0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 40
« Отговор #140 -: Април 28, 2009, 13:51:10 pm »
Благодаря ви, прекрасни.
Миним, този път всичко ще е наред.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #141 -: Април 28, 2009, 13:55:07 pm »
Ехей,колко е хубаво,че има нови попълнения  :P!
 :welcome_1: Лека бременност и прекрасни,здрави бебчета!

Патладжани,стискайте и двамата,още малко остана,ще се справите.
А това CRP никога не съм го изследвала.Четох някъде,че стойностите му били по-високи във втората половина на бременността.Стерилна урина също не съм пускала,но и Сигридов нищо не е споменавал за тях.
*
« Отговор #142 -: Април 28, 2009, 13:56:48 pm »
White, утрепа ме с тази новина! Честито :) :) :) От такива новини на човек му става слънчево :) Лека и безаварийна ;)
*
« Отговор #143 -: Април 28, 2009, 14:06:22 pm »
 White, честито и добре дошла! Много хубава новина. Безпроблемна бременност ти желая! :D

Патладжани, сгига вече дееее...! CRP не може ли да е завишен от твоето боледуване, а да няма нищо общо с бебо? Не се вкарвай във филми! По-важното според мен е, че плацентата ти удържа фронта и бебето се храни нормално. Сигурна съм, че всичко ще е наред. Само гледай да си спокойна и да нямаш контракции.
*
« Отговор #144 -: Април 28, 2009, 14:20:45 pm »
Уайт, каква приятна изненада, така по същество да ни навестиш  :D
Лека бременност и щастлив финал, нека този път е момиченце  :D

Патладжанче, гледай да не се тревожиш много, под сигурно наблюдение си. Ще се справиш успешно, ще видиш  :D

Да попитам и аз за обременяването с глюкоза. Д-р Тодорова ме изпрати при д-р Генова, че там били най-специализирани по отношение на гестационния диабет. Днес говорих с д-р Генова евентуално утре да отида да го направя, но защо останах с впечатление, че лабораторията е в Александровска болница /а тук по-горе се дискутираше за Майчин дом/? Нещо не съм разбрала ли? Много моля, ако някой е ходил наскоро, да ме упъти. Имам чувството, че откак съм бременна, станах по-глупава  :lol:

Мики, честита ти чиста стерилна урина  :D
« Последна редакция: Април 28, 2009, 14:25:32 pm от Grace »
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
« Отговор #145 -: Април 28, 2009, 14:28:41 pm »
Грейси, аз съм ходила при Генова преди 2 години. В МД беше, май на 10 ет.
Кръвната захар я изследват на място, а Имунореактивният инсулин го пращат в Бодимед. Резултатите - на следващия ден при Генова.
Второто обременяване направих в Бодимед, за по-лесно. Просто им занесох схемата на Тодорова.
ПП Мерси за пожеланието, ха - дано.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #146 -: Април 28, 2009, 14:48:41 pm »
Вчера си пуснах ПКК и съвсем обикновена урина /такова беше направлението/, която се оказа с белтък + и кетони +, които трябва да са -. На лекар съм чак другата седмица, но това ме тревожи. Какво да направя или да изчакам мнението на доктора??
*

Aubergine

« Отговор #147 -: Април 28, 2009, 15:13:15 pm »
White, честита бременност! :)

gabi32, благодаря ти, ще се възползвам, ако ми потрябват.

Солей, може да е повишен от болестта, но не корелира с ниските левкоцити. Пък и CRP се изследва именно за разграничаване на бактериални от вирусни инфекции. Голяма обърквация, но нищо друго не мога да направя, освен да го следя дали ще падне.

Еличка, да, по-високи са по време на бременност, но не и  близо над 3 пъти.

Грейси, аз  обременяване с глюкоза няма да правя, все пак не съм над референтната стойност. Освен всичко това е такъв шок за бебето, че хич не ща да му го причинявам. Ще опитам да коригирам нещата с диета, това поне го мога. И тогава вече ако няма ефект ще решим какво да правим.

sladko , по телефона му се обади и се консултирай!
*
« Отговор #148 -: Април 28, 2009, 15:17:09 pm »
Честито на Уайт :).Леки и безпроблемни 9 месеца.Патладжанче,ти направо ме разбиваш 8O

