0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 40
« Отговор #260 -: Май 09, 2009, 00:31:47 am »
Благодаря ви,момичета.Дано да мине всичко скоро и без проблеми, за да си гушкам сладкото момченце.
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #261 -: Май 09, 2009, 13:47:09 pm »
...Имам втора степен на зрялост на плацентата....Момичета на вас подуват ли ви се краката от както се стопли крака ми е пораснал с един номер...

Момичета,кога и чрез какъв преглед се разбира коя степен на зрялост е плацентата ви?
           До сега никой доктор не ми е казвал това нещо. :ask:

Бранка,за оттоците помагат студени компреси,да си вдигаш краката нависоко отвреме-навреме и да се ядат повече банани.Аз,също страдам от този проблем,въпреки,че следя албумин и белтък редовно,явно причината при мен е че качих много килограми (до тук съм 15 кг.напред,а бях 48 кг.)
*
« Отговор #262 -: Май 09, 2009, 14:01:33 pm »
Фани, на рутинен преглед с ехограф се вижда зрялостта на плацентата.
Щом не са ти казали нищо, значи всичко е ок  :)
П.П. Аз така и не стигнах до трета степен на зрялост, при все че родих ден след термин.
*
« Отговор #263 -: Май 09, 2009, 15:17:21 pm »
Баракуда,д-р Александров ми каза за плацентата.Щом не ти казва значи е добре.Аз също съм наддала с 13-14 кг и вече много ми тежи ,може и за това така да ми се подуват краката ама и топлото си оказва влияние.
*
« Отговор #264 -: Май 09, 2009, 19:22:03 pm »
Момичета,кога и чрез какъв преглед се разбира коя степен на зрялост е плацентата ви?
           До сега никой доктор не ми е казвал това нещо. :ask:
И си зададох същия въпрос, дори не знаех, че плацентата има етапи на зрялост.
Ще взема на следващата комсултация да разпитам моя доктор, защото и на мен не ми е казвал нищо освен, че в началото беше малко ниско.

За появата на оттоци наистина имат голяма вина килограмите и жегата, която предстои следващите месеци. При първата бременност качих 17 кг и го имах този проблем, едва си обувах обувките накрая. Сега съм качила 5 кг до момента и много се старая да не трупам - хапвам под строг режим и наблягам на плодовете и зеленчуците, избягвам сладкото и хляба и пия много вода.

*
« Отговор #265 -: Май 09, 2009, 19:25:51 pm »
Док каза, че вероятно ще родя до седмица и бебето ще тежи от порядъка на 3600. osi_12
И мен ме бяха стреснали при миналата бременност, че бебето е 3800 в осмия месец, а какво се оказа - роди се 3650, така че бъди спокойна, не винаги ехографа показва точно.

*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #266 -: Май 10, 2009, 00:05:00 am »
Да кажа и аз резултат от прегледа днес. Всичко е наред и с бебчовци и с мен. Малечка е 970г, а Палечко е 1070г. Погледнахме и шийката пак отдолу и тя си е добре - 3,17мм, но е малко поомекнала или нещо от сорта така че ще я следим и занапред. Плацентите са II степен на зрялост. Бебетата се хранят добре, кръвотоците също са ОК.
Питах изрично Сигридов какви изследвания трябва да пускам оттук нататък, че влизам вече в 7-ми месец и отговорът беше ПКК; общ белтък +албумин (в кръвта); кръвна захар и обикновена урина (която нямало нужда да се пуска на две седмици щом няма някакви проблеми).
Аз дотук съм качила 13кг и радко имам по малко отоци на краката, но иначе ми се появиха болки в кръста. Е, това е от нас засега. :D

*
« Отговор #267 -: Май 10, 2009, 12:09:56 pm »
Ехей,човек за няколко дни да не влиза във форума и вие какви интересни теми да подхванете  :D.С пазаруването започнах малко по малко много отдавна.Вече си имаме всичко без количка.Еми не мога да си избера :(!

Добре дошли на новите мами-Василена и Аничка!Леко и щастливо бременеене!
*

baracuda

• 5348
« Отговор #268 -: Май 10, 2009, 12:53:03 pm »
   Коки и Бранка ,благодаря за отговорите относно плацентата.

За оттоците да допълня,че всеки ден мъжа ми прави по 1-2 пъти масаж на крачетата,което като се замисля е най-ефективното облекчение.
*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
« Отговор #269 -: Май 11, 2009, 01:09:51 am »
   Коки и Бранка ,благодаря за отговорите относно плацентата.

За оттоците да допълня,че всеки ден мъжа ми прави по 1-2 пъти масаж на крачетата,което като се замисля е най-ефективното облекчение.

