0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 40
« Отговор #80 -: Април 22, 2009, 18:56:37 pm »
на теб док какво ти обясни за плацентата?Ей това ми е въпроса дали има мами с такива плаценти? :?
Док.каза да не се притеснявам ,че ще ме наблюдава на две седмици и че много малък % се налага преждевремено раждане. Но това е сигурно във по-напреднала степен може би във трета. Това знам аз ,но колкото повече мами се включат толкова по-добре. :D
Да и аз се надявам да се включат още мами с коментар ако са наясно :wink:
*

Aubergine

« Отговор #81 -: Април 22, 2009, 19:13:22 pm »
Искайте да ви пускат доплер и да се проследяват кръвотоците - дали се храни плода нормално, дали расте и т.н.! Това е важно, не тези класификации на плацентата, които на различните ехографи могат да бъдат видени различно.
Дебелината и големината на плацентата са анатомични особености, и нямат отношение към зрелостта й.

Аз съм с 2-ра степен и калцификати от края на 26 г.с., стресирах се жестоко, но в последствие се успокоих, защото видяхме, че бебето наддава прогресивно, т.е. захранва се добре. Дано се задържи още малко това положение и устискам до някаква по-нормална седмица за раждане.
Затова - качествен ехограф и редовен доплер.
*
« Отговор #82 -: Април 22, 2009, 20:35:57 pm »
Патладжанче,Сигридов каза ,че кръвопоткът е добре и бебона се храни добре. Да ви се оплача стерилната ми урена се оказа замърсена и съм сигурна ,че лаборантите са я замърсили . :x Утре пак трябва да нося :(
*

Aubergine

« Отговор #83 -: Април 22, 2009, 21:52:49 pm »
Мики, ти си ясна, че си в добри ръце :wink:

Аз забравих да се похваля, че съм болна, даже вече започнах и АБ. От детските години,  досега, съм се разболявала от настинка сигурно 5 пъти . Но защо 6-тият да не е именно сега.

Между другото - днес започна курсът за напреднали бременни на ЦРЗ Надежда, който желае може да се присъедини към него, дори да не е пациент на клиниката.
За мен конкретно първият курс, за начинаещи, беше полезен, възнамерявам да се възползвам и от този.
Със сигурност интернет и книгите не могат да заменят живият контакт, това установих.
Няма да правя реклама, само ще кажа, че е от огромно значение дали дадена информация, колкото и достоверна да е - е поднесена компетентно и вдъхващо доверие - затова може би съм и доволна.
*
« Отговор #84 -: Април 23, 2009, 00:58:48 am »
Да ви се оплача стерилната ми урена се оказа замърсена и съм сигурна ,че лаборантите са я замърсили . :x Утре пак трябва да нося :(
Това да не би да е лаборатория Лора? Че и на мен са ми написали оттам такъв резултат и се чудя как да смогна да давам друга :?

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #85 -: Април 23, 2009, 01:17:34 am »
   Момичета и при мен вчера прегледа мина добре.Бебчо е пораснал доста,дори е напред със седмица(помните доскоро колко се шашках,че беше изостанал със няколко дена).Пу,пу,дано всичко да е наред до края!На всички го желая искрено!Пуснах си изследвания на урина и ПКК(желязо и ЖСК и други допълнения),като резултатите са ОК.Купих си контейнерчета за стерилна урина,ама като обикновената ми е добра,се чудя изобщо дали да пускам стерилна(може би другият месец).

Затова - качествен ехограф и редовен доплер.

Момичета,къде във Варна ходите на доплер?Изобщо някоя би ли споделила своя опит?

*
« Отговор #86 -: Април 23, 2009, 12:14:11 pm »
Хайде и ние да се разпишем - вчера на прегледа при д-р Димитрова всичко беше наред на доплера ( предния път кръвотока беше в гранични стойности за седмицата в която бях, та затова го повторихме след наколко дни). Трябва да си следя всеки ден кръвното налягане - аз преди да забременея пиех поддържащо хапче за високо кръвно. След 3 седмици пак ще ходя на доплер (направо ще фалираме ама няма начин). Ако се вдигне кръвното трябва веднага да им се обадя в клиниката. Дано да няма проблеми, че не ми се влиза в болница. Иначе бебчо си е в размерите за седмицата, ритка доста вече, започна и вечер - като стана до тоалетна и после докато се наместя да заспя отново и той се намества :D.
Хубав ден на всички!
*
« Отговор #87 -: Април 23, 2009, 12:55:36 pm »
Фани, в АГ не става ли?
На мен там ми го правиха. Аз на края бях при Николов и той ме водеше на 7ия етаж.
*
« Отговор #88 -: Април 23, 2009, 13:05:27 pm »
Да ви се оплача стерилната ми урена се оказа замърсена и съм сигурна ,че лаборантите са я замърсили . :x Утре пак трябва да нося :(
Това да не би да е лаборатория Лора? Че и на мен са ми написали оттам такъв резултат и се чудя как да смогна да давам друга :?
Точно там.
Патладжанче, не е ли късно да се запиша на  курсът за напреднали бременни на ЦРЗ Надежда.Аз не съм ходила и на този за начинаещи. Разкажи ми повечи ако не тук то на лични ми пиши . Ти понеже спря предния АБ за гадинките и почна нов. Оправяй се по-бързо. :D
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #89 -: Април 23, 2009, 13:18:41 pm »
Фани, в АГ не става ли?
На мен там ми го правиха. Аз на края бях при Николов и той ме водеше на 7ия етаж.

