 2 год.и съм го изследвала в няколко лабораторий, сег и в Малинов и навсякаде са ме питали дали имам кървене, няма как да си го измисля сама това.И аз да уточня че не съм при кварталния гинеколог, затова и аз съм сигурна.А и в гугъл има доста инфо за пролактина.
*
« Отговор #17 -: Април 21, 2009, 20:19:51 pm »
Radosst, аз също съм имала висок пролактин.Пиех достинекс.Сега е в норма.Пускала съм го задължително с началото на стимулацията, което ще рече на 2 ден, когато си има кървене.Също така съм го пускала и след това, защото го следях.При Владимиров съм.В никакъв случай не съм искала да засегна който и да е, че е при кварталния гениколог-може би неправилно съм формулира изречението.Но както и да е.От написаното от теб и pop4o оставам с впечетлението, че нашите лекари имат различни изисквания.До друг извод не мога да стигна.Написах, че съм сигорна, защото при мен точно така се е процедирало.Късмет момичета!
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #18 -: Април 21, 2009, 22:05:46 pm »
Момичета, не сте отскоро тук. Ползвайте и търсачката за да си допълните знанията. И моля да не пускате един след друг постинги през няколко минути. Имаме си опция за редактиране все пак. :D Нека темите ни са подредени и полезни.

*

Nataly*

• 2785
« Отговор #19 -: Април 28, 2009, 01:00:36 am »
Здравейте, момичета, много се радвам, че отново си имаме сайт. :D
Моите изследвания излязоха в събота, но поради посочените по-горе от мен причини не можах да ги пусна да ги коментирате :lol:
Така, сега сериозно.
Всичките ми резултати са в референтните стойности, но мен ме интересува дали съотношението между тях е добро. Много ще съм Ви благодарна, ако ги коментирате.
Не съм ги показвала на Тодорова, защото тя като чу, че ТСХ-то ми е паднало до 1.71 и изключително много се зарадва. Каза да и се обадя при положителен тест следващият път :D
Тези хормони сама съм си ги назначила и смятах, ако има нещо притеснително чак тогава да отида при нея, защото следващият и свободен час е за след 2 месеца.
Правени са на 5-ти ден от МЦ.
Ето резултатите:

LH  5.07 mIU/ml  (2.4-12.6)

FSH 5.04 mIU/ml  (3.5-12.5)

Estradiol  62.32 pg/ml  (24.5-195.0)
« Последна редакция: Април 28, 2009, 01:04:21 am от Nataly* »