Искам да попитам Стефи с надеждата, че ще може да ми отговори.
В началото на Април трябваше да започна стимулация в МД Варна. Днес отидох да обсъдим стимулацията и да ми изпишат лекарствата и се оказа, че от днес клиниката временно спира да прави инсе и ин витро с донорски материал. Обяснението беше, че има нови изисквания за съхранение на донорския материал в криобанката и трябва да се правят някакви скъпи изследвания, за да се покрият тези изисквания. Дотук добре, но аз имам срок да започна процедура до 25 Юни тази година. Обадих се във Фонда и ми казаха, че нямам право на удължаване на срока на заповедта. Клиниката наистина е минала някаква проверка и сега трябва да направят някои промени според новите изисквания. Предложиха ми да сменя клиниката и да отида за нова заповед, като трябва да нося документ, че другата клиника е съгласна да извърши процедурата.
Това, обаче, не виждам как може да стане в рамките на времето, с което разполагам-една стимулация време-нови изследвания, не ме познават, не знаят как реагирам на стимулация. Имам право само на един единствен опит, който по всяка вероятност ще отиде на вятъра.
Има ли информация някъде какъв точно е проблемът на МД Варна и дали реално може да бъде решен за един месец време? Моят лекар се надява да приключат до края на Април, но дали това е реално?
Благодаря!