Аз също много обичах да ми прави моя мъж масажи най вече на ходилата докато един ден в едно от бебешките списания не прочетох, че по време на бременност трябва да се избягвата масажите на ходилата защото има точки ,които могат да предизвикат контракции. И веднага ги спряхме  :oops: Е, той доста се зарадва, че му бях станала досадна с " миличко ,разтрии ми краката" :lol:
Ако имаш контракции, просто бъди по-внимателна с масажите. Вярно,че е голямо удоволствие, направо си е глезотийка дори, но имай едно наум.

Момичета, лека и спокойна бременност на всички и да си гушнете малките бебковци безпроблемно на финала!
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
*

Aubergine

« Отговор #270 -: Май 11, 2009, 14:12:11 pm »
Бях на преглед.
Статуквото на плацентата не е променено и няма динамика, и това беше най-хубавото нещо, което можех да чуя. 8) Бебето обаче е дръпнало 3 седмици напред и отговаря на 33 г.с. и 4 дни 8O За щастие не е въглехидратно, защото съотношенията м/у различните органи са нормални и гликирания ми хемоглобин е в норма. Т.е. няма да е тлъсто бебе. Само по-едро.
Единият латерален вентрикул му е граничен, но засега не е повод за притеснение.
А и аз бях толкова щастлива заради плацентата, че дори не успях да се шашна.
Кръвотоци, мозъчни импулси и тем подобни са екстра.

Сега вече се шашкам, че гледам термина се изместил хептем напред и вече е 26.06. 8O Бебето е 2100 кг :o
*
« Отговор #271 -: Май 11, 2009, 14:36:48 pm »
Сега вече се шашкам, че гледам термина се изместил хептем напред и вече е 26.06. 8O Бебето е 2100 кг :o

Е жена, ти ме разби. Изпълни плана за петилетката за три :)
Голямо, отгледано бебенце си имаш  :lol: Браво за плацентата!

Какво е латерален вентрикул  :ask:

Благодаря на всички за мненията за пазаруването! Явно, че най-основните неща ще се пазаруват предварително.

Поздрави и хубава седмица!
*
« Отговор #272 -: Май 11, 2009, 14:41:09 pm »
   Патладжани, браво бе! :D С какво го храниш тоз бебок? Айде дано поне последните седмици са ти по-спокойни и безпроблемни.

*

Aubergine

« Отговор #273 -: Май 11, 2009, 14:55:56 pm »
   С какво го храниш тоз бебок?
С елда! :lol:
 Идея нямам защо така расте. Генетично му е заложено. Баща му е бил бебе гигант.

Мидж, няма да ти кажа какво е латерален вентрикул и се чудя що го написах изобщо, като знам, че  сега всички ще започнат да се шашкат и да се питат защо на тях не им е погледнато, изследвано, видяно и... и т.н. и т.н.  :lol:
« Отговор #274 -: Май 11, 2009, 15:07:30 pm »
 :D На всички е гледано, но като е без особености не е споменато.
Бери брво за хубавите новини, като не беше писала известно време..., мислех да те проверявам.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

Aubergine

« Отговор #275 -: Май 11, 2009, 15:14:21 pm »
Ми то и моето всъщност е без особености, но когато някой (аз) настоява особено настоятелно с настойчивост да му се казва, показва и обяснява кое какво и как е - така е :lol:
И аз мислех да те проверявам, радвам се, че си на линия.
Спам оувър и хубав ден на всички! Много е горещо, пазете се.
*
« Отговор #276 -: Май 11, 2009, 15:21:57 pm »
Момичета, какъв е тоя албумин в кръвта и за какво  се изследва? :?
*
« Отговор #277 -: Май 11, 2009, 15:30:12 pm »
Здравейте, момичета!

Патладжанче, много го храниш твоя младеж.  :lol: Подозирам, че другата седмица и мен ме чака подобна изненада с теглото. Радвам се, че плацентата ти е добре.  :D
При мен нищо ново, освен че и аз като Злати имам болки в гърба, но само като лежа или седя по-дълго време. Като стана от леглото и след 10 минути съм като нова.  :wink:

*

baracuda

• 5348
« Отговор #278 -: Май 11, 2009, 15:38:17 pm »
Момичета, какъв е тоя албумин в кръвта и за какво  се изследва? :?

Албуминът в комбинация с високо кръвно е предпоставка за прееклапмсия.Други симптоми на опасното състояние са белтък в урината,оттоци на ръцете и краката и главоболие.Виж тази тема:http://www.moetodete.bg/bremennost/p3_775_0.html
*
« Отговор #279 -: Май 11, 2009, 15:52:58 pm »
това за албумина в урината ми е ясно говоря за този в кръвта същото ли е и всички ли трябва да се изследват?! :?