Ми,бях питала д-р Александров,ама той каза че нямам нужда и не разбрах дали има в АГ.Смятам по-нататък,живот и здраве,да ходя на такова "чудо",най-вече заради сърдечния ритъм.Но,определено каквото каже доктора това ще правя,просто ми направи впечатление,че в София момичетата много често ходят на доплер,а тук не е така(поне за моите познати).

След 3 седмици пак ще ходя на доплер (направо ще фалираме ама няма начин).

Толкова ли е скъпо?
*
« Отговор #90 -: Април 23, 2009, 13:25:08 pm »
Хайде и аз да дам бърз отчет.Бебчо се развива точно според седмицата в която си е,плацентаи води в норма.Само ме учуди че хемоглобина доста рязко ми е паднал-беше 125,а сега 115,но док не ми изписа нищо да пия.Сега на 8.05 отивам за болнични и те така... :D

*
« Отговор #91 -: Април 23, 2009, 13:34:51 pm »
Да Патладжани , кръвоотока е добър но Димитрова ми каза, че винаги имала едно наум с такива плаценти та затова се чудя дали е проблем ,че е по малка и дебела и дали е нормално но калцификати каза че нямам!Моят бебчо то самото начало си стои с една седмица назад 6 дни де :wink: :?
« Последна редакция: Април 23, 2009, 14:20:41 pm от isev »
*
« Отговор #92 -: Април 23, 2009, 13:45:00 pm »
baracuda, доплера в при д-р Владимиров е 70лв. - на мен лично ми идва в повече, но нека всичко е наред пък ще се оправим някак.
« Отговор #93 -: Април 23, 2009, 14:23:31 pm »
Здравейте от мен!Ще приемете ли при вас още една бъдеща мама?
Накратко за мен ,от Варна съм казвам се Милена и съм бременна от първи опит ин витро при док.Александров в АГ-Варна.Чакаме едно бебче.Все още не съм се записала на Женска консултация ,понеже миналата седмица ходих да установим бременността.А също така и не съм решила къде да се запиша, понеже имам диабет от три години и Александров ми каза че се водя проблемна бременност.Не зная дали да търся обикновен гинеколог или с опит при диабетички?Рових в нета но нищо не намерих.Можете ли да ми помогнете със съвети или насоки някакви?Благодаря ви много за споделения опит.Надявам се всичко да мине без проблеми.Желая на всички Ви, леко бременеене и още  по-леко раждане.

*
« Отговор #94 -: Април 23, 2009, 14:30:48 pm »
Здравей Милена и ДОБРЕ ДОШЛА! :welcome3:
Не мога да помогна с информация за диабета, но ти пожелавам лека и безпроблемна бременност! :D
*
« Отговор #95 -: Април 23, 2009, 14:34:36 pm »
Милена, аз съм ходила при една гинеколожка - ендокринолог в МЦ Вега, но беше преди години, за друга не се сещам.
Иначе аз през бременността се сдобих с гестационен диабет и по този повод ходих в Терапията при една ендокриноложка, която се занимаваше с бременни, които имат диабет. Мисля, че Карагеоргиева се казваше, ако искаш да се разровя и да и намеря координатите?
« Отговор #96 -: Април 23, 2009, 14:42:02 pm »
Благодаря за топлото посрещане.!Ако имаш време потърси кординати на тази ендокриноложка, иначе моята ендокриноложка искаше да ме праща в София при Тодорова,но не мога да стоя там 7 месеца?!

*
« Отговор #97 -: Април 23, 2009, 14:50:16 pm »
Привет и от мен. Едва днес си записах час за женска консултация, който час е чак след три седмици. Вече съм в 14 г.с., ходя при Сигридов, но до сега не съм си пускала, а и той не ми е казал, никакви кръвни изследвания /с изключение на генетичните/ и урина. От кога започват да ги следят?
*
« Отговор #98 -: Април 23, 2009, 16:36:55 pm »
Милена - честито!
Д-р Тодорова наистина е добър избор, лошото за тебе ,че е в Сф.
*

superstil

• *
  • 15
  • Обичайте се !Забравете злобата!
« Отговор #99 -: Април 23, 2009, 16:51:55 pm »
Кажете някой добър частен гинеколог в Перник..