« Отговор #149 -: Април 28, 2009, 15:18:55 pm »
Grace, лабораторията на д-р Генова са я преместили от МД 4ти етаж някъде в Александровска. Като разбереш точно къде е, моля, сподели, че и аз ще трябва да я посещавам.
Обременяването по време на бременност не се прави с глюкоза , а с въглехидратна закуска, поне на мен инструкциите от д-р Тодорова са ми такива.
Успех!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
« Отговор #150 -: Април 28, 2009, 15:30:11 pm »
Иначе аз си препоръчвам моят проследяващ - д-р Папукчиев от 25 ДКЦ, който за ЖК е добър в сравнение с нещата, които чета за други, но честно казано досега и дума не е отварял за ФМ или примерно мерена на шийката (то последното май само Сигридов го прави) та това е положението.
Злати, и аз ходя при Папукчиев  :D и също съм много доволна. Именно чрез "темата на бременните" успях да се ориентирам към него  :D, след като дълго се чудех къде да се запиша на ЖК. Аз иначе съм говорила с него за ФМ и той ме беше насочил към д-р Марков, където ходих в 21 г.с. За мерене на шийката не помня да сме коментирали.
Много е свестен иначе и невероятно мил. Сега на 30.04. съм на преглед  :D.

*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #151 -: Април 28, 2009, 15:48:06 pm »
Уайтиии, добре дошла, мила. :D Леко бременеене и щастлив финал ти пожелавам.
Нинчо,може и да се видим някой път пред кабинета, въпреки, че се разминаваме с 20-ина дни, но по-натам може и да компенсираме като започнем да ходим по-често.  :wink:

*
« Отговор #152 -: Април 28, 2009, 15:49:03 pm »
Патладжанче, наистина ли обременяването се явява шок за бебето  8O  Ще взема и аз да се откажа, глюкозата ми е в референтните граници, обременяването ми е назначено заради лека инсулинова резистентност, която ми откриха още преди да забременея. Ти питала ли си д-р Сигридов какво мисли за обременяването?

Инке Тинке, д-р Генова ми обясни така: откривам сградата на Администрацията на Александровска болница, обръщам се с лице към нея и от лявата ми страна се пада една нова, сива, двуетажна сграда, в която се помещавала лабораторията.
А на мен д-р Тодорова ми е писала глюкоза, не въпросната въглехидратна закуска /всъщност, сега от теб за първи път чувам, че има и такава възможност/  :?
Хм, вече се чудя дали да го правя ...

When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

Aubergine

« Отговор #153 -: Април 28, 2009, 15:57:31 pm »
Грейси, не съм го питала конкретно какво мисли.  Вчера ми каза, че няма да го правя просто :)  Мои са си тълкуванията, не ме взимай насериозно!
*
« Отговор #154 -: Април 28, 2009, 16:03:37 pm »
Патладжани , какво казва твоят доктор онтосно плацентата коя степен е сега?Аз мисля че даже и 3 степен да стане може да се изкара така поне месец но под наблюдение :?дано не се стига дотам!
*
« Отговор #155 -: Април 28, 2009, 16:22:09 pm »
Грейс, на мен Тодорова при контролата в 24 г.с. ми каза, че може и с шоколад да мина. :wink: Звънни на Генова по тел. и питай.
При мен резултатите и от второто обременяване бяха завишен ИРИ, но не съм пила нищо.

Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #156 -: Април 28, 2009, 16:28:21 pm »
Уайти, а след раждането предприема ли се нещо за инсулиновата резистентност?

*
« Отговор #157 -: Април 28, 2009, 16:32:10 pm »
Нищо не съм пила. Дори сега преди този опит не съм правила нито изследвания, нито съм пила Сиофор. Беше ИКСИ на ЕЦ.

Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #158 -: Април 28, 2009, 17:08:19 pm »
Миличка White, честито и тук!Много,много се радвам за теб и Мишанка!
Леко бременеене и най-прекрасната принцеса на финала! :D
*
« Отговор #159 -: Април 28, 2009, 18:28:16 pm »
White, честито!

Аз днес бях на ЖК. Имаше две нови момичета от клиника Надежда за регистрации  :lol: Дано да стават все повече и повече!!! Акушерките се шегуваха с д-р Ташков, че са им привършили новите картони заради него.
Бебчо е ок, завъртял се е с главата надолу, отговаря си на седмиците. Утре съм отново в ТК, този път на кръв и урина, че бяха забравили да ми дадат хартиите за днес.

Поздрави!!!