0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Тема на бременните № 40
« Отговор #240 -: Май 07, 2009, 22:02:18 pm »
Моля за малко помощ, че утре трябва да пускам изследвания, а хич ме няма в познанията какво трябва да се пуска допълнително към този момент на бремнността освен ПКК+СУЕ и общо химично изследване на урина.  :oops: Гледам, че от миналия месец от ЖК са ми назначили и глюкоза, а се чудех и за албумин дали трябва да се каже изрично ( и той в кръвта ли се изследва или от урината). Четох и, че от 6-тия месец е добре да се изследва урина на две седмици, а пък на мен никой не ми е казал все още.. Та ей таквиз неща ме вълнуват и ако някой ми помогне, ще съм благодарна. :D

« Отговор #241 -: Май 07, 2009, 22:21:30 pm »
Златулка, аз всеки месец пусках ПКК с диференциално броене, СУЕ, глюкоза и обикновена урина. Понеже бях и с анемия, пусках и серумно желязо+жск. Албуминът не е ли белтък в урината?

Всичко накупих предварително. Невероятно удоволствие! Сега най-близките дадоха пари за подарък, а иначе ни подариха играчки и дрешки по-големи размери.
  09.11.2007
*
« Отговор #242 -: Май 07, 2009, 23:20:54 pm »
Днес бях на преглед и док не ме зарадва много.Имам втора степен на зрялост на плацентата. Ще ме наблюдава по често, иначе околоплодните води са добре бебчо си отговаря на седмиците.Вече тежим 1,500кг.Малко ми е притеснено но май трудното сега започва.Момичета на вас подуват ли ви се краката от както се стопли крака ми е пораснал с един номер а какви киселини ме мъчат ужас ,но ще търпя.
*
« Отговор #243 -: Май 08, 2009, 00:10:11 am »
Момичета, моето бебе няма да го завивам с одеало през нощта, а ще спи в чувалче. А и по моите географски ширини въобще не знам как ще е лятото. Миналата година беше 20 градуса и дъжд непрекъснато.  :x  За другото, което е към количката, още е рано. Него ще го оставя някой да ми го подари.  :wink:

аничка, линковете не се отварят.  :(

*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #244 -: Май 08, 2009, 01:01:53 am »
Златулка, аз всеки месец пусках ПКК с диференциално броене, СУЕ, глюкоза и обикновена урина. Понеже бях и с анемия, пусках и серумно желязо+жск. Албуминът не е ли белтък в урината?

Всичко накупих предварително. Невероятно удоволствие! Сега най-близките дадоха пари за подарък, а иначе ни подариха играчки и дрешки по-големи размери.
Оф, не знам дали е белтък или не е белтък албумина, но гледах, че в ценоразписа на Кандиларов има албумин в кръвта и микроалбумин в урината, а отделно има и белтък в урината. Та затова се обърках.

*
« Отговор #245 -: Май 08, 2009, 11:06:05 am »
Златулка, на мен д-р Сигридов ми направи един списък какво да изследвам отсега нататък, даже го написа човекът на един лист, защото споделих, че прогресивно оглупявам и забравям  :lol:
Та, списъкът включва ПКК, глюкоза /10 ч. преди изследването да не си се хранил/, обща урина плюс стерилна урина и обш албумин в кръвта. За тези изследвания препоръча "Кандиларов" или "Цибалаб", а за стерилната урина - "Лора".
Да кажа, че го питах и за обременяването с глюкоза - против е, било вредно за бебето. Назначавало се само в краен случай.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #246 -: Май 08, 2009, 11:18:57 am »
На мен от ЖК където ми бяха пуснали урина и като си взех резултатите имаше отделно Албумин, отделно седимент, отледно нещо от рода на ...билиноген (в колата е листчето), май и още нещо имаше. Иначе незнам при обикновена урина дали ще излезе албумина. Някой ми беше казвал, че излиза, но не съм сигурна. Иначе аз досега винаги съм си пускала урина + седимент и после на резултата има само две редчета срещу урината и срещу седимента. Изобщо нямам спомен от миналата бременност какво са ми пускали на ЖК, но пак си пусках сама само урина + седимент.

Като беше малка Андрея, предпочитах да я завия с одеалце, отколкото да е в чувал. Като й пропуснеше памперса (макар че рядко се случваше) в чувалчето ми беше трудно през нощта да разбера. Трябваше да го откопчая, да бъркна, даже да го съблека. А и те в началото не шават и не се отвиват, така че одеало, може по-голямо сгънато на няколко ката, ако е хладно. Че нали юрганите ги отричат за малки бебета пък.
Макар че наскоро разбрах за една позната (около 35 г, мъчеща се да си даде вид за интелигента) завивала бебето от новородено през глава. Защото била на мнение, че като му е тъмно на бебето спи по-добре. Вие не си правете тези експерименти.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

Aubergine

« Отговор #247 -: Май 08, 2009, 11:35:15 am »
Злате, в ОХИ на урина си излиза имаш ли белтък или не. А серумният албумин е за преценка дали има нужда да бухаш повече протеини или не.. грубо казано.:)

Да кажа, че го питах и за обременяването с глюкоза - против е, било вредно за бебето. Назначавало се само в краен случай.
Точно! Даже и гликиран хемоглобин каза, че нямало смисъл, защото той е повишен през втората половина на бременността. Което обаче не ме спря да си го пусна днес :twisted:
А стерилна урина е най-добре в контейнерите с хранителна среда да се дава, а такива само от клиниката съм взимала.

