0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 40
« Отговор #120 -: Април 24, 2009, 20:44:10 pm »
В "Статус" -Варна вчера дадох към 9.30ч. ,12 часа беше готово всичко и по интернет си ги видях :)
Благодаря ти мила само ,че аз съм от София. :bighug:
*
« Отговор #121 -: Април 27, 2009, 13:10:39 pm »
А как резултат от стерилна урина става готов за 2 часа?!?! Това е най-малкото микробиология на урина, което отнема поне 48 часа,за да се види има ли растеж?!

Mikivl, или опитай в Бодимед или в лабораторията на Шейново.

бактерии в урината
« Отговор #122 -: Април 27, 2009, 14:00:25 pm »
Здр бременна съм. На 01.05 влизам в петия месец.Правиха ми пълни изследвания казаха че имам бактерии в урината моляви ако някой знае на какво се дължи нека ми помогне и да ме посъветва.Мия се всеки ден,много съм чистоплътна.Кажете ми това вреди ли на бебето ми.
« Отговор #123 -: Април 27, 2009, 14:48:43 pm »
Ами на бактерии се дължи, според това какви са ще ти назначат и съответното лечение.
Моля те не пускай нови теми за всеки свой въпрос, тук се обсъждат такива по текущите бременности.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #124 -: Април 27, 2009, 16:25:01 pm »
Момичета от коя седмица се започваше следенето на тоновете на бебето?А мога ли да ходя сама без да ме е пратил лекар?Защото тая моята докторка каза че нямало нужда,но аз искам да ходя.
*
« Отговор #125 -: Април 27, 2009, 16:28:40 pm »
Момичета от коя седмица се започваше следенето на тоновете на бебето?А мога ли да ходя сама без да ме е пратил лекар?Защото тая моята докторка каза че нямало нужда,но аз искам да ходя.
На мен почнаха от 28г.с.

*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #126 -: Април 27, 2009, 19:56:31 pm »
Здравейте момичета,
опитах се сама да се справя, но уви....не се получи...
взех си изследванията току що... за първи път пускам общ белтък и албумин
общ белтък - 57 да/l
албумин - 35 да/l

този албумин гледах, че е малко под долната граница...
имам ли място за притеснение ?
Благодаря предварително!
*

Aubergine

« Отговор #127 -: Април 27, 2009, 20:56:17 pm »
албумин - 35 да/l
Докторът какво казва?
Аз нищо не предприемам за такъв албумин, ако падне към 32 - тогава. Яж белтъчна храна повече и ако не успееш да го вдигнеш - евентуално хранителна добавка.

Да се похваля, че боледувах, пих пак АБ, вдигнах CRP в небесата - в тотално несъответствие с много ниски левкоцити и... се бях попритеснила доста, да речем.
Имам си и глюкоза, пълзяща по горна граница. И големичък бебон, според параметрите 1500 гр., който като нищо може от високата кръвна захар да  дебелее така.
Затова сега съм на стриктна НВД, изследване на CRP през ден, спиране на Препар-а /защото той също дава високи стойности на глюкозата, а как ще го карам без него не знам, хич не са ми безобидни контракциите../, ще пия Мукосолван, че кашлям лошо.
Калцификатите  не са се нароили, плацентата още върши работа, късмет е, че е доста голяма като площ.
Стана много дълго, рапорт даден.
« Отговор #128 -: Април 27, 2009, 21:19:41 pm »
А как резултат от стерилна урина става готов за 2 часа?!?! Това е най-малкото микробиология на урина, което отнема поне 48 часа,за да се види има ли растеж?!

Mikivl, или опитай в Бодимед или в лабораторията на Шейново.
И на мене ми се струва малко. Последния път като давах стерилна урина заради бактериите, ми казаха да звънна за резултат на третия ден следобед чак. Това беше в "Св. Анна" в София, в Микробиологията, струваше 9 лева.

Патладжани, да се пазиш много. :balk_21:
*
« Отговор #129 -: Април 27, 2009, 21:28:01 pm »
Искам да ви помоля за малко информация за БХС и ФМ. Четох статиите в сайта, но още повече се обърках. Една приятелка е бременна и ме помоли да и помогна. В коя седмица се прави БХС и ФМ? Трябва ли направление? Платени ли са? Ако може да ми препоръчате къде да отиде?
Също така още не се е записала за женска консултация. Предишния път ходеше в кварталната поликлиника и изобщо не беше доволна. Тогава лекарката и каза, че от БХС нямало смисъл и още такива неща. Сега не знае къде да се запише да я следят и кои работи със здравната каса. Става въпрос за София.
Извинявам се за всички тези въпроси, но не знам кого да попитам.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #130 -: Април 27, 2009, 21:33:30 pm »
Бери, Бери, всичко ли на твоята глава ще се струпва все? Аман вече. Хайде стискай. Не ти остава много време до края. Дано поне оттук нататък нямаш проблеми.  :crossfingers: :hug2:
Рози, Има два срока, в които се прави ФМ и доколкото знам само с първата (10-13 г.с.) се прави и БХС. Последният не се поема от ЗК и се прави май само в Майчин дом - София в същия или следващия ден след ФМ. Те много квартални АГ "специалисти" казват, че има доста излишни процедури по време на проследяване на бременността и аз знам за много щастливи майки, които не са се впрягали с толкова сериозно проследяване. Но в крайна сметка всеки може да мери кръвно, килограми и обиколки на бременни без каквито и да са проблеми и на края да каже: "Видя ли, че нямаше смисъл от еди какво си?" :lol: Та всяка от нас решава сама за себе си. Това ми беше мислата, колкото и неразбрано да го казах. :lol:

*
« Отговор #131 -: Април 27, 2009, 21:50:11 pm »
Zlatulka, мерси за информацията. Точно, защото първия път имаше неприятен опит с  АГ лекарката в кварталната поликлиника, която претупа доста неща, сега търси добър лекар, който по-сериозно да се отнася към работата си и да не изпуска важни изследвания и процедури.
*

Aubergine

« Отговор #132 -: Април 28, 2009, 09:48:43 am »
Момичета,помагайте! Кажете къде мога да пусна стерилна урина и да стане бързо.Вече втори път пускам във Лора и излиза ,че урината е замърсена. :x Аз не пускам за първи път за да не знам как става. :(
Мики, иди до лабораторията на Малинов и поискай контейнер за стерилна урина / те са са с хранителна среда и са по-различни от тези в аптеките/, направи си пробата и я занеси там. Носят ги в някаква частна лаборатория, която работи само с клиники. На мен там ми откриха бактериите, след три чисти проби на други места.

Злате, а аз и спестявам някои работи, че прекалено многострадалческо ще звучи  :)
« Последна редакция: Април 28, 2009, 09:52:49 am от Aubergine »
*
« Отговор #133 -: Април 28, 2009, 10:01:41 am »
Патладжанче, айде стига вече  8O Като магнит си направо... Стискай кълки и зъби - не остана. Стискам палци всичко притеснително да е минало вече  :bighug:

Мики, и аз пускам стерилната в Малинов. Последната е чиста   :ywoohoo: Дано и твоята е така. Излиза за три работни дни.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #134 -: Април 28, 2009, 11:47:47 am »
Zlatulka, мерси за информацията. Точно, защото първия път имаше неприятен опит с  АГ лекарката в кварталната поликлиника, която претупа доста неща, сега търси добър лекар, който по-сериозно да се отнася към работата си и да не изпуска важни изследвания и процедури.
Аз, за съжаление не мога да ти препоръчам подобен специалист като за приятелката ти. Преди 2-3 седмици самата аз търсех такъв за моя близка и така и не се справих. Иначе аз си препоръчвам моят проследяващ - д-р Папукчиев от 25 ДКЦ, който за ЖК е добър в сравнение с нещата, които чета за други, но честно казано досега и дума не е отварял за ФМ или примерно мерена на шийката (то последното май само Сигридов го прави) та това е положението.

Бери, ще успееш. Знам го. :wink:  :bighug:

*
« Отговор #135 -: Април 28, 2009, 13:06:38 pm »
 :balk_46:най-накрая стерилната урина ми е наред. След три пусканя и едно каране всичо е наред. И ПКК е наред хемоглобина се е качил е вече е във норма.
Патладжанче, стискай мила не се давай още малко остана. :bighug:
Благодаря ви момичета са съветите. :bighug:
*
« Отговор #136 -: Април 28, 2009, 13:35:35 pm »
албумин - 35 да/l
Докторът какво казва?
Аз нищо не предприемам за такъв албумин, ако падне към 32 - тогава. Яж белтъчна храна повече и ако не успееш да го вдигнеш - евентуално хранителна добавка.

Да се похваля, че боледувах, пих пак АБ, вдигнах CRP в небесата - в тотално несъответствие с много ниски левкоцити и... се бях попритеснила доста, да речем.
Имам си и глюкоза, пълзяща по горна граница. И големичък бебон, според параметрите 1500 гр., който като нищо може от високата кръвна захар да  дебелее така.
Затова сега съм на стриктна НВД, изследване на CRP през ден, спиране на Препар-а /защото той също дава високи стойности на глюкозата, а как ще го карам без него не знам, хич не са ми безобидни контракциите../, ще пия Мукосолван, че кашлям лошо.
Калцификатите  не са се нароили, плацентата още върши работа, късмет е, че е доста голяма като площ.
Стана много дълго, рапорт даден.
Патладжанче, аз също като бременна бях с резултат на горна граница от ОГТТ, обаче на мен също ми изследваха инсулин и проинсулин и се оказа, че всичко е О.К, нищо че децата ми се раждат по 4 и отгоре кила. Изследванията ми ги назначи д-р Генова от Майчин дом - София, която като видя резултата от ОГТТ беше сигурна, че правя диабет на бременността. Да, ама не.Мисълта ми е, че ако и ти направиш тази проверка и се окаже, че всичко е О.К. ще може да си пиеш препар-а. Към д-р Генова ме насочи д-р Катя Тодорова. Завежда лаборатория в МД, май на 3ия етаж беше. Ако ти потрябват координатите и ми пиши на лични. Ще ги изровя.

*
« Отговор #137 -: Април 28, 2009, 13:36:33 pm »
Цоп при вас, ако може.
Много ми е драго отново да пиша в тази тема по същество. :D
Да минават всички болежки и да се раждат здрави бебета.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #138 -: Април 28, 2009, 13:48:39 pm »
албумин - 35 да/l
Докторът какво казва?

док още не ги е видял...нещо трудно се вреждам с часовете напоследък...(( :(

White - голяма изненада...)))
ДОБРЕ ДОШЛА!
Преди близо две години заедно бяхме бременни, с еднакви термини...вървяхме "ръка за ръка" така да се каже...но при мен беше само за няколко месеца...
а ти вече имаш голям мъж..))да ти е жив и здрав той...и това, с което ще си играе след около 7-8 месеца, които ти пожелавам да са леки и безоблачни!!!
« Отговор #139 -: Април 28, 2009, 13:49:17 pm »
 :D Лека и безпроблемна бременност Уайт!
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]