Силванченце, страшно много съжалявам за това, което си преживяла и се моля да имаш сили да преодолееш болката и да можеш да продължиш напред
Честито на всички новодошли в темичката и от мен
Аз пък вчера бях на преглед и ми казаха, че имам 1 пръст разкритие. Интересно, само преди седмица бях при д-р Сигридов и той ми каза, че шийката ми е дори малко по-дълга и трябва след 36-та г.с. да се разхождам повече, за да не предържа, а сега се оказа, че трябва да лежа, за да не родя преждевременно. Иначе всичко останало е ок, пуснах си и кръв и урина, както и контролна стерилна, че да видим дали съм се отървала от гадинките. Днес ме ядосаха в лабораторията като пак ми искат пари "за вземане на биологичен материал". Казах им, че ще проверя в ЗК дали трябва да плащам при положение, че съм в 8 месец и досега нито веднъж никой не ми е искал стотинка за изследвания колкото пъти съм давала кръв, а шефката най-демонстративно се обади на юристката им, за да ми кажела по кой член трябвало да плащам. Не знам какво й отговориха, но тя изведнъж омекна и ми обясни, че видиш ли като редовна тяхна пациентка тя можела да ми отмени плащането и скъса фиша. Явно трябва да се правиш на клоун, за да ти спазват правата. Не е въпросът в 2.50 ама ми писна от рекет!
Исках да ви питам и за идея откъде мога да получа информация за следното: при положение, че имам едно раждане на живо дете, с акт за раждане, макар и починало след това (имам си и смъртен акт
) , за получаването на еднократната помощ това първо или второ дете ми се води? Разликата в сумите си е съществена все пак...