White, разбира се, че приемам предложения за колички. Хане-то ми идва прекалено скъпо, но то като си гледам  изискванията - така ще е... Май ще правя компромис някакъв.
« Последна редакция: Май 08, 2009, 11:59:04 am от Aubergine »
*
« Отговор #248 -: Май 08, 2009, 11:52:38 am »
Момичета ,какъв е този албумин в кръвта и задължително ли се пуска на мен досега такова нещо не са ми изследвали то отделно ли е от ПКК? :?При мен се изследват поазателите всеки месец даже не цнаех че урина се прави на всеки 2 седмици откакто ме изплашиха последния път с бактериите и левкоцитите  и белтък вече незнамколко са достоверни тези лаборатории? 8O
Бранка досега първа степен ли ти беше плацентата от кога е станала 2 8O за колко време има ли поне месец от последния ти преглед?
« Последна редакция: Май 08, 2009, 11:56:19 am от isev »
*
« Отговор #249 -: Май 08, 2009, 12:28:40 pm »
преди месец док каза че вижда някакви изменения а сега каза че е втора степен.след 3сед пак ще ме види.
« Отговор #250 -: Май 08, 2009, 15:53:34 pm »
Бранка, аз имах същия проблем, плацентата в 32 седмица беше 2-3 степен, само че при мен имаше голямо изоставане при плода - нямаше 1,2кг, имах и намалена околоплодна течност. Приеха ме в болница и ме сложиха на системи с аминокиселини, отделно пиех съдоразширяващи и протеини.
Не ти разказвам това за да те плаша, а че въпреки всички тези усложнения, накрая родих здраво момченце 2750гр.
Вярвам че и при вас всичко ще завърши благополучно.

*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #251 -: Май 08, 2009, 16:04:30 pm »
Момичета, да се похваля, че изследванията ми са по-хубави от всякога. В началото на бременността ТСХ ми беше дооста под долна граница, а сега вече е съвсем в норма. Освен това и хемоглобина ми е 120 като този месец не съм пила желязо и даже понамалих месото, че вече ми втръсна. А утайката ми е 25. :D Въобще засега сме супер. Утре очаквайте доклад и от прегледа.

*
« Отговор #252 -: Май 08, 2009, 16:14:00 pm »
blue_sky ,
току що пробвах - зареди ми ги без проблем, да не би да е било нещо временно. Иначе и в други книжарници ги има книгите, първата се казва:
Какво те чака през първата година на детето , а втората: Книга за майката и бебето.
« Отговор #253 -: Май 08, 2009, 17:43:43 pm »
Здравейте, момичета! Желая на всички лека бременност и да гушкате по една сладко бебче на финала.
Имам удоволствието да ви поканя на лекциите за кърмене Как да кърмя успешно бебето си?, организирани с подкрепата на Ла Лече Лига в няколко града в страната: Пловдив, София, Пазарджик, Разлог, Карлово, Русе и Варна! За повече подробности и въпроси - в тази тема.
*
« Отговор #254 -: Май 08, 2009, 18:08:58 pm »
Хайде и аз да дам бърз отчет :D.От днес официално съм болнични :).Ходих до банката и си взех една декларация за 5 минути.На преглед-след 2 седмици :)

*
« Отговор #255 -: Май 08, 2009, 18:45:52 pm »
аничка, благодаря, отвориха се линковете.

василена, на теб ти благодаря, че сподели опита си за спалните чувалчета!

злати, поздравления за хубавите изследвания!

Хубав и слънчев уикенд ви желая!

*
« Отговор #256 -: Май 08, 2009, 18:52:33 pm »

Макар че наскоро разбрах за една позната (около 35 г, мъчеща се да си даде вид за интелигента) завивала бебето от новородено през глава. Защото била на мнение, че като му е тъмно на бебето спи по-добре. Вие не си правете тези експерименти.
Ох,ужас, как може такова нещо.
И аз се връщам преди малко от преглед.Плацентата е зряла, а бебето е доста голямо.Док каза, че вероятно ще родя до седмица и бебето ще тежи от порядъка на 3600. osi_12
*
« Отговор #257 -: Май 08, 2009, 19:00:27 pm »
  Лека бременност и здрави бебчета на Аничка и на Василена! :D

Другата седмица и аз съм на изследвания. На 12.05 имам час и при д-р Марков за 3-та ФМ, но още се чудя дали да я правя.

Мercy, всичко ще е наред.
*
« Отговор #258 -: Май 08, 2009, 19:30:32 pm »
Мърси леко раждане ти желая.Браво за голямото отгледано бебче :)

« Отговор #259 -: Май 08, 2009, 20:30:54 pm »

Ох,ужас, как може такова нещо.
И аз се връщам преди малко от преглед.Плацентата е зряла, а бебето е доста голямо.Док каза, че вероятно ще родя до седмица и бебето ще тежи от порядъка на 3600. osi_12

Леко раждане и бързо прибиране в къщи. Не се шашкай, по-голямо дете по-лесно се гледа, поне така казват.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]